پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: ۲۰ شرکت دانش بنیان در این دانشگاه فعال هستند و حتی تعدادی از محصولات آنها به خارج از کشور نیز صادر میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی پرویز شهابی با بیان اینکه میتوان با بهره مندی از توان نیروی انسانی ماهر و زبده بسیاری از کمبودها در بخش سلامت کشور مثل دارو و تجهیزات را رفع کرد یادآور شد: هم اکنون ۸۵ شرکت تولیدی در زمینههای دارو و تجهیزات مختلف پزشکی با معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز همکاری میکنند.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی بزرگترین و مهمترین سرمایه دانشگاه علوم پزشکی تبریز است، ادامه داد: باید توجه داشت که رشد و توسعه پایدار کشور تنها از طریق تحقیق و پژوهشهای کاربردی که توسط نیروهای ماهر و دانشمند انجام میگیرد، محقق میشود.
شهابی پرداخت به مسائل تحقیقاتی را جزو اولویتهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برشمرد و گفت: هر چند مسائل پژوهشی هیچگاه در اولویت بندیهای دستگاههای اجرایی جایی ندارد، اما طی دو سال اخیر مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با جدیت به این حیطه وارد شده و با حمایتهای بسیار خوب دانشگاه در این زمینه طی یک سال اخیر اقدامات و برنامههای بسیار مهم و متنوعی توسط مراکز تحقیقاتی در حال اجرا است.
معاون تحقیقات و فناوری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اعلام اینکه رتبه جهانی این دانشگاه در نظام رتبه بندی تایمز که تمام دانشگاههای دارای رتبه علمی برتر را در جهان گروه بندی میکند، نسبت به سال گذشته میلادی ۱۰۰ پله ارتقا یافته است خاطرنشان کرد: تا قبل از این رتبه بندی جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تبریز بین ۶۰۱ تا ۸۰۰ جهان قرار داشت که در حال حاضر این جایگاه به رده ۵۰۱ تا ۶۰۰ صعود کرده است که دستاوردی مهم و قابل توجه در تاریخ این دانشگاه به شمار میرود.
وی اظهار کرد: بر اساس همین رتبه بندی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز در میان یک هزار و ۹۰۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و پژوهشی جهان در کشورهای مختلف از پنج قاره امتیازی بین ۴۱.۹ تا ۴۵.۳ را به دلیل حجم مقالات علمی، پذیرش دانشجوان خارجی و سطح علمی و تحقیقاتی کسب کرده است.
شهابی یادآور شد: طبق همین رتبه بندی تایمز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز در میان تعداد ۷۳ دانشگاه ایرانی ارزیابی شده در این رتبه بندی، رتبه اول دانشگاههای علوم پزشکی کشور و رده چهارم مجموع دانشگاههای ایران را کسب کرده است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز با داشتن ۱۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۹۰ نفر عضو هیات علمی، حدود ۹ هزار نفر دانشجو و نیز به جهت همجواری با دانشگاههای بزرگ کشورهای منطقه به عنوان بزرگترین مرکز علمی غرب و شمال غرب کشور، عهده دار بخش بزرگی از مسئولیت تولید علم و فناوری و رقابت در عرصههای بین المللی است.
معاون تحقیقات و فناوری رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی آذربایجان شرقی در علوم پزشکی را بسیار وسیع ارزیابی کرد و با تاکید بر اینکه از چنین مزیتهایی باید برای توسعه کشور و منطقه بهره برد، افزود: هم اکنون شرکتهای بسیار توانمند و منحصر به فردی در استان فعال هستند که تولیدات آنها در کشور و حتی منطقه غرب آسیا بی همتا است.
وی شهرت علمی، تحقیقاتی، آموزش، درامد ناشی از ارتباط با صنایع، نسبت دانشجویان خارجی به کل دانشجویان و نسبت استاد به دانشجو، پروانههای ثبت، همکاریهای بین المللی، درآمد سازمانی، کیفیت آموزش و چشم اندازهای آینده را از جمله معیارهای مهم در رتبه بندی جهانی تایمز بیان کرد.
دانشگاه علوم پزشکی تبریز با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ایران و جهان ارایه کرده است. برخورداری از ۱۳ مرکز آموزشی و درمانی و ۳۰ مرکز تحقیقاتی، توسعه و رشد فناوری از جمله امکانات پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.