پخش زنده
امروز: -
در روزهای ابتلابه بیماریهای فصل پاییز از دمنوشهای گرم مانند نعنا، پونه، آویشن، مرزنجوش، بابونه و یا سوپ استفاده کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی با بیان اینکه بهترین راه پیشگیری از بیماریهای تنفسی مانند سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا رعایت آداب تنفسی است، تأکید کرد: همهساله با شیوع فصل پاییز و زمستان بیماری شبه سرماخوردگی به نام آنفلوآنزا شایع میشود، این بیماری در برخی از افراد با سرفه، گلودرد و تب ظاهر شده و در برخی با آبریزش بینی، احساس خستگی و بدندرد بیمار خودنمایی میکند.
وی افزود: آنفلوآنزا معمولاً ناگهانی و با علائمی مانند تب خیلی شدید، بدندرد شروع میشود؛ اما سرماخوردگی با عطسه، آبریزش بینی و کمی خستگی بروز میکند
مسعود فیروزکوهی با بیان اینکه فرد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا باید بدن خود را گرم نگه دارد و اجازه تعریق به بدن بدهد، افزود: استفاده از ماسک، رعایت فاصله از افراد مشکوک به ابتلا به بیماری، شستن منظم دستها و صورت، رعایت بهداشت فردی و عمومی از مواردی است که باید برای جلوگیری از بیماریها جدی گرفته شود.
وی تصریح کرد: در روزهای بیماری از دمنوشهای گرم مانند نعنا، پونه، آویشن، مرزنجوش، بابونه و یا سوپ استفاده کنید که در این زمینه میتوان با مخلوطکردن جو، آب مرغ، گشنیز، کدوسبز، پیاز، سیر و شلغم سوپ مناسبی پخت و میل کرد.
مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی گفت: از آنجاییکه تغذیه و تحرک نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند تأمین پروتئین کافی، مصرف مواد غذایی فیبردار، تأمین کافی ویتامینها، املاح، آنتیاکسیدانها به ویژه تأمین کلسیم و منیزیم، روی و ویتامین A، B، C و E، مصرف به اندازه آب و مایعات و کاهش مصرف غذاهای شیرین و حاوی قند و شکر، کاهش مصرف غذاهای شور و پرنمک و غذاهای چرب و سرخکردنی میتواند در این زمینه مؤثر باشد.
وی با اشاره به تفاوتهای ویروس آنفلوآنزا و سرماخوردگی، بیان کرد: آنفلوآنزا معمولاً ناگهانی و با علائمی مانند تب خیلی شدید، بدندرد شروع میشود؛ اما سرماخوردگی با عطسه، آبریزش بینی و کمی خستگی بروز میکند.
فیروزکوهی یکی از راههای درمان آبریزش بینی و عطسه را استفاده از بخورها دانست و ادامه داد: بهترین بخور ترکیب تخم گشنیز، عناب و ریشه شیرینبیان هست، افزون بر آن برای بهترشدن سرفه و خشکی گلو سیب پخته یا سیب کبابی و نشاسته مؤثر است.
وی تأکید کرد: باید از سبزیجات در وعدههای غذایی استفاده و مصرف میوه در برنامه باشد چرا که در رابطه با بیماری کرونا تأمین ویتامین C از اهمیت زیادی برخوردار است؛ بنابراین باید از مرکباتی نظیر پرتقال، لیمو، لیموشیرین و نارنگی استفاده کرد.
مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی با بیان اینکه مصرف برخی از مواد غذایی مانند شلغم نقش دارویی برای بدن دارد، گفت: برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین شکل ممکن به وظیفهاش که مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.