پخش زنده
امروز: -
دبیرکل گروه دی ۸ در دیدار با رئیس اتاق ایران گفت: سال گذشته حجم تجارت میان کشورهای عضو گروه ۸، ۱۴۶ میلیارد دلار بوده است. قصد داریم حجم مبادلات میان این کشورها را تا سال ۲۰۳۰ به ۵۰۰ میلیارد دلار برسانیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس اتاق ایران با ایسیاکا عبدالغدیر امام دبیرکل گروه هشت کشور اسلامی دیدار و گفتگو کرد. رئیس اتاق ایران در این نشست با اعلام آمادگی برای برگزاری نشست اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو دی ۸ در اوایل سال جدید میلادی در ایران، وی گفت: در این نشست میتوان درباره توسعه ابزارهای مالی-اسلامی و استفاده از پلتفرم تسویه و پرداخت CEFC با هدف توسعه و تسهیل تجارت در کشورهای عضو گفتگو کرد.
حسین سلاحورزی همچنین در این نشست با اشاره به محدودیت موجود در فهرست اقلام توافقنامه تجارت ترجیحی این سازمان، خواهان افزایش این فهرست در آینده نزدیک شد.
رئیس اتاق ایران درباره پیشنهادات اتاق ایران برای ارتقاء سطح همکاری اقتصادی با کشورهای گروه دی ۸ افزود: «ایجاد یک کمیته و یا سازوکار ویژه برای شکلگیری سرمایهگذاریهای مشترک بین شرکتهای کشورهای عضو»، «برگزاری ادواری نمایشگاههایی در مورد ظرفیتهای همکاری بین کشورهای دی ۸ در هر یک از هشت کشور» و «لغو روادید میان کشورهای عضو را با هدف سرعت بخشیدن به تحرکات اقتصادی میان آنها» است.
دبیرکل گروه دی ۸ هم در دیدار با رئیس اتاق ایران با بیان اینکه سال گذشته حجم تجارت میان کشورهای عضو این سازمان ۱۴۶ میلیارد دلار بود، افزود: قصد داریم حجم مبادلات میان این کشورها را تا سال ۲۰۳۰ به ۵۰۰ میلیارد دلار برسانیم. توافقنامه تجارت ترجیحی از سوی ۷ کشور عضو دی ۸ امضا شده است و اعضا به دنبال تسهیل تجارت تهاتری میان کشورهای دی ۸ هستند.
وی افزود: همچنین یک پلتفرم برای تسویه و پرداخت در میان کشورهای عضو دی ۸ (CEFC) طراحی شده است که عملکرد آن با استفاده از ارز ملی کشورهای عضو و بی اثر کردن تحریمها است. عملیاتی شدن این طرحها بدون همراهی بخشهای خصوصی و اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو ممکن نخواهد بود.
گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ (D ۸)، گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعهٔ اسلامی: ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.