مصرف بالای چربی و شیرینی از مهمترین عوامل ابتلا به کبد چرب
مشکلات کبد چرب از سن ۲۵ سالگی به بعد در گروههای مختلف جامعه دیده می شود و دلایل عمده آن مربوط به مصرف بالای چربی، شیرینی و عدم فعالیت بدنی مناسب است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، فوق تخصص گوارش و کبد بالغان و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:
کبد به عنوان یک پالایشگاه عمل میکند و هرچیزی که وارد بدن میشود توسط این عضو پالایش میشود و معتقدیم یکی از مواردی که به درد بدن میخورد چربیها بوده است که البته مصرف آن باید به اندازه باشد.
دکتر هادی باقریحسینی افزود: میزان چربی نرمال بدن ۵ درصد است و بیشتر از آن خطر مشکلات کبد چرب را به همراه دارد که عدد آن از ۸۰ و ۹۰ درصد هم فراتر رفته است، البته امکان ژنتیکی بودن این بیماری وجود دارد و به کسانی که سابقه خانوادگی دارند توصیه میکنیم که آزمایش و بررسی لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه مشکلات کبد چرب از سن ۲۵ سالگی به بعد در گروههای مختلف جامعه دیده شده است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف غذاهای چرب اعم از حیوانی و گیاهی باید به اندازه باشد تا فرد با مشکل کبد چرب مواجه نشود و توصیه ما مصرف غذاهای آب پز بوده و گرچه خوشمزگی غذای سرخ شده را ندارد، اما سالمتر از آن است و برای فرد مصرف کننده خطری ندارد.
دکتر باقریحسینی افزود: خستگی زودرس، سنگینی قسمت راست و بالای شکم و درد خفیف در زیر دندهها از جمله علائم کبد چرب بوده و ما میتوانیم با تغذیه مناسب و اقدامات پیشگیرانه از چرب شدن کبد، نارسایی کبد و حتی از کار افتادن این عضو حیاتی بدن جلوگیری کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید از مصرف لبنیات پرچرب پرهیز شود و صرفاً موارد کم چرب مصرف شود تا مشکلات کبد چرب ایجاد نشود، گفت: در کنار مصرف لبنیات کم چرب باید به نرمش و ورزش مستمر و روزانه هم توجه داشته باشیم، اگر این کار بهصورت مستمر و روزی ۱۰ دقیقه انجام شود به مراتب بهتر از یک نوبت در هفته به مدت ۳ ساعت است و به این شکل فشار و مشکلی هم در فرد بهوجود نمیآید.
عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کبد چرب از اطفال تا سالمند را درگیر کرده و بیشترین مراجعات در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال است، خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد بیماران با مشکل کبد چرب خانمها و ۴۰ درصد دیگر آقایان هستند و به گروههای خاص جامعه از جمله مادران باردار توصیه میکنیم که در این دوره از مشاوره متخصص پزشک تغذیه بهرهمند شوند تا دچار مشکلات دیابت و کبد چرب نشوند.
دکتر باقریحسینی افزود: ما همچنین مشکل پرخوری عصبی بر اثر استرس و اضطراب ناشی از کار را هم در برخی از افراد داریم که این موضوع هم برای سلامت بدن مضر بوده و ممکن است که به جز آسیبهای روحی، مشکلات جسمی از جمله نارسایی کبد و چرب شدن این عضو حیاتی بدن را در آن فرد به همراه داشته باشد.