پخش زنده
امروز: -
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: با آبخیزداری از هدر رفتن آب، فرسایش خاک و ته نشین شدن گل و لای در مخازن سدها و بندها جلوگیری میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ اصغر بیات، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: با آبخیزداری از هدر رفتن آب، فرسایش خاک و ته نشین شدن گل و لای در مخازن سدها و بندها جلوگیری میشود و آبدهی چشمهها، قناتها و چاهها افزایش و کشاورزی و دامداری رونق مییابد.
وی افزود: همچنین از منابع آب و خاک استفاده بهینه میشود، به طوریکه به منابع مذکور آسیبی وارد نمی شود و میتوان آن ها را برای نسلهای آینده حفظ کرد.
علی مهدوی، فرماندار طالقان نیز بر ضرورت مطرح کردن هرچه بیشتر طرحهای آبخیزداری در بین جوامع محلی و آبخیزنشینان تاکید کرد و خواستار ادامه اجرای عملیات آبخیزداری در نقاط بحرانی و حادثه خیز در حوضه های آبخیز شهرستان و هماهنگی بیشتر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری با مدیریت بحران شد.
وی همچنین بر ضرورت تهیه طرح مدون و جامع ۱۰ ساله و شناسایی نقاط حادثه خیز در سطح شهرستان، ممیزی مجدد مراتع، تهیه طرح های مرتعداری، تهیه بسته استعدادیابی در سطح شهرستان به منظور اجرای صحیح بحث واگذاری و اجرای طرح کاشت گیاهان دارویی در مراتع تاکید کرد.
علی شهبازی، سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز گفت: در سال های پیشین اقدامات آبخیزداری مختلفی از جمله احداث بندهای رسوبگیر و اقدامات حفاظتی مانند قرق و حفاظت پوشش گیاهی در عرصههای آبخیز به منظور کاهش اثرات فرسایش و کنترل سیل در حوضههای آبخیز شهرستان طالقان انجام شده است.
وی بیان کرد: به طور کلی می توان اعلام کرد که اقدامات آبخیزداری از انتقال رسوب و خاک حاصلخیز به پایین دست به خصوص از انباشت آن در مخزن سد طالقان جلوگیری کرده است؛ این نتایج حاصل مطالعات پیشین حوضه آبخیز زوجی بوده است.
گفتنی است حوضه آبخیز زیدشت یکی از مهمترین حوضههای آبخیز در شهرستان طالقان است که جمعیت بسیاری از این شهرستان در آن ساکن هستند.