عملیات تعمیرات خط لوله انتقال نفت در ساحل گناوه پایان یافت
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران از شناسایی محل نشت نفت از خط لوله نفت در سواحل گناوه و پایان عملیات تعمیر این خط خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، عباس غریبی گفت: در پی بروز حادثه نشت نفت در یکی از خطوط زیردریایی در فاصله دو مایلی بندر گناوه در اوایل شهریور امسال بلافاصله تجهیزات، گروهها و شناورهای دریایی مجهز به سامانههای رفع آلودگی دریا از مجموعه شرکت پایانههای نفتی ایران و شرکت نفت فلات قاره با همکاری شناورهای سازمان بنادر و دریانوردی استان بوشهر در موقعیت مستقر شدند.
وی ادامه داد: اولین اقدامی که میبایست انجام میشد مهار و جلوگیری از گسترش نفت بود تا مانع از گسترش و آلودگی بیشتر دریا شود.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران به حساسیت کار اشاره کرد و افزود: به لحاظ ناشناخته بودن محل نشتی و جمعآوری تجهیزات مورد نیاز، اهمیت و حساسیت اجرای سریع و درست طرح بالا بود.
غریبی با بیان این که در ابتدا مهار نفت انجام و در خط لوله هم تدابیر عملیاتی اتخاذ شد، اضافه کرد: هم از سمت پایانه نفتی خارگ و هم از ناحیه گچساران خطوط میبایست تحت کنترل قرار گرفته و مانع از گسترش و افزایش فشار نفت میشدیم که این اقدام در روزهای ابتدایی حادثه صورت گرفت و شناسایی محل نشتی نیز با قید فوریت انجام شد.
وی ادامه داد: بهدلیل وجود حدود ۷۲ هزار بشکه نفت خام در خط لوله، کار از حساسیت بالایی برخوردار بود، زیرا هرگونه حادثهای منجر به آلودگی بیشتر میشد و همین موضوع حساسیت کار را بسیار بالا برده بود.
غریبی افزود: همچنین با توجه به این که محل نشتی در عمق هفت متری زیر دریا بود و خط لوله چهارمتر زیرگل و لای بستر قرار داشت، بنابراین کار به شدت سخت بود و نیاز به تجهیزات و شناورهای خاصی داشت تا به موقعیت نشتی دست پیدا میکردیم.
وی با بیان این که تجهیزات میبایست از طریق منابع موجود در سطح کشور جمعآوری میشد، افزود: خوشبختانه هم گروه اجرایی کار، هم پیمانکار و مجری طرح و هم شناوری که باید به عنوان ایستگاه عملیاتی مستقر میشد همه از داخل کشور تامین شدند.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران به تامین ۱۰۰ درصد کالاهای مورد نیاز در داخل کشور اشاره کرد و گفت: این کار به طور ۱۰۰ درصد از توانمندی شرکتهای داخلی و مجموعه شرکت پایانه نفتی ایران و با همکاری شرکت نفت فلات قاره و سازمان بنادر استان انجام شد.
وی درمورد موقعیت خط لوله نیز اظهار کرد: از آنجایی که موقعیت خط لوله در عمق ۱۰ متری دریا قرار داشت عملیات باید در تاریکی مطلق همراه با گل و لای بهدست گروه غواصی انجام میشد که بسیار سخت بود.
غریبی یکی دیگر از سختیهای کار را برداشتن بتن از روی خط لوله در عمق ۱۰ متری دریا دانست و ادامه داد: گروه غواصی باوجود سختی کار، شبانهروز مشغول بهکار بود و در این مدت کار به هیچ عنوان رها نشده بود.
وی درمورد زمان شناسایی محل نشتی نیز گفت: با تلاشهای شبانهروزی گروه علمیات، ساعت سه بامداد روز پنج شنبه ششم مهر موقعیت نشتی را شناسایی و محل نشت نفت را مسدود کردیم و در زمان حاضر در حال تعمیرات کامل و نصب گیره روی محل نشت هستیم.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران با بیان این که پس از گیرهگذاری، تعمیرات لوله به پایان میرسد، افزود: بهیقین برنامههای زیادی در حوزه نگهداری و تعمیرات خطوط لوله داریم که از بروز رخدادهای مشابه در آینده جلوگیری شود.
وی ضمن تقدیر از پیگیریها و دستورهای خجستهمهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، گفت: سیاست اصلی این شرکت توجه ویژه به مسائل زیستمحیطی است و برای جلوگیری از گسترش آلودگی و حوادث احتمالی، تدابیر لازم اتخاذ شده است.
غریبی همچنین از فرماندار گناوه، شورای شهر، شهردار، مسئولان محیطزیست و همچنین اداره بنادر و دریانوردی استان و گناوه به دلیل همکاری، همدلی و تعامل در عملیات نشتیابی و پاکسازی آلودگی نفتی دریا قدردانی کرد.