پخش زنده
امروز: -
جامعهشناس و پژوهشگر اجتماعی حوزه زنان و خانواده گفت: لایحه حجاب در زمینه بازسازی ساختارهای فرهنگی کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، زینب مواصلی، استاد جامعه شناسی دانشگاه و پژوهشگر اجتماعی گفت: یکی از ابعاد مثبت لایحه فعلی حجاب و عفاف که روانه شورای نگهبان شده، پیش بینی وظایفی در دستگاهها و نهادهای رسمی است که پیش از این صراحتی در خصوص آنها وجود نداشت و به شکلی دستگاهها میکوشیدند تا از انجام تکالیف خود در حوزه حجاب و عفاف اجتناب کنند. به عنوان نمونه، آموزش و پرورش به عنوان مهمترین نهاد متولی امر تربیت در کشور، پس از تعطیلی معاونت پرورشی در ساختار مدارس، ایدهای برای جایگزینی آن نداشت و عملاً بخش پرورشی که مسئول انجام امور تربیت دینی در مدارس بود، به محاق رفته بود. بر اساس لایحه فعلی، آموزش و پرورش موظف است تا پس از تصویب نهایی این لایحه، معاونت پرورشی را مجدد احیا کرده و نیروی مناسب در این زمینه را جذب نماید.
زینب مواصلی افزود: در مساله تولیدات صوتی و تصویری که این روزها برخی تولیدات شبکه نمایش خانگی، به شکلی عیان به سمت هنجارشکنی در حدود شرعی پیش رفتهاند و نیز از افرادی در ساخت مجموعهها استفاده میکنند که به شکلی رسمی هنجارشکنی را تبلیغ کرده یا خود دست به چنین اقداماتی میزند و با پشتوانه حمایت مجموعههای صنفی قدرت خود را بر تولیدکنندگان تحمیل میکنند.
وی همچنین گفت: رصد و پایش سالانه تأثیر اجرای این قانون با نظارت و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و گزارش آن به مجلس شورای اسلامی برای بررسی و ارزیابی در کمیسیونهای فرهنگی و قضائی و حقوقی و ارائه گزارش آن کمیسیونها به صحن علنی، و مکلف شدن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به انجام رصد، از دیگر نقاط قوت این لایحه است که عملاً برخوردهای سلیقهای در ارائه آمار پیرامون مساله حجاب و عفاف را کنترل و نمایندگان مردم را مبدل به ناظران دائمی وضع کشور در این حوزه خواهد کرد.
استاد جامعه شناسی دانشگاه گفت: تاکید بر «خانواده محور» بودن و «تعهد زوجین به یکدیگر» در بندهای مختلف این قانون نشان میدهد که نویسندگان به خوبی دریافتهاند صدمه جدی در حوزه حجاب و عفاف ناشی از صدمه دیدن کدام بخش اساسی جامعه حاصل شده که عملاً نرخ طلاق رسمی و عاطفی شاهدی بر این مساله است. تقویت ارتباط مؤثر زوجین و در نتیجه ایجاد کانون گرم خانواده و تربیت صحیح فرزندان زنجیرهای است که هر چه پیوند درونی آن محکمتر باشد، خطرات بیرونی مانند رسانههای غربی نمیتواند بر ساختار فرهنگی تأثیر چندانی بگذارد.