پخش زنده
امروز: -
از زمانی که دولت انگلیس، بیانیه بالفور را برای خوشامد فدراسیون صهیونیسم صادر کرد تا صهیونیستها بتوانند به نام مردم یهود، زمینهای فسطین را اشغال کنند، شواهد نشان میدهد منطقه غرب آسیا هیچ گاه روی صلح و آرامش ندیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از زمانی که دولت انگلیس، بیانیه بالفور را در سال ۱۹۱۷ میلادی و در دوران جنگ جهانی اول، برای خوشامد فدراسیون صهیونیسم صادر کرد تا صهیونیستها بتوانند به نام مردم یهود، زمینهای فسطین را اشغال کنند، شواهد نشان میدهد منطقه غرب آسیا هیچ گاه روی صلح و آرامش ندیده است.
از آغاز اشغال سرزمین فلسطینیان و تاسیس رژیم صهیونیستی، آمریکا و اروپا، به عنوان حامیان اصلی اسرائیل، همواره تلاش کرده اند تا دولتهای منطقه را به همزیستی با اسرائیل و صهیونیستها ترغیب و بلکه وادار کنند. در سالهای اخیر و با افزایش توان مقاومت طرح عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، بیشتر مطرح میشود و واکنشها نیز بیشتر شده است.
سارا راسل شهروند انگلیسی مسلمان با تقبیح هر گونه تلاش کشورهای اسلامی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی میگوید: به نظرم این سخنرانیها و تبلیغات که سیاستمداران مدت هاست درباره اش صحبت میکنند، شگردی به منظور انحراف افکار عمومی از این واقعیت است که امکان ندارد بتوان با رژیم صهیونیستی همکاری کرد. رژیم صهیونیستی خود مانعی بر سر دستیابی به صلح است بنابراین تا زمانی که رژیم صهیونیستی برچیده شود، امکان دستیابی به صلح وجود ندارد و این طرحها عملی نخواهد شد.
وی میافزاید: این گفتگوهای سیاسی که سال هاست برای عادی سازی روابط با اسرائیل در جریان است قطعا به جایی نخواهد رسید. این قبیل طرحها معاملاتی سیاسی است که فقط در رسانه هاست و به صلح منجر نمیشود. به جای این طرحهای تخیلی باید بر رعایت حقوق فلسطینیان متمرکز شد.
در میانه افزایش حامیان فلسطین صهیونیستهای نگران، سال هاست که تلاش میکنند هر گونه مخالفت با رژیم صهیونیستی را اقدامی ضد یهودی جلوه دهند، شگردی که به ویژه درسالهای اخیر رنگ باخته و علاوه بر مسلمانان واکنش یهودیان را نیز در پی داشته است و انان بارها در تظاهرات علیه صهیونیستها پرچم رژیم صهیونیستی را به اتش کشیده اند.
یک شهروند انگلیسی یهودی از شبکه یهودیان هوادار فلسطین در انگلیس میگوید: ما معتقدیم خیلی اهمیت دارد که در زمان تظاهرات برای خواست عدالت برای فلسطین، صدای ما یهودیان هم شنیده شود. بسیاری از سازمانهای یهودی و نیز پیروان یهود، از آنچه بر سر مردم فلسطین میرود، متنفرند و از نژادپرستی اسرائیل نفرت دارند. این موضوع ربطی به یهودیان و اعراب یا یهودیان و مسلمانان ندارد. این موضوعی مربوط به نژادپرستی و حقوق بشر است.
دکتر سعید الشهابی مدیر اندیشکده ابرار لندن درباره تلاشها برای عادی سازی روابط با رژیم اسراییل میگوید: درباره این طرح به منظور عادی سازی روابط رژیمهای عربی با اسرائیل بگویم، ما امت اسلامی هیچ مشکلی با مسیجیان و یا یهودیان نداریم. ما با اشغالگران و تضییع کنندگان حقوق فلسطینیان مخالفیم. زمانی که فردی یا رژیمی از عادی سازی روابط با اشغالگران سخن میگوید معلوم است که توطئهای در راه است، زیرا با این طرح میخواهند همه مسلمانان و یا اعراب را به پذیرش صهیونیسم وادارند و اشغالگری را عادی سازند.
این تحلیل گر سیاسی میافزاید: هیچ انسان با وجدان، مسلمان و یا عرب، موافقت نمیکند که فلسطین به اشغالگران داده شود، اما مشکل این است که رژیمهای آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی فشار فراوانی وارد میسازند و کلی پول نفت هم مطرح است که علاوه بر سرکوب ها، سیاست عادی سازی روابط با اسرائیل را دنبال میکنند. این رویکرد ان زمان که اسراییل و همپیمانانش قویتر و مقاومت قدرت چندانی نداشت میسر نشد، اکنون شرایط به نفع فلسطینیان کاملا متفاوت شده است.
خشم و نفرت مردم جهان از توطئه عادی سازی روابط کشورهای اسلامی با اسرائیل، محدود به مسلمانان و اعراب نیست.
یک شهروند انگلیس یهودی هوادار فلسطین میگوید: شرم آور است. این رژیمها بیش از توجه به اصول، به فکر پولند، من از یک سازمان میآیم به نام >. این توطئه ها، در اکثر رژیمهای عربی، به خاطر پول است. شمار کشورهای عربی که برای عدالت اقدام کنند، بسیار اندک است، اما من معتقدم بسیاری از مردم جهان از ادیان مختلف با سیاست عادی سازی روابط با اسرائیل، مخالفند. این روابط مربوط به دولت هاست. دولتها به مردمشان در این کشورها خیانت میکنند و در واقع به عدالت، خیانت میکنند.
میک نپیر فعال سیاسی اسکاتلندی هوادار فلسطین در این باره میگوید: وضعیت فلسطین، همچون الجزایر، یمن یا ویتنام نیست. مقاومت فلسطینیان در برابر ظلم و جنایت، شدیدترین است. زیرا فلسطینیان علاوه بر اسرائیل، باید با آمریکا، انگلیس، اتحادیه اروپا و دیگر هواداران صهیونیسم، حتی در رژیمهای عربی هم مبارزه کنند. بنابراین، فلسطین به حمایت بین المللی نیازمند است حتی بیش از آنچه که مردم آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید نیاز داشتند؛ بنابراین همه ما وظیفه داریم تا به کمک فلسطین بشتابیم.
یک شهروند انگلیسی مسیحی نیز با شرم اور خواندن تلاشها برای عادی سازی روابط با اسراییل میگوید: " به نظرم اجرای این طرح و هر طرح عادی سازی روابط با اسراییل، شرم اور است. شرم آور است که برخی رژیمهای عربی، به جای همدلی با فلسطینیان، فرامین دولتهای غربی را اجرا میکنند. در نتیجه مردم فلسطین اکنون حتی نمیتوانند به همسایگان نزدیک خود تکیه کنند و از انان کمک بگیرند. این رژیمها مایه ننگ اند، اما مردم فلسطین، اگر چه از حمایت رژیمهای عربی محرومند، از حمایت بیشتر مردم جهان برخوردارند مانند مردم در بریتانیا.
سیاست و رسانه در غرب، از زمانی که اسرائیل در سرزمینهای فلسطینیان ایجاد شد، همواره حامی صهیونیستها بوده اند به همین علت، مردم در کشورهای غربی، از سیاستمداران و صاحب پول و قدرت در این منطقه از جهان، ناامید شده اند، زیرا گویی دولتمردان در غرب، علاقهای به اجرای عدالت و رعایت انصاف ندارند.
شهروند مسلمان اسکاتلندی در این باره میگوید: رهبران اروپایی که فقط به فکر حمایت از اسرائیلند و به همین علت، مردم دریافته اند که سیاستمداران برای فلسطین کاری نمیکنند و باید به خیابانها بیایند و راه راست را به سیاستمداران نشان دهند.
خانم سارا راسل شهروند انگلیسی مسلمان نیز میگوید: صهیونیستها برای تحریک فعالان هوادار فلسطین و منحرف کردن افکار عمومی همواره در تلاشند، اما همیشه برتری با حقیقت است و تلاش صهیونیستها در تضعیف آرمان فلسطین، هیچ گاه به نتیجه نمیرسد. فلسطین و آرمان آن، محفوظ است و ما که هوادار فلسطین ایم، چون در پی حقیقت و عدالتیم، هراسی از فعالیتهای صهیونیسم نداریم و ان شاء ا... شاهد آزادی فلسطین خواهیم بود.
یک شهروند انگلیسی حامی مردم فلسطین میگوید: زمانی که عملکرد رسانههای غربی را درباره آوارگان اوکراینی و آوارگان فلسطینی مقایسه میکنیم، آشکارا میبینیم که فلسطینیان مورد بی توجهی اند. کاملا آشکار است که خبری از فلسطینیان در اخبار رسانههای غربی نیست. به همین علت ما باید بیشتر تلاش کنیم تا مردم غرب را از این بی عدالتی آگاه کنیم. باید با مردم درباره فلسطین صحبت کنیم تا همگان از شرایط فلسطین آگاه شوند. متأسفانه از رسانههای غربی انتظار نمیرود علیه اسرائیل صحبت کنند و برای آگاهی از شرایط فلسطینیان اقدام کنند؛ بنابراین خودمان باید دست به کار شویم و وظیفه اطلاع رسانی در این باره را اجرا کنیم و با دیگران درباره فلسطین گفتگو کنیم.
یک شهروند انگلیسی کشمیری تبار نیز میگوید: به نظرم اغلب مردم در جهان، از جمله در آفریقا، کشورهای عربی، از مردم فلسطین حمایت میکنند، اما دولتها فاسدند. دولتها در جبهه ستم قرار دارند دولتهای آمریکا و انگلیس در منطقه رژیمهایی را بر سر کار آورده اند تا برای منافع غرب کار کنند. منافع غرب هم نفت و مهار اوضاع منطقه به نفع آنهاست.
رهبران رژیمهای عربی که راه عادی سازی روابط با اسرائیل را در پیش گرفته اند، حتی اگر اعتقادات دینی و عربی خود را زیر پا بگذارند، به عنوان انسان، اگر به حقوق بشر اعتقاد داشته باشند، ملاحظه میکنند که صهیونیستها فلسطین را گروگان گرفته و فلسطینیان را در کشور خودشان در بند کشیده اند مگر این که وجدان خود را خفه کرده باشند.
بسیاری از صاحب نظران معتقدند اگر انگلیس در ایجاد رژیم صهیونیستی و آمریکا در سرپا نگاهداشتن ان در فلسطین مسئولند، کشورهایی که در صدد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اند در مسیر تضعیف
آرمان فلسطین و ناامید کردن فلسطینیان گام بر میدارند.......
باصداها به ترتیب
۱ - سارا راسل - شهروند انگلیسی مسلمان
۲ - شهروند انگلیسی یهودی
۳ - شهروند انگلیسی مسیحی