پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: برای اجرای سند جامع حکمرانی فرهنگی بین المللی جمهوری اسلامی ایران و الزام آور شدن آن، نیازمند حمایت و توجه مسئولان و بزرگان نظام هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام محمدمهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ششمین و آخرین روز نخستین اجلاس منطقهای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، که با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، یکی از معضلات حوزه دیپلماسی فرهنگی را، عملیاتی نشدن تفاهمنامههای فرهنگی دانست که با کشورهای مختلف امضا شده است و باید رایزنان فرهنگی کشورمان، این موضوع را احصا و عملیاتی کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور، به تدوین سند جامع حکمرانی فرهنگی بین المللی جمهوری اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: این سند، در دولت و در بخشهای مختلف با عناوین متفاوت، مورد بررسی قرار گرفته، اما بازگشت داده شده است. اخیرا در شورای سیاست گذاری فرهنگ بین الملل این سند، تصویب شده است و برای الزام آور شدن آن، نیازمند حمایت و توجه مسوولان و بزرگان نظام هستیم.
وی با انتقاد از اینکه اجرای برخی مصوبات شورای عالی فرهنگی در حوزه فرهنگ بین الملل، رعایت نمیشود، به برگزار نشدن جایزه جهانی امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: امیدواریم نخستین دوره این رویداد که یازده سال از تصویب برگزاری آن گذشته، در بهمن ماه برگزار شود. گرچه برای برگزاری این رویداد مهم، در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پیش بینی اعتباری نشده است و نیازمند حمایت دستگاههای مختلف هستیم.
ایمانی پور همچنین از ایجاد مرکز ساماندهی ترجمه و نشر درباره نهضت ترجمه علوم انسانی و اسلامی به زبانهای دیگر در نظر گرفته شده است، خبر داد و گفت:، اما جایگاه دبیرخانه و ساختار آن و اعتبارات لازم برای فعالیتش در نظر گرفته نشده است که این موضوع هم حمایتهای ویژه را میطلبد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور، با اشاره به برپایی کارگروههایی که در جریان تدوین برنامه هفتم، در حوزه دیپلماسی فرهنگی شکل گرفت اشاره کرد و افزود: کارگروه دیپلماسی فرهنگ عمومی برای نخستین بار در شورای فرهنگ عمومی با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شکل گرفت و دو حکم از آن بیرون آمد. اما موضوع سیاستهای فرهنگی در این برنامه، عملاً در ذیل و در زمینه سیاست خارجی دیده شده است و و رنگ و لعابی از فرهنگ بین الملل در آن مشاهده نمیشود.
وی افزود: در شورای فرهنگ عمومی مسئله ثبت دهم تیرماه در تقویم رسمی به عنوان دیپلماسی عمومی و تعامل فرهنگی با جهان مطرح شد که این تاریخ، همزمان است با تاسیس سازمان با دستور مقام معظم رهبری. کارهای مقدماتی در این زمینه انجام شده است و ما منتظر تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.
نخستین اجلاس منطقهای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از ۱۵ تا ۲۰ مهر، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.