پخش زنده
امروز: -
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: علامه حسن زاده آملی در ۱۷ رشته علمی حوزوی و دانشگاهی صاحب نظر بودند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، همایش نکوداشت علامه ذوالفنون آیت الله حسن زاده آملی در مرکز همایشهای غدیر قم برگزار شد.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به اینکه همایش ملی نکوداشت آیت الله حسن زاده آملی در راستای تکریم چهره ها و شخصیتهای علمی حوزه برگزار میشود، گفت: در یک سال گذشته ۲۰۰ مقاله از سوی پژوهشگران در ابعاد و جنبههای مختلف علمی، اخلاقی، معرفتی علامه حسن زاده به دبیر خانه این همایش ارسال شده که ۵۳ اثر به عنوان آثار برگزیده معرفی شده که در قالب کتابی چاپ میشود.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری با اشاره به اینکه علامه حسن زاده مجاهدتهای علمی، اخلاقی بسیاری در راه ترویج و گسترش علوم مختلف انجام داد، گفت: ایشان در ۱۷ رشته علمی حوزوی و دانشگاهی سررشته داشتند و صاحب نظر و صاحب علم بودند.
وی با تاکید بر اینکه یاد و نام این علامه بزرگ را میتوان به اشکال مختلف زنده نگه داشت، گفت: روان سازی و ساده سازی کتب ایشان برای فهم همگانی و به خصوص نسل جوان، برگزاری میزگردهای علمی برای بررسی اندیشههای ایشان از جمله اقداماتی است که میتوان برای این شخصیت برجسته حوزه انجام داد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم؛ رمز و راز موفقیتهای علمی و اخلاقی ایشان را در سایه توکل، توفیق و مجاهدتهای الهی و عنصر غنیمت شمردن فرصتها عنوان کرد و افزود: بهره گیری از اساتید به نام زمان و مجاهدتهای معنوی ایشان در دوره حیات باعث شد تا ایشان یکی از چهرههای برجسته علمی و اخلاقی حوزههای علمیه در دوره معاصر باشند.
همچنین در این همایش از تمبر یادبود علامه حسن زاده رونمایی و سه کتاب در خصوص شخصیت علمی و اخلاقی ایشان رونمایی شد.
آیت الله حسنزاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای ایرای لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد.
حسن حسنزاده طبری آملی مشهور به علامه حسنزاده آملی فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس دروس حوزوی بود. علاقهمندان وی او را «علامه»، «ذوالفنون» و «علامه دهر» نیز مینامند که در ادبیات، علوم غریبه، هیئت و طب اسلامی تبحر داشت. او همچنین اشعاری به زبانهای فارسی، طبری و عربی سروده بود. حسنزاده آملی در سومین همایش چهرههای ماندگار در سال ۱۳۸۲شمسی به عنوان چهره ماندگار برگزیده شد.
ایشان روز شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰، در سن ۹۲ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
گزارش مهدی ساجدی از برگزاری همایش نکوداشت علامه ذوالفنون در قم: