پخش زنده
امروز: -
روستای هِزاوه زادگاه امیرکبیر، قطب تولید شیره انگور در استان مرکزی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ تولید کنندگان این فرآورده به صورت سنتی شیره پزی میکردند، اما این روزها فراگیری تولید این محصول با ارزش، سبب اشتغالزایی در این روستا شده است.
عضو شورای اسلامی روستای هزاوه میگوید: اکنون بیش از ۸۵ درصد مردان و زنان روستا مشغول فرآیند شیره پزی از برداشت انگور تا انجام مراحل پخت شیره هستند.
اهالی این روستای هدف گردشگری شیره را پس از برداشت انگور، آبگیری و خاکی مخصوص به آب انگور اضافه می کنند، استراحت یک شبه به آن می دهند و در نهایت با صاف کردن و حرارت دادن برای رسیدن به اکسیری سیاه رنگ، چند ساعتی هم میزنند تا به اکسیری کرم رنگ تبدیل شود.
به گفته بادکوبه انگور در روستای هزاوه به ۱۶ محصول جانبی مثل باسلق، کشمش، آب انگور، شیره عسلی، شیره سفید و ترخینه شیرین تبدیل میشود.
شیره پزهای هزائه ای می گویند: به طور متغیر از هر چهار تا هفت کیلوانگور یک کیلوگرم شیره به دست میآید.
باغهای انگور هزاوه با وسعت بیش از ۵۵۰ هکتار، سالانه بیش از ۱۲ هزار تن محصول میدهند.
روستای تاریخی هزاوه در ۱۵ کیلومتری شمال غربی اراک واقع شده و با داشتن جاذبههای طبیعی و مذهبی، خانه تاریخی امیرکبیر را در خود جای داده و از روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی است.
بارگاه حضرت امامزاده سلطان سید احمد(ع) جد رهبر معظم انقلاب، خانه قدیمی و زادگاه امیرکبیر و قابلیتهای کشاورزی از جمله تاکستانهای وسیع، روستای هزاوه را دیدنی و به هدف گردشگری تبدیل کرده است.