پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: با راه اندازی سامانههای مختلف از جمله سامانه هشدار سریع زلزله و با تشخیص بهنگام زمان و مکان وقوع زلزله میتوانیم آلام و خسارات و اختلالات کارکردی را به حداقل برسانیم و از این فناوری برای نجات مردم استفاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، علی نصیری در "نشست تخصصی هشدار سریع زلزله شهر تهران، چالشها و راهکارها" که در محل این سازمان با حضور اساتید برجسته این حوزه برگزار شد، گفت: سامانههای هشدار در تعداد کمی از کشورها راه اندازی شده و کشور ما هم یکی از اولین کشورهاست که در این زمینه اقدام کرده است.
نصیری افزود: همایش امروز و کارگاه یک روزه معرفی سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران که فردا چهارشنبه برگزار میشود برای بهره برداران این سامانه نیز نقطه عطفی است برای کاری که در حدود یک دهه است که در تهران کلید خورده و با زحمات کشیده شده و با خرید و احداث سامانهها و تجهیزات مختلف تلاش شده تا با راه اندازی سامانههای مختلف با تشخیص بهنگام زمان و مکان وقوع زلزله آلام و خسارات و اختلالات کارکردی را به حداقل برسانیم و از این تکنولوژی برای نجات مردم استفاده کنیم.
وی افزود: با همکاری اساتید این حوزه و پیشرفتهای خوب و در کنار تامین تجهیزات مورد نیاز در حوزه زلزله شناسی یکی از کشورهای مطرح دنیا خواهیم بود.
عبدالرضا قدس استاد ژئوفیزیک دانشگاه زنجان در "نشست تخصصی هشدار سریع زلزله شهر تهران، چالشها و راهکارها" که در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و با حضور اساتید برجسته این حوزه برگزار شد، گفت: با بهره برداری از سامانه هشدار سریع زلزله مقدار زمان هشدار سریع زلزله در تهران حداکثر ۱۵ ثانیه است و این زمان برای ما توجیه اقتصادی دارد و میتوان با قطع شبکه گاز و برق و ... آسیبها را کاهش داد.
وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا تهران میتواند تحت تاثیر یک زلزله بزرگ قرار گیرد به بررسی پژوهشها در این خصوص پرداخت و یادآور شد: خطرناک بودن یک گسل وابسته به طول آن است. گسلهایی مثل گسل مشا و طالقان توان لرزهخیزی دارند و فعال هستند.
وی افزود: شرق تهران نسبت به غرب تهران به لحاظ توان لرزهخیزی بالاتر است، ولی فقط به این لحاظ نمیتوان به تحلیل پرداخت، چون دوره سکون لرزهای نیز در این تحلیل موثر است. به گفته وی تهران توسط تعداد زیادی گسله محاط شده است.