روز روستا
نشست دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی استان
به مناسبت روز روستا و عشایر نشست دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ دراین نشست نمایندگان شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران به بیان مشکلات، نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و عشایری استانداری در این نشست نقش دهیاران و و شوراها و مشارکت خیران و کارافرینان را در ارتقاء وضعیت روستاها را مهم دانست و گفت: توسعه روستاها حاصل عملکرد یک بخش نیست و باید ارتباط بین بخش ها فراهم شودو همه اجزا موثر در توسعه روستایی توام با برنامه ریزی و توجه به اسناد آمایش سرزمینی نفقش خود را ایفا کنند.
پاکپور افزود: کنار هم قرار گرفتن این جمع، کمک به یکپارچه سازی عملکردها و دریافت نتایج مطلوب تر در حوزه ارتقائ شاخص های توسعه یافتگی روستایی می شود.
استاندار مرکزی در این نشست گفت: بحث روستا و توجه به مسائل روستائیان پس از انقلاب جایگاه مهمی در نظام اجرایی کشور داشته و باید جایگاه روستا و روستائیان را ارتقاء دهیم.
مخلص الائمه به مناسبت روز ملی روستا و عشایر افزود: دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی، حلقه واسط مردم روستا با مدیران اجرایی هستند و باید مشکلات و چالشهای روستائیان را به مدیران و متولیان امر منتقل کنند.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به ارتقا و کیفیت زندگی در روستا توجه ویژه دارد و در دو سال گذشته در این بخش کارهای ماندگاری انجام شده گفت: روستاها واحدهای تولیدی ارزشمندی هستند که می توانند نقش بسیار موثری در توسعه اقتصادی و احیای فرهنگ ایرانی و اسلامی در کشور داشته باشد.
او افزود: مشارکت روستائیان در امور اقتصادی می تواند زمینه توسعه روستاها را فراهم کند و برنامه محوری در کنار مردمی سازی باید مورد توجه قرار گیرد و می تواند کمک کند تا وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب برساند.
استاندار با تاکید بر اینکه هر زمان که حضور مردم در کنار دولت ها بوده اند، موفقیت های بسیاری حاصل شده، گفت: مدیران اجرایی در دستگاه های دولتی موظفند راهبرد پشت میزنشینی را به راهبرد حضور در کنار مردم تغییر دهند.
اسدی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندارهم گفت: در حوزه روستایی اقدامات خوبی انجام شده ، اما مشکلات و مسائل روستایی در حوزه راه، کالبدی، اشتغال و کارآفرینی، جدی است.
وی افزود: برای رفع مباحث و مشکلات روستایی مرتبط با حوزه راه، آسفالت و اینترنت پیشنهاد می شود که کارگروهی با حضور نماینده راهداری، بنیاد مسکن و دیگر نهادهای متولی تشکیل شود و مشکلات به صورت هفتگی بررسی و هر مسئله به مدیرکل مرتبط اطلاع رسانی شود تا روند رفع مشکلات تسریع و تسهیل شود.
در استان مرکزی هزار و ۱۱۷ روستای دارای سکنه وجود دارد که ۷۹۱ روستا دارای دهیاری و ۸۰۲ روستا دارای شورای اسلامی است.