حسین لایقی مطلق با بیان اینکه این کشاورز بدون هماهنگی با جهاد کشاورزی اقدام به خرید نشاء از استان بوشهر کرده بود افزود: در صورتی این کشاورز با کارشناسان مشورت می کرد رقم خوب، مناسب و با مبدع مشخص و رعایت مسائل بهداشتی و تهیه گواهی بهداشت به او معرفی می شد.
وی با تاکید بر اینکه به جد به موضوع ورود کرده و پیگیر هستیم، اضافه کرد: محصول این کشاورز در کلینیک گیاه پزشکی نمونه برداری و هم اکنون در آزمایشگاه مدیریت حفظ نباتات در دست بررسی است که ببینیم چه نوع ویروسی است که به محض نهایی شدن تحقیقات و بررسیها، نتیجه اعلام می شود.
لایقی ادامه داد: این وضعیت، مبارزه شیمیایی ندارد، ولی مبارزه با ناقل و علف هرز نقش اساسی در کنترل بیماری دارد و واقعیت امر کشاورز بدون هماهنگی نشاء تهیه کرده و مبارزه را هم به خوبی انجام نداده است.
وی با اشاره به اینکه بیماری ویروسی در محصولات کشاورزی وجود دارد، گفت: هر محصول کشاورزی که کشت میشود، آفت و بیماری مخصوص خود را به همراه دارد و کشاورزان باید در این زمنیه با کارشناسان جهاد کشاورزی تعامل داشته باشند.
بیشتر بدانید:
برخی کشاورزان منطقه کلاچو شهرستان کهگیلویه اقدام به تهیه نشا گوجه فرنگی از یکی از استان های جنوبی کرده بودند که محصول شان به نوعی ویروس به نام «کرلی تاپ» گرفتار شده است، این بیماری در سطح این مزارع گسترش یافته است.
کارشناسان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد برای بررسی این موضوع به منطقه اعزام شدند.