پخش زنده
امروز: -
متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید انواع مکملهای غذایی و دارویی و مکملهای دام و طیور برپایه جلبک اسپرولینا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وحید محمدی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: این مجموعه از سال ۹۵ به جمع شرکتهای دانش بنیان پیوست و همچنین به عنوان اولین شرکت در استان مرکزی موفق به دریافت گواهینامه «های تک» از مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته است.
محمدی افزود: این شرکت نخستین شرکت دانش بنیان فعال در زمینه تولید انواع مکملهای غذایی برپایه میکرو آلگهای اسپرولینا در ایران است که موفق به دریافت نشان سیب سلامت از سازمان غذا و دارو شده و به تولید انواع میکروارگانیسم بر پایه جلبک اسپرولینا و کلرلا جهت تولید انواع مکملهای غذایی انسان به شکل پودر، کپسول و قرص و همچنین انواع مکمل دام و طیور اشتغال دارد. انواع میکروارگانیسمهای پروبیوتیک مورد مصرف در صنایع، انواع مکمل دارویی و غذایی انسان به شکل کپسول، انواع مکمل دارویی و غذایی انسان به شکل پودر و مکمل دامپزشکی بر پایه جلبک/ گیاه از تولیدات این شرکت محسوب میشود.
وی در خصوص خواص جلبک اسپرولینا گفت: «این نوع از جلبک، برای افرادی که از فقر آهن، پروتئین و املاح معدنی رنج میبرند، گزینه مناسبی است و همچنین از آن جهت که توانایی خاصی در پاکسازی کبد دارد، برای بیماران کبدی بسیار میتواند مفید باشد. تقویت حافظه، کاهش عوارض ناخوشایند شیمی درمانی، کمک به درمان MS، کمک به دفع سموم ناشی از آلودگیهای صنعتی و. از دیگر فوائد این نوع از جلبک محسوب میشود. از ویژگیهای تغذیهای اسپرولینا برای ورزشکاران میتوان به منبع غنی از پروتئین اشاره کرد، پروتئین نه تنها به حفظ توده عضلانی و استخوانی کمک میکند، بلکه برای رشد بدن ضروری است، به همین دلیل ورزشکاران در طول رژیم خود مصرف پروتئین را چه از طریق مواد غذایی اسپرولینا، شیر، سویا، گوشت، مرغ و ... و چه از طریق مکملها در اولویت قرار میدهند. بیش از درصد ۶۰ درصد از وزن خشک اسپرولینا پروتئین است. همچنین تامین هشت اسید آمینه ضروری اعم از هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین و والین و ۱۰ اسید آمینه غیر ضروری اهمیت این نوع از جلبک را برای ورزشکاران دو چندان میکند.»
محمدی با بیان اینکه نمونههای مشابه دیگری از فرآوردههای جلبک اسپرولینا هم در کشور تولید میشود، گفت: « این جلبک از کیفیت بیشتری برخوردار بوده، پروتئین بیشتری دارد، از رنگ مناسبی بهرهمند بوده، بدون بو است و بسته بندی شکیلی دارد و اینها مزیت نسبی این جلبک نسبت به دیگر نمونهها مشابه است».
محمدی، بستر تهیه مواد اولیه این محصول را محیط زیست و بانکهای سویه (بانک جهانی جلبک) معرفی کرد و در خصوص بازار این محصول گفت: «با وجود اینکه در داخل بازار خوبی داریم، اما هنوز به حوزه صادرات ورود نکرده ایم.»