پخش زنده
امروز: -
دانشمندان موفق شدند بافت مغز را با فناوری چاپ سه بعدی و استفاده از سلولهای بنیادی انسان، ایجاد کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اینترستینگ اینجنیرینگ (IE)، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در آزمایشهای خود نشان داد که میتوان سلولهای عصبی را از طریق فناوری چاپ سه بعدی تولید کرد تا ساختار لایه بیرونی مغز یعنی قشر مغز را بازتولید کند.
این دستاورد نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در حوزه مهندسی بافت عصبی است و به گفته دانشمندان میتواند نویدبخش کاربردهای آینده آن در درمان آسیبهای مغزی باشد. تا پیش از این، هیچ روشی برای اطمینان از اینکه سلولهای بنیادی تولید شده با فناوری سه بعدی میتوانند دقیقاً ساختار پیچیده مغز انسان را شکل دهند، وجود نداشت.
در این روش جدید، محققان توانستند با استفاده از فناوری چاپ قطرهای با دقت بالا، یک بافت قشر دو لایه را چاپ سهبعدی کنند. این بافت با استفاده از هزاران سلول بنیادی پرتوان القا شده توسط انسان (hiPSCs) که میتوانند هر نوع سلول انسانی دلخواه را برای اهداف درمانی ایجاد کنند، به صورت سه بعدی چاپ شد.
فرانسیس زل، سرپرست این گروه تحقیقاتی گفت: استفاده از برشهای مغز زنده بستری قدرتمند برای بررسی کاربرد چاپ سه بعدی در ترمیم مغز ایجاد میکند. رشد مغز انسان یک فرآیند ظریف و پیچیده است. اگرچه هنوز زود است که فکر کنیم میتوانیم کل پیشرفت سلولی را در آزمایشگاه بازسازی کنیم. با این وجود، طرح چاپ سه بعدی ما پیشرفت قابل توجهی در دستیابی به این هدف مهم محسوب میشود.
دانشمندان، بافت زیستی چاپ شده را در برشهای مغز موش تعبیه کردند و به طور شگفت انگیزی، مشاهده شد که این بافت، یکپارچگی ساختاری و عملکردی با بافت میزبان اطراف خود را نشان داد. بعد از مدت زمان کوتاهی نیز فعالیت سیگنال دهی سلولهای پیوندی با سلولهای میزبان مطابقت داشت. حالا محققان قصد دارند فناوری چاپ سه بعدی قطرهای را بیشتر به منظور توسعه بافتهای قشر مغز پیچیدهتر و چندلایهتر تقویت کنند.
نتایج این مطالعه در مجله Nature Communications به چاپ رسیده است.