پخش زنده
امروز: -
معاون علمی فناوری رئیس جمهور در آیینه پایانی پنجمین دوره رویداد «جایزه مصطفی (ص)» بر استفاده از این ریوداد مهم به عنوان یک بستر برای کار گروهی همه کشورهای اسلامی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ معاون علمی فناوری رئیس جمهور در آئین اختتامیه پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) و تجلیل از پنج دانشمند برتر جهان اسلام در کاخ موزه چهلستون اصفهان گفت: جایزه مصطفی باید به عنوان یک پلتفرم برای انتقال و آموزش فناوری، برای زیادشدن، برای تکثیرشدن و برای کار گروهی تبدیل شود.
روحالله دهقانی فیروزآبادی از شیخ بهایی به عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان جهان اسلام نام برد و افزود: ۲۰۰ سال قبل از تولد علم ترمو دینامیک، شیخ بهایی حمام معروف اصفهان را طراحی کرد و ساخت، قبل از تولد علم مکانیک سیالات، شیخ بهایی مبدع شبکه آبرسانی جهانی شهری است و هنوز آثار مادیهای اصفهان باقی است و ۱۰۰ سال قبل از تولد علم مکانیک جامدات سی و سه پل و منارجنبان و آثار دیگری از این انسان بزرگ و فرهیخته به یادگارمانده است.
وی گفت: امروز جهان اسلام خود را پیدا میکند و از ۳۰ کشور برتر تولیدکننده علم دنیا شامل ایران، عربستان، ترکیه، پاکستان، مالزی و اندونزی دانشمندان بزرگی را در این رخداد داشته باشیم.
در مراسم اختتامیه جایزه مصطفی (ص) از پروفسور احمد حسن استاد دانشگاه کویینز، کانادا با ارائه اثر کاوش مخازن نرم افزاری (MSR) در حوزه علم وفناوری اطلاعات و ارتباطات از کشور مصر و پروفسور احمد فرخ زاد با ارائه پژوهش طراحی، توسعه و ارزیابی بالینی داروهای نوین بر پایه نانوذرات پلیمری درحوزه علم وفناوری زیستی و پزشکی متولد ایران از استادان دانشگاه آمریکایی بیروت، لبنان از برگزیدگان این دوره از جایزه مصطفی در اصفهان تجلیل شد.
پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی با حضور ۱۵۰ دانشمند جهان اسلام از ۴۰ کشور دنیا از ششم مهر در اصفهان پایتخت فرهنگ وتمدن ایران اسلامی آغاز شده بود.
این رویداد با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع بکار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.