اعزام تیم سگهای تجسس برای جستجوی فرد مفقود شده در دره دربادام قوچان
تیم آنسَت( سگهای تجسس) امروز ۱۰ مهر برای جستجوی فرد مفقود شده به دره دربادام قوچان اعزام شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی،رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان قوچان گفت: این تیم صبح امروز
![اعزام تیم سگهای تجسس برای جستجوی فرد مفقود شده در دره دربادام قوچان اعزام تیم سگهای تجسس برای جستجوی فرد مفقود شده در دره دربادام قوچان](/files/fa/news/1402/7/10/10219102_984.jpg)
به همراه تیم تخصصی نجات کوهستان، تیم جستجو و نجات شعبه، و همچنین دو دستگاه هلی شات به منطقه قوچان اعزام شده اند تا ادامه عملیات جستجو و نجات را ادامه دهند.
محمد رضایی رکن آبادی گفت: از روز چهارشنبه ۵ مهر خبری مبنی بر مفقودی فردی در دره دربادام به عوامل هلال احمر قوچان اعلام شد و در روز پنجشنبه ۶ مهر اولین تیم جستجو و نجات کوهستان شعبه به محل اعزام شدند و از ساعت ۷ صبح تا غروب آفتاب عملیات جستجو را ادامه داد، ولی متاسفانه فرد مفقود شده پیدا نشد.
وی با اشاره به این که تعداد ۱۵ نفر از کارکنان، امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر در این عملیات حضور دارند افزود: همچنین تیمهایی از نیروی انتظامی و تیمهای مردمی از روستا در این عملیات حضور دارند.
آشنایی با تیم آنست جمعیت هلال احمر
در اواخر سال ۱۳۷۹ چند تن از مربیان برجسته سگهای تجسّس از صلیب سرخ آلمان به ایران آمدند تا به آموزش مربیانی در کشورمان بپردازند. در این میان ۹ نفر از امدادگران جمعیت هلال احمر به کلاسهای مربیگری راه یافتند. سرانجام در سال ١٣٨١ کار آموزش به پایان رسید و این ۹ نفر، موفق به اخذ مدرک بینالمللی مربیگری سگهای تجسس از صلیب سرخ آلمان شدند و با تربیت ۹ قلاده سگ تجسس کار خود را با عنوان گروه آنست آغاز نمودند. آنسَت مخفف عبارت آمادگی و نگهداری سگهای تجسس است.
سگها در اوایل سال ۱۷۵۰ میلادی برای کمک به مجروحان و گمشدگان استفاده میشدند. تیمهای جستجو و نجات امروزی، پیوندی از سگ و انسان است که عملیاتی همچون ردیابی، پیدا کردن قربانیان جنایات، بهمن، زلزله و سیل را انجام میدهند.
سالانه به طور متوسط ۱۰۰ عملیات نجات از سوی سگهای زندهیاب و ردیاب برای نجات افراد گرفتار در انواع حوادث و سوانح در ایران انجام میشود و در حوادث خارج از کشور نیز حسب نیاز از وجود این سگها استفاده خواهد شد.
هماکنون در ایران ۸۰ قلاده سگ زندهیاب در هلال احمر در مواقع حوادث بکارگیری میشوند که از این تعداد هر یک از ۳۱ استان ایران یک، دو یا سه قلاده سگ (در مجموع ۶۲ قلاده)، استان تهران ۸ قلاده سگ و سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر نیز به عنوان پشتیبانکننده عملیات سایر استانها ۱۰ قلاده سگ دارند که هر یک با مربی خاص خود کار میکنند.
فرآیند آموزش و یادگیری هر سگ دو سال طول میکشد و پس از آن نیز به صورت مستمر و روزانه تمرینهای مختلفی برای سگها در نظر گرفتند تا آنها همواره برای عملیات نجات آماده باشند.