ردپای آلودگی هوا در مازندران
رصد ماهوارهای و تحقیقات مستند بر داده ها، نشان میدهد که هم در نوار جلگهای و هم مناطق میان بند استان، آلودگی هوا وجود دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در دانشگاه علوم پزشکی ساری گفت: وقتی به مباحث مطرح شده در ساز و کارهای مربوط به بهداشت محیط توجه میکنیم، اشتراک زیادی در موضوعات آن با مسایل مربوط به محیط زیست و حفاظت از آن، در مییابیم.
عطا اله کاویان افزود: موضوعاتی مانند راهکارهای کنترل آلودگی آب، هوا، خاک، تولید مواد غذایی سالم، پسماند و... که رسیدن به استانداردهای بهداشت عمومی در محیطهای مختلف اجتماعی و فردی، دلیلی بر ارتباط تنگاتنگ میان دستگاههای متولی بهداشت و محیط زیست با یکدیگر است.
او ادامه داد: بهداشت محیط، در سلامت جامعه نقش اساسی ایفا میکند و همانند محیط زیست، امری فرا بخشی بوده و ابعاد بسیار گسترده اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را شامل میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران به برخی از چالشهای زیست محیطی استان اشاره کرد و افزود: تغییر اقلیمی هوا یکی از چالشهای زیست محیطی استان است که با بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها، مشخص شد که گرمایش جهانی در این دوره منجر به افزایش ۲ تا ۳ درجهای دما در استان شده است.
کاویان از آلودگی هوا نیز به عنوان یکی از چالشهای زیست محیطی در استان اشاره کرد و گفت: تا ۶ سال گذشته هیچ داده و اطلاعاتی در خصوص آلودگی هوا در سطح استان وجود نداشت، اما امروز تمامی دادهها و اطلاعات در این خصوص بروز رسانی شده و در دسترس است.
او ادامه داد: رصد ماهوارهای و تحقیقات مستند بر داده ها، نشان میدهد که هم در نوار جلگهای و هم مناطق میان بند استان، آلودگی هوا وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ از محل اعتبارات سال گذشته، سه مرکز کیفی آلودگی هوا در سه شهر نکا، آمل و چالوس راه اندازی شد که از شرق تا غرب استان، اطلاعات و دادههای جامعی در خصوص وضعیت هوای استان رصد خواهد کرد.
وی با اشاره به وجود ریزگرد در استان، بیان داشت: برابر گزارشاتی که هواشناسی استان اعلام کرد و همچنین مطالعاتی که توسط سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۹۸ انجام شده داده است؛ عمده طوفان گرد و غباری که در ۴ و ۲۰ شهریورماه امسال در استان رخ داد از صحرای ترکمنستان بوده که در این مطالعات، ترکمنستان به عنوان دومین کشوری است که ریزگردها را به سمت کشور و استان مازندران ارسال میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، به آلودگی آب در استان به عنوان یکی دیگر ازچالشهای زیست محیطی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه استان مازندران قطب کشاورزی کشور است و سطح وسیعی از اراضی استان کاربری کشاورزی دارد، شاهد استفاده بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی هستیم.
وی با اشاره به استفاده از کودها و سموم کشاورزی که تاریخ مصرف آنها گذشته، ادامه داد: در کمیتههای تخصصی کارگروه راهبردی مدیریت پسماند استان، کمیتهای با نام کمیته پسماند کشاورزی در خصوص مدیریت سموم و کودهای شیمیایی تاریح گذشته تصمیم گیری میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، افتتاح و بهینه سازی ۳۰ مورد سیستم کنترل آلودگی آب در سطح استان، بهره برداری از سه آزمایشگاه فیزیکی و شیمیایی آب و خاک و هوا در سه شهر استان در سال گذشته، پایش ۳ هزار واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی استان در طول سال را گوشهای از عملکرد این اداره کل در سال گذشته دانست.