پخش زنده
امروز: -
روایت سازی رسانه های رژیم صهیونیستی از مبارزات نیروهای مقاومت، کذب و دورغ پراکنی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، برنامه تلویزیونی جهان امروز پنجشنبه شب در این باره با آقای مهدی بختیاری؛ کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفتگو کرد.
سوال: ما در این پنج شش روزی که گذشته شاهد یک جنگ روانی گسترده توسط صهیونیستها بودیم؛ هم بحث روایت سازی، هم دروغ ها، تحلیل شما از اقدامات رسانهای که از شنبه صبح تا کنون رخ داده توسط صهیونیستها چیست؟
بختیاری : همین اتفاقاتی که در عرصه رسانهای دارد میافتد، یعنی حالا همین دروغ پردازیهای بزرگی که واقعاً خیلی عجیب است توسط رسانهها بدون هیچ سندی منتشر میشود و بعداً تکذیب میشود ولی باز همان خط را ادامه میدهند.
سؤال: یعنی هدف این است که یک چیزی منتشر شود، فقط درستی یا نادرستی اش، بعداً که دیگر اثرش را گذاشت، حالا فوقش تکذیب شود یا بگویند سندی نداریم اثرش را گذاشته دیگر.
بختیاری: به هر حال اثرگذاری خودش را دارد. به نظرم مهمترین دلیل این است که فلسطینیها در حملات روز گذشته بسیار موفق بودند که آنها مجبور هستند برای این که افکار عمومی را با خودشان همراه کنند، دست به این کارها بزنند که مهمترین و بزرگترین دروغی که گفتند؛ همین سر بریدن ۴۰ کودک در یک مدرسه یا محلی که حتی
مقامات خود رژیم صهیونیستی هم گفتند که ما اسنادی مبنی بر این نداشتیم. همان شبکه آی ۲۴ رژیم صهیونیستی هم که این موضوع را منتشر کرد، بعداً گفت که سندی وجود ندارد و خیلی هم طبیعی اش این است که چنین اتفاق بزرگی؛ حداقلش این است که یک عکسی، یک فیلمی، یک سندی منتشر شود.
سؤال: حالا ۴۰ مورد هم نه، حداقل یک موردش را...؟
بختیاری: دقیقاً، شما نگاه کنید، و این دقیقاً بر خلاف روندی است که در این ۸۰ سال اخیر دارد رخ میدهد. همیشه این فلسطینیها هستند که دارند قتل عام میشوند. شما در همین جنگ ۵ - ۶ روز اخیر ببینید چقدر زن و کودک در همین بمباران غزه به شهادت رسیدند. اما آن چیزی که توسط رسانههای دنیا بولد میشود و راست و دروغ را با هم قاطی میکنند؛ همین مظلوم نمایی است که خود صهیونیستهایی که اسیر بودند دست فلسطینیها و آزاد شدند یا آنها که وارد خانه شان شدند، فیلم هایشان پخش شد که دیدیم تعریف میکردند که چطور با آنها برخورد شده بود.
سوال: یک گزارشی هم امشب داشتیم آن خانم حتی با شبکه ۱۲ خود رژیم صهیونیستی صحبت میکرد.
بختیاری: بله، خیلی جالب است که مثلاً میگوید؛ آنها به من گفتند که من دو تا بچه داشتیم در خانه گفته، من دو تا بچه دارم، آن هم گفته ما مسلمان هستیم، نگران نباش با شما کاری نداریم، بعد جالب است ادامه آن فیلم، آن خانم میگوید وقتی وارد اتاق شدم و مثلاً دیدم چند موز روی میز است، از من اجازه گرفتند که آیا مثلاً ما میتوانیم از این بخوریم یا نه؟ و او هم به آنها اجازه داده.
سؤال: آمدند در مورد چنین رزمندگانی این دروغ را منتشر کردند که بدون هیچ سندی که ۴۰ کودک سر بریده شده؟
بختیاری: دقیقاً اگر یک چنین سندی بود قطعاً مطمئن باشید بارها این را پخش میکردند در مجامع بین المللی، اما میبینیم خودشان هم اذعان کردند که هیچ سندی در این باره ندارند.
سؤال: شما اشاره کردید علت این جنگ روانی گسترده و ساخت دروغ ها؛ شکستی است که رژیم صهیونیستی شنبه صبح خورده، تحلیل شما چیست؟ شنبه صبح مگر چه اتفاقی افتاده که امروز ما میبینیم آمریکاییها این قدر به صحنه آمدند، رسانههای صهیونیستی این قدر وسط میدان هستند؟
بختیاری: اتفاقی که روز شنبه صبح افتاد، بسیار بزرگ و شاید به نظر بعضی ها؛ کم سابقه، ولی به نظر من بی سابقه بود و رژیم صهیونیستی همیشه سه اصل دارد؛ از زمان بن گوریون این سه اصل را رعایت کرده در جنگ؛ یکی این که میگوید جنگ هیچ وقت نباید داخل مرزهای به قول خودشان اسرائیل در مرزهای فلسطین باشد، همیشه جنگ باید بیرون باشد، جنگ نباید طولانی باشد، شما باید از غافلگیری دشمن استفاده کنی. مثلاً کاری که سال ۱۹۶۷ در جنگ شش روزه کردند و با غافلگیری بزرگی که برای مصر، سوریه و اردن ایجاد کردند، توانستند سه ارتش بزرگ عربی را شکست دهند. حداقل دو اصل از این سه اصل در این جنگ از بین رفت که اتفاق بسیار مهمی است که میگویم نمونههای از قبلش هم وجود داشته ولی این بزرگترین آنهاست.
سوال : این نکته جالبی است شما نبرد شش روزه اعراب و اسرائیل را اشاره کردید؛ رژیم صهیونیستی توانست در عرض شش روز این کشورهای عربی را باهم شکست بدهد.
بختیاری: بله، سه تا از بزرگترین کشورهای عربی را.
سؤال: امروز ششمین روز طوفان الاقصی است؛ رژیم صهیونیستی حتی نتوانسته نزدیک غزه مستقر شود.
بختیاری: یک نکته اش همین غافلگیری است و اگر شما مقایسه کنید مثلاً کشتههای اسرائیل در این جنگ ها؛ در همان جنگ شش روزه چیزی حدود ۷۰۰ و خردهای نفر کشته دادند در یک جنگ کلاسیک با سه ارتش بزرگ عربی. اما در یک نصفه روز، الآن آمار فکر میکنم از ۱۳۰۰ نفر هم عبور کرده و مهمترینش...
سؤال: ۷۵۰ نفر هم مفقود هستند. ۳۵۰ نفر هم حداقل اسیر، یک حدودی هم؛ ۲۰۰ – ۳۰۰ زخمی بد حال دارند، یعنی عملاً به نظر میرسد رژیم صهیونیستی تا دوهزار تا تا همین الآن تلفات داشته است.
بختیاری: در جنگ ۳۳ روزه با حزب الله لبنان که ۳۳ روز طول کشید؛ ۱۶۵ نفر کشته دادند صهیونیست ها، امروز این اتفاق، فقط این نیست. اولین بار نیروهای مقاومت توانستند وارد اراضی اشغالی شوند، یعنی یکی از همان اصول سه گانه که گفتم؛ جنگ همیشه باید خارج از مرزها باشد، و غافلگیری، این غافلگیری مطمئن باشید که در پایان این جنگ رها نخواهد کرد، همان طور که اپوزیسیون دولت مستقر فعلی دارد به شدت این را دنبال میکند، منتهی این را گذاشته برای بعد از جنگ، قطعاً دادگاههایی تشکیل خواهد شد و مقصرین را محاکمه میکنند، احتمالاً شاهد تغییراتی در کابینه باشیم. همان اتفاقی که سال ۱۹۷۳ بعد از جنگ یوم کیپور اتفاق افتاد و دولتی که با غافلگیری جنگ را شروع کرد هرچند بعداً توانست به جنگ مسلط شود، اما این قدر این غافلگیری مهم بود که یک دولت سقوط کرد و جناح چپ رژیم صهیونیستی رفت در آن شکستی که تا امروز آن شکست برایش نتوانسته سر بلند کند. قطعاً این غافلگیری مهمتر از آن است، چون سال ۷۳ حداقل دستگاههای اطلاعاتی شان خبر داشتند. دولتمردان و سیاستمداران شان به آن بی اعتنایی کردند. این دفعه حتی دستگاههای اطلاعاتی شان هم نتوانستند متوجه شوند.
سؤال: این تعبیری که گفتید مقایسه کردید، حالا گزارش ارتش را بگویید، یک جملهای من شنبه از یک تحلیلگر صهیونیستی در هاآرتص شنیدم، خیلی جمله جالبی گفت؛ اشاره اش عین جمله اش این بود، من شوکه شدم که ما این قدر شوکه شدیم.
بختیاری: اصلاً تعابیر خیلی زیادی به کار بردند، سردبیر جروزالم پست گفته این تاریخترین روز در تاریخ اسرائیل است، مقایسه کردند با ۱۱ سپتامبر به لحاظ شوکی که به آنها وارد شد. طبق گزارشی که ارتش اسرائیل منتشر کرد، گفت حماس بیش از یک سال در حال طرح ریزی این ماجرا بوده و این یک سال شاباک به عنوان مهمترین نهادی که مسئولیت دارد در رژیم صهیونیستی که نظارت داشته باشد غافل مانده، آمار و اطلاعات ارتش غافل مانده، نتوانستند این را تشخیص دهند، این یک ضربه بسیار بزرگی که حتماً بعد از جنگ هم تبعاتش...
سوال: یک گزارش هم گفتیم، گزارش تبعات ارتش صهیونیستها بود؟
بختیاری: بله، گزارش ارتش بود که گفته بود که یک گزارش داریم که اینها چطور وارد شدند، مثلاً بین ۸۰۰ تا هزار نفر نیروی اولیه از ۸۰ نقطه وارد ۱۱ پایگاه و یک تعدادی هم وارد شهرکها شده بودند و گفته بود بیش از یک سال اینها درگیر بودند. یعنی حماس درگیر طرح ریزی، درگیر آموزش و هماهنگی بوده، اما هیچ کدام از اینها را متوجه نشدند.
سؤال: هم این بحث شنبه صبح که در لحظه غافلگیر شد، یک شوکی داشته، هم این که چطور در یک سال گذشته که اینها داشتند آماده میشدند.
بختیاری: اصلاً متوجه نشده است. علاوه بر آن موارد دیگر هم هست. از همکاریهایی که در گزارشهایی که داشتیم که از بدنه ارتش با حماس دارد میشود، قبلاً گزارشهای زیادی بود که آنها اسلحه شان را میفروشند.
سؤال: یعنی میگویند ممکن است یک بخشی از پیروزی حماس؛ نفوذ درون سیستم اطلاعاتی صهیونیستها باشد.
بختیاری: قطعاً میتواند این طور باشد. حماس اشرافی که اسرائیل روی غزه دارد، طبیعتاً ندارد، دسترسی اش به اراضی اشغالی خیلی کم است، قطعاً میتواند خیلی از این اطلاعاتش را از اینها گرفته، البته این خود یک چالش بسیار بزرگ امنیتی برای رژیمی که ارتش برای آن، رکن خیلی مهم و امنیتی است.
سؤال: میگویید پایان این نبرد هر چه که باشد، اثرش را داخل روابط سیاسی رژیم صهیونیستی هم میگذارد؟
بختیاری: صد درصد، آن هم دولتی که بسیار منفور است؛ دولت نتانیاهو در داخل میبیند ۴۱ هفته است که صدها هزار نفر مردم در شهرهای بزرگ رژیم صهیونیستی دست به تظاهرات میزنند.
سؤال: فکر میکنید آنها بعد از این ماجرا، نتانیاهو را مقصر اصلی میدانند؟
بختیاری: قطعاً همین الآن جناح اپوزیسیون این مشکل را دارد، منتهی با توجه به دولت استراق ملی که تشکیل شده و مثلاً بنی گانس و سه چهار نفر از حزبش وارد اداره اش شدند گفتند که ما این محاکمهها را باید بگذاریم بعد از پایان جنگ.
سؤال: شما جمع بندی تان از ادامه طوفان الاقصی چیست؟ فکر میکنید در روزهای آینده چه اتفاقاتی بیفتد؟
بختیاری: چیزی که ما در اخبار میبینیم و کنشهایی که از طرف دولت نتانیاهو است، آنها میخواهند جنگ را ادامه دهند، اما این که این جنگ را به چه شکلی ادامه بدهد چند مانع بزرگ جلوی دولت اسرائیل است. یکی بحث اسراست، الآن بیش از ۲۰۰، آمار خیلی دقیق نیست، حداقل ۲۰۰ نفر اسیر دست حماس دارند که به شدت تیغ آنها را در نبرد غزه کند میکند، دست به عصاتر باید راه بروند. از طرف دیگر نگران جبهههای دیگر هستند، اشاره کردم مثلاً در جبهه شمال اگر این جبهه شمال هم شعله ور شود آن وقت رژیم صهیونیستی نمیتواند در دو جبهه باهم بجنگد.
سوال: اگر رژیم صهیونیستی بتواند خودش را به مرزهای غزه برساند و نبرد زمینی آغاز کند، ممکن است حزب الله از شمال وارد شود.
بختیاری: ورود حزب الله مؤلفههای زیادی دارد، اما آن راهی که جلوی صهیونیستها است؛ سه راه است؛ یک این که همین وضعیت را ادامه بدهند، یا یک حمله محدود زمینی کنند، یا حمله گسترده که خیلی روی حمله گسترده دارند مانور میدهند، اما قطعاً حمله گسترده شود زمینی، در این جغرافیای پیچیده نوارغزه و جمعیت زیادی که آن جا سال ۲۰۱۴ برایشان افتاد و وارد غزه شدند به نظرم به شکل خیلی بدتری برایشان آن جا رخ میدهد و مجبور میشوند با تلفات خیلی بیشتری عقب نشینی کنند. اما میگویم خیلی مؤلفهها است که دارند بررسی میکنند، آن کمیته جنگشان که تشکیل شده که خود نتانیاهو، بنی گانس و دیگران و وزیر دفاعشان (جنگشان) هستند، اینها تصمیم گیری میکنند که در آینده چه اتفاقی بیفتد. این خطر را قطعاً خودشان بهتر از دیگران میدانند.