پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: آزادراه شیراز-اصفهان دومین مسیر آزادراهی آماده بهره برداری کشور است که به تنهایی ۹ درصد طول شبکه آزادراهی کشور را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، خیراله خادمی آزادراه شیراز - اصفهان به طول ۲۱۲ کیلومتر را طولانیترین مسیر آزادراهی کشور اعلام کرد و گفت: این آزادراه یک مسیر میانبر برای اتصال دو استان فارس و اصفهان محسوب میشود و تحول حمل و نقل جادهای در جنوب کشور را به همراه دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این آزادراه بخشی از کریدور آزادراهی شمال-جنوب کشور است که موجب سهولت ارتباط از دریای خزر تا خلیج فارس میشود و هم اکنون این بخش از کریدور با هدف هدایت ترانزیت از مرکز به سمت جنوب کشور آماده بهره برداری است.
وی ارزش روز این پروژه را ۲۵ هزار میلیارد تومان دانست و افزود: بهره برداری از این مسیر به تنهایی ۹ درصد به طول شبکه آزادراهی کشور میافزاید که با احتساب هدف گذاری افتتاح ۲۹۳ کیلومتر آزادراه در سالجاری متوسط بهره برداری سالانه کشور رشد ۳ برابری خواهد داشت.
خادمی آزادراه شیراز-اصفهان را یک ابر پروژه آزادراهی بومی نامید و اظهار داشت: این آزادراه با استفاده از توان و تخصص مهندسان ایرانی طراحی و اجرا شده است و تمامی مصالح به کار رفته در آن هم از داخل کشور تامین شده است.
مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه سهم مشارکت دولت در ساخت این پروژه را ۵۰ درصد اعلام کرد و ادامه داد: بنیاد تعاون وزارت دفاع و شرکت عمران شهرهای جدید از شرکای دولت در سرمایه گذاری این آزادراه هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص طرحهای آزادراهی قابل بهره برداری در سالجاری توضیح داد و گفت: پس از افتتاح آزادراه تهران - شمال در تابستان، آزادراه شیراز- اصفهان دومین پروژه اولویت دار آزادراهی کشور است که این هفته به بهره برداری میرسد و تا پایان سال نیز آزادراه منجیل-رودبار با هدف رفع گلوگاه ترافیکی آزادراه قزوین - رشت، آزادراه مرند - صوفیان و بخشی از آزادراه مراغه- هشترود به شبکه آزادراهی افزوده میشود.
خادمی ادامه داد: هم اکنون طول شبکه آزادراهی در دست بهره برداری کشور ۲ هزار و ۷۹۳ کیلومتر، طول شبکه در دست ساخت هزار و ۳۸ کیلومتر و طول شبکه در مرحله مطالعات و اعلام فراخوان برای سرمایه گذاری و مشارکت نیز یک هزار و ۸۸۰ کیلومتر است.
وی در تشریح وضعیت شبکه حمل و نقل کشور نیز توضیح داد و اظهار داشت: در زمان حاضر ۱۰ هزار و ۳۵۰ کیلومتر انواع راههای جاده ای، ریلی و آزادراهی در کشور زیر عبور قرار دارد و سه مسیر ریلی همدان-سنندج، رشت-کاسپین و میانه-اردبیل نیز در سالجاری به شبکه حمل و نقل ریلی کشور افزوده خواهد شد.
خادمی همچنین از رشد متوسط عملیات ریلگذاری راه آهن در کشور خبر داد و افزود: متوسط سالانه ریلگذاری در ۱۰ سال گذشته ۱۹۹ کیلومتر بوده است که در صورت افتتاح پروژههای ریلی اعلام شده، بهره برداری ریلی در سالجاری برای نخستین بار به ۲ برابر میرسد.