ریل گذاری مدیریت پسماند مناسب روند اما کند
استاندار مازندران گفت: گرچه اکنون ریل گذاری خوبی در مدیریت پسماند صورت گرفته اما روند آن کند است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند مازندران گفت: گرچه اکنون ریل گذاری خوبی صورت گرفته است، اما روند آن کند است.
سید محمود حسینی پور با توجه به سیاست استان در بخش گردشگری، عنوان کرد: با توجه به شتاب سرمایهگذاریها و رویکردهای استان به این بخش، باید مبحث محیط زیست و به ویژه پسماند با نظارت و مدیریت حداکثری صورت بگیرد.
او با اشاره به جمع آوری زباله در برخی موارد به شیوههای نادرست، افزود: در این زمینه حتی خودمان ورود پیدا کردیم و تأکید این است که باید جمع آوری زباله و نخاله با حساسیت بالا در شهر و روستا صورت بگیرد.
حسینی پور با بیان اینکه باید تفاوتی بین دهیاران و شهردارانی که نسبت به مقوله پسماند اهتمام دارند و آنها که بی توجه هستند قائا شویم، از ناظران خواست تا گزارش کار بدهند و مدیران ناکارآمد جای خود را به مدیران شایسته کارآمد بدهند.
استاندار مازندران با بیان اینکه از محل جمع آوری پسماند حتی میتوان درآمدزایی کرد، این اقدام را در صورت مدیریت مناسب، قابل تحقق دانست چه اینکه نمونههایی از آن را در استان داریم.
حسینی پور با اشاره به ورود مستمر مدیران عالی رتبه در استان، از گلایه مندی آنها نسبت به وضعیت پسماند در استان گفت که گاهی سبب شرمساری است.
او با اشاره به کم کاری برخی شهرداریها در بخش پسماند، اعلام کرد: جمع آوری زباله ابتداییترین فعالیت شهرداری هاست و ما هنوز اقدام جدی در این زمینه ندیدیم.
حسینی پور همچنین از دستگاههایی که در خصوص مدیریت و نظارت بر پسماند در مناطق خارج از شهر و روستاها باید ایفای نقش کنند خواست که با اقدام صحیح در این مناطق شاهد پراکنش زباله نباشیم.
او با بیان اینکه در حوزه پسماند هیچ سازمان و ادارهای نباید کم کاری کند، افزود: یکی از ماموریتهای اصلی این کارگروه - در اسرع وقت- مدیریت شیرابه هاست.
استاندار مازندران با بیان اینکه مدیریت پسماند در مازندران باید یک مدیریت سبز، بومی و منطبق با اکوسیستم همین استان باشد، تصریح کرد: باید شاخصترین فعالیتهای به روز و مدرن که از نظر اکولوژیکی برای استان حائز اهمیت است را در استان بیاوریم.
او ادامه داد: مدیریت پسماند را باید بر مبنای مدیریت سبز بومی با پای کار آمدن شهرداریها و دیگر دستگاهها؛ تخصصی و به روز کنیم و از دانش بنیانها نیز در این مسیر بهرهمند شویم.
حسینی پور در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مهم رسانهها در زمینه فرهنگ مدیریت پسماند نیز اشاره کرد و افزود: پیگیری و مطالبه رسانهای موجب پیشرفت در امور خواهد شد.
استاندار مازندران تصریح کرد: باید آنقدر در استان این گفتمان حاکم باشد که افراد از اینکه زبالههای خود را از خودرو بیرون بریزند خجالت بکشند.
او با اشاره به مشکلاتی که برخی شهرداران و فرمانداران استان در این نشست عنوان کردند، تاکید کرد که محل دپوی زباله باید خیلی سریع جانمایی شود و همه دستگاههای مربوطه باید پای کار بیایند چرا که ماندن حتی یک روز زباله در جایی که نباید باشد، تبعات فراوانی بر محیط طبیعی و انسانی دارد.