مشارکت باستانشناسان روس در کاوش تپه ازبکی
همایش بینالمللی تبادل تجربیات حفاظت و مرمت در ایران و روسیه در پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری برگزار شد. در این همایش مرمتگرانی از ایران و روسیه تجربیات خود را به اشتراک گذاشتند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری از حضور ۲ باستانشناس روس در کاوش تپه ازبکی دراستان البرز خبر داد که میتواند زمینههایی برای آغاز همکاریهای کارآمد علمی میان ایران و روسیه باشد.
مصطفی دهپهلوان مرمت را رشته بسیار پیچیده و حساس خواند و تاکید کرد: به عنوان یک باستانشناس اعتقاد دارم ما دانش مجزای مرمت، باستانشناسی، زبانیشناسی، تاریخ و مردمشناسی نداریم بلکه همه این رشتهها را باید علوم میراثی بخوانیم، از این رو مرمت نیازمند همکاری بین رشتهای و فرارشتهای است.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه تبادل تجربیات بین متخصصان دو کشور بسیار مفید و کارآمد است، تصریحکرد: بیشک همکاران روستبار ما در گذشته تلاشهای زیادی برای شناسایی فرهنگ و تمدن ایرانی داشتهاند و ما ایرانشناسان بزرگ روسی زیادی را در گذشته داشتیم و امروز داریم و امیدواریم در آینده این همکاریهای بیشتر شود.
معاون پژوهشی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری نیز گفت: گروه مرمتگران روسیه به سرپرستی انجمن مرمتگران روسیه و با حضور بخشهای مختلف مرمت این کشور نظیر مرکز تحقیقات معماری دانشگاه کازان، کمیته دولتی حفاظت بناهای تاریخی سن پترزبورگ، تعدادی از شرکتهای مرمتی روسیه و... در این نشست حضور دارند.
ذات الله نیکزاد ابراز امیدواری کرد، در ادامه این رویداد که در نتیجه ارتباط مشترک بین مرمتگران ایران و روس صورت گرفته، امکان حضور مرمتگران ایرانی در روسیه فراهم شود تا آنها نیز با دیدگاههای مرمتی متخصصان این کشور آشنا شوند.
تاتیانا چرنیایوا ، رئیس انجمن مرمتگران روسیه در این نشست با قدردانی از افرادی که در سفر به ایران مرمتگران روسیه را یاری کردند، گفت: از متخصصانی که بصورت حرفهای ما را در جریان فعالیتهای مرمتی مرمتگران حاضر در مکانهای تاریخی کشور زیبای ایران قرار دادند متشکریم. امیدواریم مرمتگران ایرانی هم به روسیه بیایند و بتوانیم محوطههای تاریخی کشورمان را به آنها نشان دهیم.