پخش زنده
امروز: -
تولید کشمش شغل قدیمی باغ داران خندابی است و سالانه ۲۵ هزار تن کشمش فرآوری می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب میگوید: سطح باغ های انگور این شهرستان هفت هزار و ۲۰۰ هکتار است که سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن انگور تولید می شود.
قلی پور افزود: از این میزان تولید انگور بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تن کشمش فرآوری می شود که بیش از ۹۰ درصد محصول انگور در شهرستان تبدیل به کشمش می شود.
کار برداشت انگور از ۱۵ شهریور آغاز می شود و تا پایان مهر ادامه دارد.
ارقام انگور شهرستان خنداب شامل کشمشی، صاحابی، یاقوتی، فخری، عسگری، عبدالبرکات است.
بخشی از تولید دردانههای شیرین تاکستانهای خنداب پس از برداشت به دانههای طلایی کشمش تبدیل می شود.
شیوه تولید کشمش در خنداب به صورت کاملا سنتی انجام می شود به این صورت که روغن سبزه را با پودر کربنات پتاسیم در چند لیتر آب مخلوط میکنند و انگورها پس از چیده شدن در این محلول قرار گرفته، روی زمین پهن شده و پس از چهار تا شش روز خشک می شوند.
کشاورز خوش ذوق روستای حسین آباد یکسالی است که اقدام به ایجاد گرمخانه کرده است.
بارانی میگوید: انگورها پس از چیده شدن، در محلول قرار گرفتن و انتقال به گرمخانه، ۳۰ ساعت در گرمخانه نگهداری شده و به کشمش تبدیل می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب هم میگوید: گرمخانهها ظرفیت خیلی خوبی برای کشاورزی خنداب محسوب میشود و امتیازات بسیاری نسبت به روش سنتی دارند، اما در این شهرستان تنها یک گرمخانه وجود دارد.
قلی پور میافزاید: برای اینکه بتوانیم محصول انگور کشاورزان را با بهترین کیفیت به کشمش تبدیل کنیم نیاز به گرمخانههای بیشتری داریم.
کیفیت بالای محصول و یکنواختی تولید، کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ضایعات و کاهش زمان تولید، سه امتیاز محصول گرمخانهها نسبت به محصول فرآوری شده به روش سنتی است.
او با اشاره به اینکه در این گرمخانهها روزانه پنج تا شش تن کشمش تولید می شود میگوید: تلاش می کنیم گرمخانه ها را در قالب مشاغل خانگی توسعه دهیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب معتقد است: اگر صنایع تبدیلی، بسته بندی و توزیع مناسب به کمک تولید کنندگان این محصول بیاید ارزش افزوده بیشتری نصیب آنها می شود.