ساوه
افزایش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت پسته
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه از افزایش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت محصول پسته در باغ های این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ محمودرضا خلیلی گفت: اکنون سطح زیر کشت باغ های پسته ساوه به چهار هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده که از این میزان دو هزار و ۵۰۰ هکتار بارور است که نشان از افزایش تولید پسته در این شهرستان دارد.
او به جوان بودن باغ های پسته ساوه اشاره کرد و با بیان اینکه این شهرستان در تولید پسته پس از شهرستان زرندیه رتبه دوم استان مرکزی را به خود اختصاص داده افزود: با توجه به اینکه بیشتر درختان پسته این شهرستان نهال هستند پیش بینی میشود در هر هکتار ۸۰۰ کیلو پسته خشک برداشت شود.
این درحالی است که پارسال در هر هکتار هزار و ۲۰۰ کیلوگرم پسته برداشت شد.
معاون جهاد کشاورزی ساوه به مهمترین مشکلات پستهکاران در ساوه اشاره کرد و گفت: کار برداشت پسته از اواخر شهریور آغاز میشود و معمولا تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
خلیلی کمبود نیروی کار برای برداشت پسته را از مشکلات باغ داران دانست و افزود: تا زمانی که فصل برداشت انار شروع نشود مشکل کمبود نیروی کار حاد نخواهد شد، اما طبیعی است که همزمانی برداشت پسته با سایر محصولات، موجب کمبود نیروی کار خواهد شد.
او با اشاره به اینکه پسته تولیدی ساوه از نظر کیفیت، طعم، اندازه و مرغوبیت با محصول نقاط پسته خیز کشور برابری میکند گفت: شرایط آب و هوایی شهرستان ساوه مستعد پستهکاری است و در صورت تامین آب مورد نیاز، زمینه توسعه کشت پسته در این منطقه وجود دارد و ساوه پس از شهرستان زرندیه میتواند در سالهای آینده به قطب تولید پسته تبدیل شده و حتی از زرندیه پیشی بگیرد.
معاون جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه هفت واحد فرآوری پسته در این شهرستان فعالیت دارند افزود: مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه به دلیل وسعت بالای سطح زیر کشت می تواند سه تن در ساعت پسته را فرآوری و روانه بازار مصرف کند.
خلیلی سازگار بودن پسته با شرایط آب و هوایی ساوه و مقاوم بودن آن در مقابل دمای کمتر یا بیشتر از ۵۰ درجه را مزیت مهم این محصول دانست و گفت: از طرفی به دلیل محدودیت منابع آبی این شهرستان، کشت این محصول به دلیل نیاز آبی کم، مزیت دیگری است که موجب ترغیب باغ داران برای تولید پسته شده است.