حیف و میل سالانه ۲۰ میلیارد دلار مواد غذایی در انگلیس
نتایج بررسی ها حاکی از آن است که اسراف و حیف و میل مواد غذایی هر ساله دوازده و نیم میلیارد پوند ( بیست میلیارد دلار آمریکا) روی دست دولت انگلیس می گذارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری شین هوا از لندن،تحقیقاتی که به تازگی در انگلیس صورت گرفته است نشان می دهد که مصرف نادرست و حیف و میل مواد غذایی به یک مشکل بزرگ و پرهزینه برای این کشور تبدیل شده است به طوری که شهروندان این کشور هر ساله نزدیک به چهار میلیون و دویست هزار تن انواع مواد غذایی را دور می ریزند و با این کار هر ساله دوازده میلیارد و پانصد میلیون پوند روی دست دولت انگلیس می گذارند.
برنامه مدیریت زباله ها و منابع که از حمایت دولت انگلیس برخوردار است، تعهد کرده است با اجرای تدابیری موثر، استفاده نادرست از منابع غذایی را در کشور کاهش دهد. در گزارشی که این مرکز منتشر کرده آمده است هر خانواده طبقه متوسط در انگلیس هر هفته به طور میانگین به اندازه شش وعده غذایی، مواد غذایی را دور می ریزد که این میزان هر ماه برای هر خانواده حدود شصت پوند می شود.
طبق این گزارش، شهروندان انگلیسی هر ساله نزدیک به چهار میلیون و دویست هزار تن مواد غذایی که قابل مصرف بوده است، دور ریخته اند. نزدیک به نیمی از این غذاها به طور مستقیم از یخچال خانواده های انگلیسی به سطل های زباله منتقل شده و حتی یک بار هم به ظروف غذاخوری راه پیدا نکرده است.
سه ماده غذایی که بیشتر از بقیه توسط خانواده های انگلیسی دور ریخته شده اند نان، سیب زمینی و شیر هستند که از مواد غذایی بسیار ضروری و پرمصرف روزانه محسوب می شوند.
در گزارش یادشده آمده است خانواده های انگلیسی هر روز معادل بیست و چهار میلیون نان، پنج میلیون و هشتصد هزار سیب زمینی و پنج میلیون و نهصد هزار لیتر شیر دور می ریزند.
مرغ نیز در فهرست ده ماده غذایی است که انگلیسی ها بیشتر از دیگر غذاها حیف و میل می کنند. طبق گزارش برنامه مدیریت زباله ها و منابع در انگلیس، خانواده های انگلیسی هر ساله معادل هشتاد و شش میلیون مرغ را دور می ریزند این در حالی است که گوشت مرغ از پروتئین های مورد علاقه شهروندان انگلیسی محسوب می شود. محصولات غذایی شیرین مانند شیرینی جات نیز از جمله مواد غذایی است که مقدار زیادی از آن را هر ساله انگلیسی ها حیف و میل می کنند.
برنامه مدیریت زباله ها و منابع در گزارش خود تصریح کرد یکی از علل اصلی بالا بودن میزان حیف و میل مواد غذایی در انگلیس این است که بر روی برچسب های محصولات غذایی موجود در بازار، اطلاعات کافی و واضحی درباره چگونگی و مدت ذخیره سازی آنها وجود ندارد.
با این همه، از سال دو هزار و هفت تا کنون دولت انگلیس توانسته است با اجرای برخی تدابیر،
به میزان بیست و یک درصد از حیف و میل مواد غذایی در کشور بکاهد و به این ترتیب حدود سیزده میلیارد پوند به اقتصاد خانواده ها کمک کند.
لیز گودوین Liz Goodwin، رئیس برنامه مدیریت زباله ها و منابع انگلیس تاکید کرد باید تا سال دو هزار و بیست و پنج، یک میلیون و هفتصد هزار تن از اسراف مواد غذایی بکاهیم اما برای کاهش حیف و میل مواد غذایی قابل استفاده در کشور لازم است که همکاری و هماهنگی میان تولید کنندگان، دولت و مصرف کنندگان افزایش یابد تا به این ترتیب به مهار روند فزاینده قیمت مواد غذایی در کشور و استفاده روزافزون از منابع طبیعی که موجب نگرانی شدید شهروندان شده است، کمک شود.