پخش زنده
امروز: -
زیاده روی در مصرف نمک سبب پرفشاری خون و عوارض قلبی می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی نام برد.
فرشته فزونی، با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشور و نقش آن به عنوان یکی از عوامل تأثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی افزود: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی و عروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.
فزونی اظهار کرد: این میزان نمک شامل نمکهای پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و…، نیز میشود که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش یابد در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می کند.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید به والدین توصیه کرد، از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچهای خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده کنند و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.