پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه رفتار و تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین مصداق نسل کشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز است، گفت: مردم فلسطین بر اساس حقوق بین الملل، حق دفاع مشروع دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه ۲۲ مهر و خانم الهام امین زاده، معاون بین الملل دانشگاه تهران در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره سکوت دولتهای غربی در مقابل کودک کشی رژیم صهیونیستی، گفتگو و تبادل نظر کردند و به پرسشها در این زمینه پاسخ دادند.
متن کامل این برنامه به شرح زیر است:
مقدمه مجری: همانطور که در خبرها دیدید و شنیدید یک مامور سازمان جاسوسی موساد، کشتار کودکان فلسطینی را مایه مباحات رژیم صهیونیستی عنوان کرده و نوشته که جهانیان باید از برای نابودی این بمبهای ساعتی کوچک سپاسگزار باشند.
طبق آخرین آمارهای اعلام شده ۷۰۰ نفر از ۲ هزار و ۲۱۵ نفری که در غزه به شهادت رسیدند کودک هستند و این در حالی است که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف» با اعلام این که آمار شهدای کودک فلسطینی هر لحظه در حال افزایش هست، خواستار توقف کشتار کودکان در غزه شده است. کشتار کودکان، زنان و همچنین بمباران مناطق مسکونی توسط رژیم صهیونیستی در حال ادامه است و این در حالی است که ما مثل همیشه شاهد سکوت دولتهای غربی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی هستیم. در گفتگوی ویژه خبری امشب میخواهیم به این مهم بپردازیم.
پخش گزارش
سوال: بعد از طوفان الاقصی ما شاهد دور جدید جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی هستیم در کشتار بیرحمانه کودکان، زنان و همچنین بمباران مناطق مسکونی، بپردازیم به مهمترین عللی که در این موضوع و در این بحث قابل بررسی است.
غریب آبادی: به نظر من همانطور که شما اشاره کردید نکته مهم اولیه این است که ما در چه شرایطی با این حماسه طوفان الاقصی و دور جدید مقاومت در گروههای فلسطینی مواجه شدیم. این طوفان الاقصی و این حماسه بزرگ جدید در شرایطی شکل گرفت که بیش از ۷ دهه از اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی اسرائیل میگذرد، حدود ۷ میلیون نفر آواره و پناهندهی فلسطینی این تجاوز و اشغالگری بر جای گذاشته است، بیش از صد هزار نفر از فلسطینیهای مظلوم و بی گناه شهید شدند، بیش از صدها هزار نفر از مردم فلسطین مصدوم و مجروح شدند، بارها و بارها نوار غزه و برخی دیگر از مناطق فلسطین اشغالی در محاصرهی کامل قرار گرفت و رژیم صهیونیستی اسرائیل اجازه نداد که سوخت، غذا، برق و آب به این مناطق برسد.
بمبارانهای متعدد و مکرر منازل مسکونی و زیرساختها و کشتار زنان و کودکان به ویژه توسط رژیم صهیونیستی انجام شده است تمام اینها جمع شدند و ما شاهد دور جدیدی مقاومت به شیوهای بسیار نوآورانه هستیم، این نکته بسیار کلیدی هست همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند طوفان الاقصی و این حماسهی عظیم جدید، یک شکست بزرگ غیر قابل ترمیم برای رژیم صهیونیستی است چرا شکست بزرگ غیر قابل ترمیم است؟ برای این که اسرائیلیها فکر میکردند مقاومت در فلسطین رو به افول رفته برای همین مشغول عادی سازی روابط خودشان با برخی از کشورهای عربی بودند، اما نمیدانستند که مقاومت در اثر آن پیش زمینههایی که خدمت شما عرض کردم هیچگاه درفلسطین خاموش نخواهد شد و دامنه عمق، حجم و گستردگی این حماسهی عظیم هیمنه آن گنبد به اصطلاح آهنین رژیم صهیونیستی و اتحادیههای پوشالی که در حمایت از این رژیم شکل گرفته بود را کاملا شکست و آثار این شکست سالیان سال برای رژیم صهیونیستی و حامیان آن باقی خواهد ماند.
سوال: نکتهای که امروز رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند حوادث غزه و فلسطین از مظاهر قدرت جهان اسلام است و به پیروزی کامل فلسطینیها هم منجر خواهد شد.
غریب آبادی: قطعا همین طور است، با آن تنگناهایی که مردم فلسطین با آن مواجه بودند، من در یکی از مصاحبه هایم گفتم که اگر تسلیحاتی که رژیم صهیونیستی داشت در واقع حتی از منظر تسلیحات هم فلسطینیها با این که مثلا رژیم صهیونیستی و حامیانش بزرگ نمایی میکنند که چه میزان موشک گروههای فلسطینی شلیک کردند، ولی باز از منظر تسلیحات اینها با رژیم صهیونیستی برابری نمیکنند اگر برابری میکردند به این اشغالگری بسیار زودتر پایان میدادند با این تنگناها، با این نابرابری در تجهیزات نظامی کسب چنین موفقیت عظیمی قطعا با پیروزی مقاومت مواجه خواهد شد.
تا الان ما در چه شرایطی در فلسطین اشغالی قرار داریم، بیش از ۱۴۰۰ نفر از نیروهای رژیم صهیونیستی کشته شدند توسط مقاومت، بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر مصدوم شدند، بیش از ۲۰۰ اسرائیلی اسیر شدند با همان امکانات بسیار کمی که گروههای مقاومت دارند، اما در مقابل هم خساراتی هم برای فلسطینیهای بیگناه به ویژه داشته بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ فلسطینی شهید شدند بیش از ۱۰ هزار نفر مجروح شدند که نیمی از اینها زنان و کودکان هستند.
نکتهای که این جا مهم است از لحاظ حقوقی من میبینم برخیها تلاش دارند که یک مظلوم نمایی برای رژیم صهیونیستی اسرائیل ایجاد بکنند منظورم بیشتر کشورهای غربی هست و حامیان رژیم صهیونیستی اسرائیل و برخی از سازمانها، در این قضیه مردم فلسطین مردم تحت اشغال و تجاوز هستند، طبق حقوق بین الملل حق دفاع مشروع برای چنین گروهی پیش بینی شده نه برای یک رژیم متجاوز و اشغالگر، اینگونه نیست که بگوییم که حالا که مردم فلسطین دارند از خودشان دفاع میکنند پس رژیم صهیونیستی اسرائیل حق دارد که زنان و کودکان بیگناه را بکشد و انواع جنایات را مرتکب بشود.
برای همین این مقاومت، این حماسهی عظیم و این موفقیت نباید مانع از این بشود که ما در مورد جنایات رژیم صهیونیستی صحبت نکنیم و آن را مورد پیگیری قرار ندهیم.
سوال: این نکتهای را اشاره کردید از باب حقوقی وارد شدید بپردازیم به اساسنامه دیوان کیفری بین المللی ۱۹۹۸ و بحثها و مواردی که مطرح میکند مثلا مجازات مرتکبان جنایات بر ضد کودکان و حتی در این اساسنامه حمله به مدارس و بیمارستانها را جزء جرائم خشونت آمیز عنوان میکند یک مقداری راجع به این اساسنامه صحبت کنید مصداقهایی که وجود دارد و آن چیزی که الان میشود بعنوان مصداق از جنایات رژیم صهیونیستی بعد از طوفان الاقصی نام برد.
غریب آبادی: در قضیه رژیم صهیونیستی اسرائیل و فلسطین از آنجایی که دولت فلسطین عضو اساسنامهی رُم یا اساسنامه دیوان کیفری بین المللی هست ما میتوانیم به آن استناد بکنیم. صحبتهایی که من راجع به اساسنامه رُم میکنم مبنی بر تایید یا دیدگاه مثبت جمهوری اسلامی ایران ضرورتا به معاهداتی که ما عضو آن نیستیم نمیباشد، ولی بالاخره یک طرف در این قضیه عضو دیوان کیفری بین المللی هست. طبق اساسنامهی رُم، ۴ جرائم یا جنایت بین المللی در زمره صلاحیتهای دیوان کیفری بین المللی هستند نسل کشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز، وقتی ما مرور میکنیم مصادیق این جنایتها را، الان ما تقریبا تمامی مصادیق این جنایات را در همین یک هفتهای که گذشت در فلسطین اشغالی از سوی رژیم صهیونیستی شاهد هستیم و نکته تاسف بار آن این است که شاید این جزء نادر مواردی باشد که مقامات رژیم صهیونیستی علنا خودشان در واقع از عبارات و یا از مواضعی استفاده میکنند که در چارچوب همین صلاحیتهای دیوان کیفری بین المللی است یعنی بی مهابا راجع به جنایات خودشان صحبت میکنند مثلا این که گفتند باید همه نوار غزه را تخلیه کنند این که وزیر دفاع شان گفته بود که ما آب برق و سوخت غذا را کامل قطع میکنیم این که گفته بودند هیچ کس نباید احساس امنیت بکند و هیچ کسی در نوار غزه در امان نخواهد بود. اینها همه در زمره جرایم بین المللی است و بی مهابا رژیم صهیونیستی درطول همین هفته تکرار کردند، ببینید جنایت نسل کشی چه مصادیقی طبق دیوان کیفری بین المللی دارد، کشتن اعضای یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی که ما شاهد هستیم در فلسطین، ایجاد شرایط دشوار زندگی برای آن گروه به قصد نابود ساختن کل یا بخشی از آن گروه.
سوال: محاصره آب و غذا
غریب آبادی: محاصره آب و غذا، اصلا نابودسازی تعریفی که در اساسنامه روم یا دیوان کیفری بین المللی شده یعنی در واقع ایجاد ممانعت یا محروم سازی از دسترسی به غذا و دارو این میشود نابودسازی یک جمعیت که این دارد اتفاق میافتد. وارد آوردن صدمات شدید جسمی یا روانی به اعضای آن گروه، اینها در زمره جنایت نسل کشی هستند که تمام این را ما شاهد هستیم یا جنایت علیه بشریت که در واقع جرم دوم هست، قتل، نابودسازی، اخراج یا انتقال اجباری جمعیت، محبوس ساختن، همین محاصره کاملی که انجام دادند، شکنجه و ... به عنوان بخشی از حمله علیه یک گروه اینها در زمره جنایت علیه بشریت تلقی میشود که ما تمام این مصادیق را در طول یک هفته شاهد بودیم و یا جنایت جنگی، قتل عمدی، شکنجه، وارد آوردن رنج شدید یا آسیب جدی به سلامت افراد، تخریب و تصرف اموال در سطح گسترده، اخراج یا انتقال غیر قانونی جمعیت، حملات عمدی بر ضد غیرنظامیان یا قصد حمله، حتی قصد حمله علیه آنها داشته باشید این جنایت جنگی حساب میشود.
مجری: پس یک اساسنامهای که بخشی از آن حقوق کودکان هست و ما الان تمام موارد نقض آن را در جنایت رژیم صهیونیسی علیه مردم مظلوم فلسطین شاهد هستیم. بیشتر با شما ادامه خواهم داد.
خانم دکتر الهام امین زاده معاون بین الملل دانشگاه تهران هم به جمع ما اضافه شدند.
سوال: خانم امین زاده با آقای غریب آبادی اشاره کردیم به مواردی که نقض میکند موارد اساسنامهی دیوان کیفری بین المللی ۱۹۹۸ را و همه این موارد را الان رژیم صهیونیستی در مقابل کودکان در غزه دارد انجام میدهد و ما نکتهای که بسیار مهم است و حائز اهمیت و البته مثل همیشه سکوت دولتهای غربی و آمریکا در مقابل این جنایت علیه کودکان هستیم چرا؟
امین زاده: ما کلا در عرصه بین المللی برای جرایم نسل کشی و جرایم جنگی حتی در واقع شروع به نسل کشی، تحریک به نسل کشی، توطئه برای نسل کشی، همکاری در نسل کشی، یعنی تمام کشورهایی که الان در حال کمک و همکاری هستند با رژیم صهیونیستی در جرم نسل کشی الان شریک هستند. شما ببینیدچرا این قدر کنوانسیونهای متعددی برای حمایت از جان غیر نظامیان و به ویژه کودکان که نباید مورد سوء تغذیه، مورد عدم وجود بهداشت، مهاجرت، آوارگی، بیماری، خشونت نباید کودکان به هیچ عنوان هدف چنین اعمالی قرار بگیرند برای این که کودکان امروز زنان و مردان آیندهی جهان هستند، وقتی که این کودکان توسط فسفر سفید و یا کاربرد سلاحهای غیر متعارف هدف قرار میگیرند بنابراین هدف حمله کننده چیزی نیست جز نسل کشی و کشورهایی که به هر حال مشارکت میکنند و یا سکوت میکنند در این قضیه به نوعی مشارکت دارند در این جرایم بین المللی، کنوانسیونهای ۴ گانه ژنو در مواد ابتدایی خودشان گفته که تمام کشورها متعهد هستند که تضمین بکنند که مواد این کنوانسیون در حفاظت و حمایت از جان اتباع غیر نظامی و شهروندان غیر نظامی که مشارکتی که در جنگ ندارند، باید همه کشورها تضمین دادند که این کار را انجام بدهند، ولی الان شما میبینید که به هیچ عنوان به تکالیف شان عمل نمیکنند.
مجری: همراه با باشید محور دیگری را با شما بررسی خواهیم کرد.
سوال: آقای غریب آبادی خانم دکتر امین زاده به کنوانسیون ژنو اشاره کردند بپردازیم به اساسنامهها و موارد دیگری در حوزه سیاسی و همچنین حقوق بین الملل که به عنوان یک راهکار برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستها مطرح میشود.
غریب آبادی: من عرضم را راجع به دیوان کیفری بین المللی مختصر تکمیل کنم بعد به سایر موارد بپردازم، دولت فلسطین الان عضو دیوان کیفری بین المللی هست و شکایتی را هم قبلا همان اوایل عضویت در واقع تقدیم دادستانی دیوان کرد و ۵ سال طول کشید تا دادستان دیوان کیفری بین المللی اعلام کند که بله دیوان صلاحیت دارد و شکایت فلسطین منطبق با مفاد اساسنامه رُم هست و تحقیقات را آغاز کرده از سال ۲۰۲۱؛ پس این الان به نظر من مهمترین زمینه هست، که دیگر دولت فلسطین این جا موضع خود را مشخص بکند در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و این دعوا را که پرونده اش نزد دیوان باز شده به طور جدی پیگیری بکند. البته وکلا، حقوقدانان و گروههای غیر دولتی هم نقش مهمی دارند که بتوانند مستندات این دوره از جنایت جدید را به دادستان دیوان کیفری بین المللی برسانند، پس این پروندهای است که میتواند کاملا فعال بشود با تمرکز بر از جمله دور جدید جنایات.
ما به جز دیوان کیفری بین المللی در بُعد حقوقی، محاکم خارجی برخی کشورها را هم داریم، بالاخره مقامات رژیم صهیونیستی به برخی از کشورهای اروپایی تردد میکنند، من فکر میکنم اقدام مهمی که باید صورت بگیرد طرح شکایت علیه این مقامات توسط وکلای بین المللی و یا حتی وکلای فلسطینی هست و وکلایی که حمایت میکنند از مردم مظلوم فلسطین میتوانند طرح دعوا بکنند و این افراد را تحت تعقیب قرار بدهند بخاطر همین است که مقامات بسیار اندکی از رژیم صهیونیستی به سایر کشورها سفر میکنند، ولی این یک موضوع حقوقی است که به نظر من الان باید در دستور کار قرار بگیرد.
از سوی دیگر ما شورای حقوق بشر سازمان ملل را داریم البته یک شورای کاملا بی خاصیت و یک شورای سیاسی است، خاصیت دارد، اما برای غربیها، خاصیت دارد، اما برای مجرمان، برای جنایتکاران و حامیان رژیم صهیونیستی اسرائیل. بیانیهای که کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در قضیهی جدید فلسطین صادر کرد چه بیانیهای است؟ مایه تاسف است. در واقع آمده گروههای فلسطینی را هم متهم کرده نه حرفی از جنایت علیه بشریت، نه حرفی از نسل کشی، از هر دو طرف خواسته که آرامش را حفظ بکنند در واقع کودکان و زنان را نکشند، انگار که مثلا گروههای فلسطینی بودند که فلسطین را اشغال کردند و جای اسرائیلیها را غصب کردند، این که شما در واقع یک مقام سازمان ملل بیاید از هر دو طرف دعوا تقاضای خویشتن داری بکند این یک موضع ناعادلانه و یک موضع ظالمانه است اصلا وضعیت مردم فلسطین با رژیم متجاور و اشغالگر قابل مقایسه نیست که شما از هر دو طرف بخواهید که خویشتن داری بکنند. عرض کردم حق دفاع مشروع این جا با نیروهای فلسطینی است و با مردم فلسطین، اما شورای حقوق بشر ما توصیه مان این است ان شاالله در اجلاس اضطراری سازمان همکاری اسلامی که روز چهارشنبه قرار شد در جده برگزار بشود تصمیم بگیرند که کشورهای اسلامی با همکاری سایر کشورهای همفکر تقاضای اجلاس اضطراری شورای حقوق بشر بکنند، کاری که اخیرا در قضیه قرآن سوزی و هتک حرمت قرآن کریم همین کشورهای اسلامی در ژنو در شورای حقوق بشر در مورد سوئد انجام دادند و یک قطعنامه صادر کردند پس این اقدام را میشود انجام داد.
نکته دیگر همین اجلاس اضطراری اوای سی هست که قرار شد در چهارشنبه برگزار بشود، من واقعا توصیه ام این است که ببینید کشورهای اسلامی باید با خاصیت و تاثیر بیشتر ظاهر بشوند الان واقعا ببینند این رهبران کشورهای اسلامی که چگونه آمریکاییها سردمداران غربی و استکبار و غربیها سراسیمه عازم قلمرو رژیم صهیونیستی شدند میروند ابراز همدردی میکنند تسلیحات میدهند حمایت سیاسی میکنند، خب کشورهای اسلامی چه کار دارند میکنند آیا واقعا شده در واقع یک مقامی که میتواند برود در اراضی فلسطین اشغالی برخی از اینها رابطه دارند میتوانند بروند، رفتند آنجا ابراز همدردی با مردم فلسطین بکنند؟ ما امیدواریم یک نتیجه بسیا رقاطع برای برخورد جدی با جنایات رژیم صهیونیستی از جلسه روز چهارشنبه بیرون بیاید و آخرین نکته سازمان ملل هست یعنی هم مجمع عمومی سازمان ملل و هم شورای امنیت، البته امید چندانی نداریم، ولی الان به نظر من کار دیگری که کشورهای اسلامی میتوانند در نشست چهارشنبه مصوب بکنند این است که شورای امنیت امیدی به او نیست قطعا هر اقدامی را علیه اسرائیل آمریکاییها وتو خواهند کرد. اما در مجمع عمومی سازمان ملل یک حرکت عظیمی را علیه رژیم اسرائیل شروع کنند و توفیق بسیاری خواهد بود این مجمع مجمعی است که اخیرا مورد سواستفاده غربیها در قضیه روسیه و اوکراین قرارگرفت، اما در این جا به نظر من الان این توفیق و فرصت خوبی خواهد بود که کشورهای اسلامی درکنار کشورهای عدم تعهد یک قطعنامه و یک بحث جدی را در مجمع عمومی علیه رژیم اسرائیل راه بیاندازند، نامه نگاری، مکاتبه، صحبت بسیار بسیار خوب است که این کشورها دارند انجام میدهند، اما ما الان نیاز به اقدامات جدی داریم.
سوال: خانم دکتر امین زاده یک نکته، آقای دکتر غریب آبادی اشاره کردند به حمایتهایی که باید جهان اسلام به صورت اقدامات و عملیاتهای اثرگذار در حمایت از مردم فلسطین انجام بدهد، به حمایتهای آمریکا و متحدان غربی رژیم صهیونیستی اشاره کردند که این روزها به شدت دست به کار شدند برای این که حامی این رژیم باشند حالا چه به صورت ورود تسلیحات و تجهیزات، چه در حمایتهای بیانی و گفتاری، سوال این جاست که ما رژیم صهیونیستی را میبینیم که در مقاطع زمانی مختلف حالا چه در بعد از طوفان الاقصی، چه پیشتر دائما کشتار کودکان فلسطین را در دستور کار قرار میدهد، چه کسی باید رژیم صهیونیستی را مجازات کند؟
امین زاده: سوال خوبی را مطرح فرمودید، من پیشنهادم این است که در اجلاس روز چهارشنبه کشورهای اسلامی بروند به سمت و سوی تاسیس یک دادگاه ویژه رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی، ببینید ما الان تا حالا دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم در یوگسلاوی سابق را داشتیم دادگاه در روآندا را داشتیم سیرالئون را داشتیم دادگاهی که شورای امنیت تاسیس کرد برای کشته شدن رفیق حریری، همه اینها به ابتکار سازمان ملل بوده، چه اشکالی دارد جهان اسلام در چارچوب سازمان کنفرانس اسلامی خودش یک محکمه بین المللی رسیدگی به جرایم رژیم صهیونیستی را تاسیس بکند؟ و رسیدگی بکند به این یعنی یک همچنین نهادی را ساختار سازی بکنند، در ابتدا تحریم همه جانبه باشد و نهایتا ایجاد قانون صلاحیت جهانی در هر یک از کشورهای اسلامی که هر یک از این مجرمین اگر در آنجا یافت شدند حتما مورد مجازات قرار بگیرند این یک قدم مثبت هست یعنی در واقع همسان سازی دادگاههایی که تا حالا به صورت موارد خاص تشکیل شده، ولی این بار ما در جهان اسلام، چون مطمئنا شورای امنیت با حق وتوی کشورهای غربی اجازه تاسیس چنین دادگاهی را نخواهند داد، ولی همانطور که آقای دکتر هم فرمودند مذاکرات، گفتگوها، مثلا اگر که رژیم صهیونیستی میگویند که باید بخشهایی از غزه باید تخلیه بشود ما باید از حق بازگشت فلسطینیان، از اردن، از سوریه، از لبنان و از همه کشورهایی که آوارگان فلسطینی هستند باید از حق بازگشت آنها اتفاقا صحبت بکنیم. به نظر من اگر ابعاد حقوقی این بحث که در واقع تمام اقدامات رزمندگان حماس در جایگاه دفاع مشروع بوده و این حق آنها بوده که در سرزمین ابا و اجدادی خودشان به دفاع خودشان بپردازند این جامعه جهانی را متقاعد میکند که فکری کنند به حال این وضعیتی که امروز به این بحران رسیده است.
سوال: آقای دکتر غریب آبادی رسانههای غربی و رسانههای همسو با رژیم صهیونیستی این روزها تصاویری را از کشته شدن کودکان رژیم صهیونیستی منتشر میکنند و دائما این خط رسانهای و خط فکری را دارند دنبال میکنند و مظلوم نمایی میکنند راجع به آنها، درحالی که تصاویری از کشته شدن و از مورد هجوم قرار گرفتن آنها منتشر نمیکنند و ما دائما تصاویری را میبینیم از مظلومیت و به شهادت رسیدن کودکان فلسطینی.
غریب آبادی: نکتهای که مهم هست، نیروهای مقاومت در فلسطین هیچ وقت اظهار نکردند و افتخار نکردند نگفتند که ما افتخار میکنیم که همه را در اسرائیل میکشیم، زن و کودک را و به کشتن اینها افتخار میکنیم، شما چنین جملهای را از اینها نشنیدید بلکه حتی در همین هفته ما دیدیم که چگونه نیروهای مقاومت یک مادر و یک فرزند را نجات دادند از کجا؟ از اسرائیل، کجا اسرائیلیها این کار را کردند اسرائیلیها افتخار کردند به کشتن کودکان و زنان، این تصاویر، این ...
سوال: در حالی که الان ما دیدیم که مامور سازمان جاسوسی موساد میگوید که ما مباحات میکنیم به کشتار کودکان.
غریب آبادی: این تصاویر و فیلمهایی که به ویژه در این هفته از اسرائیل میآید باید دل هر انسانی را به درد بیاورد من واقعا تعجب میکنم که برخیها در این فضای مجازی میبینم که میآیند از اقدامات اسرائیل حمایت میکنند، حالا این هر کس میخواهد باشد به نظر من آنها ادامه جانیان اسرائیل هستند ادامه جنایتکاران اسرائبل هستند آنها مردم خودشان را هم خواهند کشت چه برسد به فلسطینیها، این جنایتی که اسرائیلیها در حق کودکان انجام میدهند بی سابقه است فقط در طول ۱۵ سال اخیر بیش از ۳۵ هزار کودک در فلسطین اشغالی کشته و مصدوم شدند ۳۵ هزار نفر، سازمان بین المللی چه کار میکنند؟ کشورهای مدعیان حقوق بشر چه کار میکنند؟ حق این کودکان و این زنان را چه کسی باید استیفا بکند؟ در مقابل خون اینها چه کسی پاسخگو است این حقوق بشری که اینها از آن دم میزنند چه نوع حقوق بشری است که ریختن خون بی دفاعترین مردم را مجاز میشمارد متاسفانه، این رویهی نیروهای مقاومت آن رویهی اسرائیلیها که آمدند با هوش مصنوعی با عملیات روانی در فضای مجازی جلوه بدهند که حماس و گروههای مقاومت فرزندان و زنان را میکشند حتی برخی از خبرنگاران وابسته در رسانههای غربی این ادعا را کردند نتوانستند ادعای خودشان را ثابت بکنند اینها مهم است و حتی یکی از این خبرنگاران مجبور به استعفا شد چرا؟ چون رویه گروههای مقاومت نیست آنها همان اصول اسلامی را در واقع دارند رعایت میکنند با این که تحت ظلم هستند با این که تحت تجاوز هستند و انواع جنایات علیه آنها دارد انجام میشود، اما سعی میکنند که باز اصول انسانی و اسلامی را در این مقاومت خودشان رعایت کنند.
سوال: برویم سراغ کنوانسیون ۵۴ مادهای حقوق کودک، مصوب ۲۳ نوامبر ۱۹۸۹ و طبق همین کنوانسیون رفتار رژیم صهیونیستی با کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال جرم محسوب میشود و قابل پیگیری هست. مصداقهای مختلفی که در طول تاریخ ما از جنایات رژیم صهیونیستی نسبت به مردم مظلوم فلسطین علی الخصوص کودکان شاهد بودیم و ببینیم که ایا در این مورد تا حالا پروندهای تشکیل شده؟ وضعیت پرونده به چه صورتی هست؟
غریب آبادی: کنوانسیون حقوق کودک تمام کشورهای دنیا عضو آن هستند آمریکا تنها کشوری است که عضو این کنوانسیون نیست رژیم صهیونیستی اسرائیل هم عضو همین کنوانسیون حقوق کودک است، کنوانسیون بسیار جامعی هست، این کنوانسیون حقوق مختلفی را برای افراد زیر ۱۸ سال مقرر میکند از حق بهداشت و سلامت گرفته تا حق آموزش، حق حیات، اینها حقوق بسیار مهمی است که تصریح شده و نظام نامههای مختلف طراحی شده و کشورهایی که عضو این کنوانسیونها هستند باید گزارش بدهند به کمیته حقوق کودک در ژنو که چگونه تعهدات خودشان را اجرا میکنند، البته کنوانسیون حقوق کودک متاسفانه فاقد یک مکانیزم راستی آزمایی تعهدات یا یک مکانیزم شکایت است برخی از این کنوانسیونها و معاهدات حقوق بشری دارای مکانیزمهای شکایت هستند، یعنی اگر یک مکانیزم شکایت داشت الان واقعا بسیار مناسب بود، اما در هر صورت یک معاهده بین المللی است کمیتهای به نام کمیته حقوق کودک ناظر بر راستی آزمایی اجرای تعهدات کشورهای عضو تحت این معاهده است و من به نظرم هم جمهوری اسلامی ایران، هم کشورهای اسلامی، هم سازمانهای غیر دولتی باید یک حرکت گستردهای را شروع بکنند، گزارشها و مستندات مختلفی را برای اعضای کمیته بفرستند و اعضای این کمیته که الان در سکوت مطلق متاسفانه بسر میبرند حداقل یک بیانیه علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل صادر بکنند ما شاهد مواضع اینها نیستیم فقط من دیدم در طول هفته گذشته این هفت روز گذشته که شاهد جنایات رژیم صهیونیستی دو تا گزارشگر از دهها گزارشگر ویژه حقوق بشری دو گزارشگر فقط ابراز موضع کردند و آن هم به صورت تقریبا ضعیف و بقیه آنها سکوت اختیار کردند یعنی گزارشگران و ساز و کارهایی که اگر یک موضوع کوچکی در یک کشور اسلامی یا در حال توسعه اتفاق بیفتد حسابی هیاهو و جنجال به پا میکنند، اما در مقابل این جنایت عظیم سکوت کردند، اما کنوانسیون حقوق کودک و کمیته حقوق کودک در هر صورت یک ساز و کار مناسبی هست که این سازمانهای غیر دولتی و حتی کشورهای اسلامی فشاری وارد بکنند که بتواند موضعی اتخاذ بکند و این مباحث و جنایات را تحت پیگیری قرار بدهد.
به نظر من ما برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی دیگر باید حرف زدن را متوقف کنیم باید اقدام بکنیم، اقدام هم یک کار گروهی است کشورهای اسلامی باید مانند کشورهای غربی که پشت سر اسرائیل ایستادند پشت سر فلسطین بایستند و به نظر من این هر چند کار دشواری است، اما کار غیر ممکنی نیست و من ان شاالله امیدوار هستم با همتی که مسئولین ما دارند رئیس محترم جمهور و وزیر خارجه ما بتوانند این ایدهها را پیگیری کنند به ویژه با تدابیر و رهنمودهای مدبرانه مقام معظم رهبری در خصوص موضوع فلسطین.