پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در هشتاد و یکمین کمیته اداری کنوانسیون تیر در ژنو گفت: در سالهای اخیر، استفاده از کارنه تیر توسط شرکتهای حمل و نقل از مسیر ایران افزایش قابل توجهی داشته و از مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارنه تیر در سال ۲۰۲۲ عبور کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در هشتاد و یکمین جلسه کنوانسیون تیر با حضور در ژنو شرکت کرد. رئیس کل گمرک ایران در این اجلاس گفت: ایران در سالهای اخیر برای تقویت حمل و نقل و تسهیل تجارت، ابتکارات عمدهای را برای دسترسی کشورهای محصور در خشکی به خلیج فارس و تقویت حمل و نقل دریایی از طریق ایجاد بنادر خشک، پایانههای ICD (جمع آوری کانتینر)، مناطق ویژه اقتصادی و مراکز لجستیکی پویا در قلمرو خود آغاز کرده است.
محمد رضوانی فر خاطر نشان کرد: ایران در خط مقدم دیجیتالی کردن سیستم TIR بوده و از سال ۲۰۱۵ در اولین پروژههای آزمایشی e-TIR با ترکیه و آذربایجان پیشرو بوده است. ما همچنین در سال ۲۰۲۱ عملیات TIR دیجیتال چند وجهی را با هند انجام داده ایم. علاوه بر این اجرای TIR را برای کریدور شرقی تسهیل و هند، ازبکستان و قرقیزستان را از طریق افغانستان در سالهای اخیر تسهیل کردیم. در سالهای اخیر، استفاده از کارنه تیر توسط شرکتهای حمل و نقل از مسیر ایران افزایش قابل توجهی داشته و از مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارنه تیر در سال ۲۰۲۲ عبور کرده است.
وی افزود: ایران برای تقویت ظرفیتهای منطقه ای، دورههای آموزشی متعددی را با همکاری سازمانهای بین المللی برای کارکنان گمرک کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان برگزار نموده است. این تلاشها تاکید بر تعهد ایران به ارتقای حمل و نقل و تجارت منطقهای و بین المللی و عزم خود برای پیشبرد اهداف کنوانسیون TIR در منطقه دارد.
رضوانی فر در ادامه با اشاره به اینکه ایران به عنوان یکی از کشورهای امن منطقه، همچون یک سد مستحکم در خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر ظاهر شده و رتبه بالایی در کشف و ضبط مواد مخدر در منطقه آسیا و اقیانوسیه دارد، اظهار داشت:، اما این مبارزه باعث افزایش هزینهها در ایران شده و برای مبارزه موثر با این تهدیدات ضروری است که ما فناوریهای پیشرفته، از جمله فناوریهای کنترل سختافزار و نرمافزار مانند دستگاههای پیشرفته اشعه ایکس و اشعه گاما را به اشتراک بگذاریم.
رئیس کل گمرک ایران همچنین از تلاشهای انجام شده توسط ایرو (IRU) و کمیسیون همکاریهای اقتصادی سازمان ملل (UNECE) برای گسترش کنوانسیون، به ویژه پیشرفتهای اخیر در مورد عراق و مصر که در آینده نزدیک سیستم تیر در آنها فعال میشود، استقبال کرد و گفت: مشتاقانه منتظر اجرای کامل TIR توسط هند هستیم که بدون شک حمل و نقل ترکیبی را در سیستم TIR ترویج خواهد کرد. ایران آماده همکاری همه جانبه با همه ذینفعان مربوطه، به ویژه کشورهای همسایه برای توسعه مفهوم تسهیل در چارچوب سیستم TIR با تمرکز بر دیجیتالی شدن است که میتواند ازدحام مرزی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
رضوانی فر در ادامه تاکید کرد: با توجه به چالشهای اخیر کنوانسیون TIR، ما از همه طرفهای متعاهد میخواهیم به تعهدات خود بر اساس این کنوانسیون پایبند باشند، مفاد آن را به طور کامل اجرا کنند و از اقداماتی که ممکن است پایههای آن را تضعیف کند، خودداری کنند.