فاصله زیاد پلیس خوزستان با طرح هوشمندسازی/راه اندازی فوریتهای پلیسی تا پایان امسال
فرمانده انتظامی خوزستان: باوجود انجام کارهایی در زمینه هوشمندسازی پلیس در استان، اما با آنچه شایسته مردم است، فاصله داریم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
سردار سیدمحمود میرفیضی در گفتگو با خبرنگار ما شعار امسال هفته
نیروی انتظامی را "شهروند قانون مدار-پلیس خدمتگزار" اعلام کرد و گفت: در این شعار ۲ کلیدواژه قانون مداری و خدمتگزاری وجود دارد که برگرفته از فرمایشها و مطالبههای مقام معظم رهبری است.
وی قانون مداری را تکلیفی دوجانبه برای مجریان قانون و مردم که بیشترین نقش را در ایجاد امنیت دارند، دانست و افزود: اگر بخواهیم تکلیف مداری یا انجام وظیفه را برای مردم تعریف کنیم، بسیاری از مسائل و موضوعها برای دستگاههایی که مسئولیت اجرای قانون را بر عهده دارند، راحتتر خواهد بود، به عبارتی دیگر درصورتیکه مردم در جاهایی که وظایفی برای آنها به عنوان شهروند تعریف شده است، براساس قانون عمل کنند، نیازی به اعمال اجبار نداریم.
سردار میرفیضی مهمترین موضوع در مبحث خدمتگزاری را پاسخگوبودن عنوان کرد و ادامه داد: این موضوع محدود به پلیس و دستگاههای انتظامی نمیشود و همه دستگاههای اجرایی و مسئولان باید نسبت به پاسخگویی به نیازهای مردم به وظایف خود بدون منت عمل کنند.
فرمانده انتظامی خوزستان بر جلب اعتماد مردم و عمل به مسئولیتها و وظایف تعیین شده به مردم به بهترین شکل تاکید و اضافه کرد: وقتی پلیس بتواند رضایتمندی جامعه را کسب کنند، بدون شک در حوزه خدمتگزاری به عنوان شعار خود میتواند اثربخش باشد.
وی بیان اینکه شعار هفته نیروی انتظامی امسال شالوده کار تا سال آینده است، گفت: برنامههای ما بر محور این موضوعها خواهد بود و در واقع یکی موضوعهای خدمتگزاری، استفاده از فناوری و هوشمندسازی است.
سردار میرفیضی درخصوص هوشمندسازی پلیس میگوید: در رهاورد نیروی انتظامی کشور ۳ مولفه اصلی وجود دارد که موضوعها و کارهایی که در سراسر کشور در حوزه فرمانده انتظامی انجام میشود، در قالب این مولفهها است که تقدم کارهای نرم افزاری بر سخت افزاری یا برخورد یکی از آنها محسوب میشود که در حوزه پلیس صورت میگیرد.
تحقق پاسخگوبودن با هوشمندسازی
وی سرعت عمل و در کنار آن سرعت و صحت عمل را از دیگر مولفهها عنوان کرد و افزود: تقدم پیش بینی و پیشگیری بر برخورد نیز سومین مولفه است، ضمن اینک هوشمندسازی و توسعه ظرفیتها و قابلیتها در حوزه هم افزایی با سایر دستگاهها برای خدمات رسانی جزو مولفههای در دستور کار به شمار میروند.
سردار میرفیضی با بیان اینکه مجموعه فراجا ۳ رکن استفاده از فناوری روز، هوشمندسازی و کشف علمی جرم را برای خود تعریف کرده است، ادامه داد: در این رکن ها، ۵ فاکتور دقت، سرعت، صرفه جویی، سهولت و امنیت مهم است، بنابراین نیاز است که مجموعه انتظامی کشور و به ویژه استان خوزستان که شرایط خاصی از نظر جغرافیایی و امنیتی دارد، توسعه فناوری اعمال شود.
فرمانده انتظامی خوزستان به نقشهای اساسی توسعه فناوری در استان اشاره و اضافه کرد: اگر بتوانیم هوشمندسازی کنیم، علاوه بر کاهش هزینه ها، شاهد شفاف سازی، سهولت در دسترسی و همچنین کاهش زمان رسیدگی به مسائل خواهیم بود، ضمن اینکه مردم از سریعترین خدمات بهره مند میشوند و رضایتمندی آنها را که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، به دنبال خواهد داشت.
وی هوشمندسازی را عامل تحقق پاسخگوبودن نیروی انتظامی و پلیس دانست و گفت: با این کار علاوه بر عمل به فرمایشها و تاکیدها مقام معظم رهبری، تکالیف دستگاهها بر بحث ایجاد و تولید امنیت مشخص میشود، زیرا این مبحث فقط وظیفه ناجا نیست، زیرا فقط قسمتی از پازل امنیت است و سایر دستگاهها و همچنین مردم در زمینه خودحفاظتی نقش دارند.
سردار سیدمحمود میرفیضی درخصوص موضوع "پلیس پیشتاز" میگوید: پلیس پیشتاز آینده را پیش بینی و براساس آن طرحهای مناسب اعمال و کارهای پیش دستانه برای کاهش مسائل ناامنی اجرا میکند، به عبارتی دیگر در حوزه تولید دادههایی که در حوزه فناوری و هوشمندسازی انجام خواهیم داد، با تصمیم سازی و تصمیم گیری مناسب خدمات بهتری ارائه خواهد شد و موجب رضایتمندی مردم میشود.
ارائه بیش از ۲۲ خدمت در پلیس + ۱۰
وی به توسعه فناوری و هوشمندسازی در نیروی انتظامی از مدتها قبل اشاره کرد و افزود: درحال حاضر بیش از ۲۲ خدمت از جمله؛ صدور گذرنامه، گواهینامه و... در پلیس +۱۰ ارائه میشود، ضمن اینکه در پلیس من به عنوان برنامه موبایلی، بیش از ۳۲ خدمت درحوزههای مختلف درحال ارائه است که یکی از آنها صدور گذرنامه برای اربعین حسینی بود که بدون مراجعه به پلیس، گذرنامه خود را دریافت کردند.
سردار میرفیضی هدف از هوشمندسازی را احساس حضور پلیس در کنار مردم حتی بدون حضور فیزیکی عنوان کرد و ادامه داد: وقتی مجرمان بدانند که زیر نظر پلیس هستند، جرم نمیکنند و شاهد کاهش جرم و مجرمان خواهیم بود.
فرمانده انتظامی خوزستان یکی از مسائل مهم در هوشمندسازی را مجهزشدن به تجهیزات برشمرد و اضافه کرد: اگرچه کارهای زیادی در این زمینه انجام شده است، ولی با آنچه که شایسته مردم این استان است، فاصله داریم، البته تجهیز مجموعه انتظامی خوزستان به دوربین البسه درحال اجرا است، ضمن اینکه در زمینه استفاده از دست افزار یا به عبارتی دیگر گشت هوشمند و فوریتهای پلیسی و حضور به موقع پلیس ۱۱۰ در حوادث به عنوان یکی از مطالبههای مردمی در دستور کار است و تا پایان سال گشت هوشمند راه اندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه بسترسازیها برای راه اندازی فوریتهای پلیسی درحال انجام است، گفت: گام اول گشت هوشمند در اهواز به عنوان مرکز استان خوزستان اجرایی خواهد شد و تا پایان سال به طور کامل انجام میشود.
اجرای طرح کروکی الکترونیکی در خوزستان
سردار سیدمحمود میرفیضی راه اندازی کروکی الکترونیکی را از دیگر اولویتهای نیروی انتظامی در خوزستان عنوان کرد و افزود: طرح آزمایشی آن به مدت ۲ سال در کشور اجرا و مسائل و مشکلات آن احصاء شده است و قرار است در خوزستان نیز به عنوان یکی از اولویتهای کاری اجرایی شود.
وی درخصوص مزایای اجرای طرح کروکی الکترونیکی میگوید: بهره مندی از این روش برای کروکی باعث بالارفتن صحت کار و تولید دادهها میشود، ضمن اینکه تولید دادهها در حوزه برون شهری و درون شهری نقاط حادثه خیز و گرههای ترافیکی را مشخص میکند، بنابراین با استفاده از این داده ها، موارد و مشکلاتی از جمله نیاز به هندسی سازی، آشکارسازی و... را به دستگاههای زیرمجموعه اعلام میکنیم تا نسبت به رفع آنها اقدام شود.
سردار میرفیضی مشخص شدن عامل حوادث را از دیگر مزایای کروکی الکترونیکی برشمرد و ادامه داد: با این روش مشخص میشود که چند درصد تصادف مربوط به عامل انسانی، جاده ای، وسایل نقلیه و یا... است و میتوان برای تصمیم سازی و در نتیجه مطالبه گری استفاده کرد.
جان باختن بیش از ۵۵۰ نفر در سوانح رانندگی در خوزستان
وی به جان باختن بیش از ۵۵۰ نفر در حوادث رانندگی در نیمه نخست امسال در خوزستان اشاره و اضافه کرد: بطور میانگین روزانه حدود ۳ نفر جان خود را از دست داده اند که تعداد زیادی است و به فرموده مقام معظم رهبری روزی یک نفر کشته در تصادفها هم زیاد است که با راه اندازی کروکی الکترونیکی به عنوان یکی از راهکارهای کاهش حوادث شاهد کاهش این آمار با رفع مشکلات مربوط خواهیم بود.
به گفته سردار میرفیضی؛ پیش بینی میشود با ایجاد زیرساختها، تا پایان امسال این روش کروکی در استان راه اندازی و اجرا شود.
تولید امنیت، امری چندوجهی
فرمانده انتظامی خوزستان تولید امنیت را امری چندوجهی توصیف کرد و گفت: یک طرف موضوع امنیت پلیس، طرفی دیگر مردم و طرف دیگر نیز دستگاههای مسئول قرار دارند، بنابراین طبق کاری که درحال انجام آن هستیم، نقش هر دستگاهی و هر شهروند در تولید امنیت تبیین شده است، برخی دستگاهها براساس قانون، وظایفی دارند احصا و در مجاری مربوط مطرح شده اند و درصورت خودداری از اجرای وظایف، ترک فعل خواهد بود و دستگاههای نظارتی نیز مطالبه میکنند و باید پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه در این زمینه مطالبهها و هم افزاییهای مطلوبی درحال انجام است، افزود: انتظار میرود با افزایش مطالبه گری و هم افزایی و پاسخگویی ها، شاهد ایجاد امنیت، احساس امنیت و ارتقای امنیت بیش از پیش و به گونهای که شایسته مردم خوزستان است، باشیم.