به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری کل استان تهران ضمن تشریح محورهای جشنواره ایدههای برتر آمار و برنامه ریزی گفت؛ این جشنواره قضد دارد تا با دریافت پیشنهادات صاحب نظران در زمینه آمار و برنامه ریزی گام موثری را در راستای تحقق انتظارات مقام معظم رهبری از قوه قضایه و بهبود عملکرد آن بردارد.
سید محمد شفیعی گفت: اهمیت و نقش آمار در برنامه ریزیها بر کسی پوشیده نیست و در اهمیت این موضوع نیز رهبر معظم انقلاب: «آمار برای برنامهریزیهای کشور را یک امر حیاتی» میدانند و در پرداختن به این موضوع مهم و در آستانه یکم آبان ماه «روز ملی آمار و برنامه ریزی» تلاش کردیم تا بتوانیم «نخستین جشنواره ایدههای برتر آمار و برنامه ریزی» را با همکاری و حمایت معاونت ها، مراکز، دانشگاه، پژوهشگاه و سازمانهای تابعه قوه قضائیه در پایتخت برگزار کنیم.
دبیر علمی جشنواره ایدههای برتر آمار و برنامه ریزی؛ محورهای این جشنواره را در دو بخش اصلی و فرعی عنوان کرد و در تشریح این دو بخش گفت: موضوعاتی از جمله: - آمار و کاربرد آن در برنامه ریزیهای قضایی، اصلاح الگوهای نظام آماری و برنامه ریزی، عدالت الکترونیکی و کاهش حجم کاری واحدهای قضایی، آینده پژوهی و رتبه بندی عوامل مؤثر در برنامه و ارزیابی عملکرد، آثار بهروه وری (کمیت و کیفیت رسیدگی) در رضایتمندی مراجعان، رشد اخلاق حرفهای و بالندگی فردی و سازمانی، سیاستهای تحولی اصلاح تصویر رسانهای دادگستری، مبارزه همه جانبه با فساد درونی و برونی دادگستری محورهای اصلی این جشنواره را تشکیل میدهند.
دبیر علمی جشنواره ایدههای برتر آمار و برنامه ریزی؛ محورهای فرعی در نظر گرفته شده را در دو بخش برنامه ریزی و ارزیابی عملکرد و آمار و بهره وری عنوان کرد که هر یک از این بخشها ۸ موضوع جداگانه را شامل میشوند.
شفیعی افزود: در بخش برنامه ریزی و ارزیابی عملکرد از محورفرعی این جشنواره موضوعاتی از جمله: - الگوهای مدیریت نظام برنامه ریزی و ارزیابی عملکرد قضایی، برنامه ریزی با هدف ایجاد دادگاههای هوشمند، مدیریت دانش و برنامه ریزی بلند مدت، باز طراحی سازمان و مهندسی فرآیندها و روش ها، الگوهای تحول و تعالی دادگستری، آسیب شناسی سند تحول قضایی، موانع اجرایی برنامههای توسعه و سیاستهای قضایی، مدیریت طرحها و فعالیت ها؛ چالشها و راهکارها، قرار گرفته است.
معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان تهران همچنین موضوعات: - بهبود سامانههای آماری با رویکرد پردازش عصبی، الگوهای کشف دانش در سامانههای قضایی و اداری، دادگستری از منظر علوم داده و داده کاوی، یادگیری سازمانی و آمار عملکرد قضایی، علم آمار و تحلیل دادههای قضایی، تحلیل ظرفیتهای بهره وری و بحرانهای آماری، الگوهای بهره وری بومی و سازمانی و کاربرد منطق فازی در تصمیم گیری ضایی را از زیرمجموعههای مطرح در دومین بخش محورهای فرعی این جشنواره دانست.
شفیعی با دعوت از صاحب نظران، حقوقدانان، اساتید دانشگاهها و همچنین قضات و کارمنان دستگاه قضایی، راههای ثبت نام در جشنواره را از طریق عضویت در کانال پیام رسان ایتا به آدرس eitaa.com/ide ۱۴۰۲ و نیز مراجعه به صفحه رسمی دادگستری کل استان تهران به نشانی https://dadgostari-th.eadl.ir/ امکان پذیر دانست.
شایان ذکر است علاقمندان میتوانند با ایده پردازی در قالب «عنوان موضوع و محور انتخابی، بیان مسئله، ایده حل مسئله و راهکار پیشنهاد اجرا» آثار خود را با ذکر مشخصات «نام، نام خانوادگی، سمت، محل اشتغال و تلفن تماس» از طریق رایانامه ide@teh-jud.ir به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
مهلت ارسال آثار تاریخ ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۲ اعلام شده است و علاقمندان میتوانند از طریق شماره تماس ۰۲۱۸۸۹۰۹۷۰۵ نیز با دبیرخانه این جشنواره تماس حاصل کنند.