پخش زنده
امروز: -
رئیس پارک ملی کرخه از کاهش میزان آتش سوزی ها در این منطقه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، محمد الوندی با اشاره به اینکه طی شش ماه نخست امسال حدود چهل هکتار از جنگل های پارک ملی کرخه دچار آتش سوزی شد گفت : آتش سوزی در پارک ملی کرخه نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است .
وی با بیان اینکه در آخرین آتش سوزی که یک ماه گذشته رخ داد ، حدود ۸ هکتار از زمین های پارک ملی کرخه در آتش سوخت افزود : پارسال میزان آتش سوزیها حدود هشتاد هکتار و دو برابر بیشتر از امسال بوده است.
رئیس پارک ملی کرخه ، افزایش پایشهای محیطی و حضور سریعتر محیطبانان و آتشنشانان برای اطفاء حریق را از عوامل اصلی کاهش آتش سوزی های امسال عنوان کرد و گفت : پایان فصل برداشت و اقدام کشاورزان برای آتش زدن بقایای کاه و کلش مزارع خود موجب شده تا سرایت آتش، خسارتهایی به جنگل و عرصههای طبیعی پارک ملی کرخه وارد کند.
وی گفت : آتش سوزی یکی از تهدیدهای جنگل کرخه است که در فصل برداشت مزارع تشدید میشود؛ مهمترین عامل آتش سوزی، آتش زدن کاه و کلش مزارع و سرایت آن به جنگل است.
سال ۹۶ به عنوان پرحادثهترین سال پارک ملی کرخه به حساب میآید به طوری که در فصل برداشت بیش از ۲۰۰ هکتار از این جنگلها طعمه آتش شد.
هرسال پس از برداشت محصول گندم و کلزا، ۱۰۰ هکتار از جنگلهای کرخه و دز شامل هزاران درخت پده و گز به دلیل سوزاندن مزارع کشاورزی به خاکستر تبدیل و هزاران پستاندار، پرنده و خزنده به همراه تخمهایشان نابود میشوند.
پارک ملی کرخه شامل پارک ملی کرخه شمالی و جنوبی و منطقه حفاظت شده کرخه است که در پنج کیلومتری از جاده ترانزیتی اهواز – شوش در شمال خوزستان قرار گرفته است.
این پارک ملی از یک قسمت تپه ماهوری در شمال و یک بخش دشتی در جنوب تشکیل شده و رودخانه کرخه از میان آن عبور میکند؛ در ۲ طرف منطقه، جنگلهای گرمسیری رشد یافته و رودخانه را محاصره کردهاند.
پارک ملی کرخه پس از یافتن آخرین بازماندههای گوزن زرد در دهه ۱۳۳۰ ابتدا به عنوان پارک وحش و سپس در سال ۱۳۴۹ به عنوان پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده تبدیل شد، سپس در سال ۱۳۸۹ به پارک ملی ارتقا یافت.
جنگلهای کرخه و دز آخرین بازمانده جنگلهای نیمه گرمسیری دنیا هستند که در گذشته از سوریه تا ایران وسعت داشتهاند.