پخش زنده
امروز: -
یک گروه بین المللی از ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، موفق به شناسایی و کشف یک «یجه کهکشان» شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اینترستینگ اینجنیرینگ (IE)، تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST). به دلیل قابلیتهای رصدی مادون قرمز قدرتمند خود میتواند تلسکوپ نقش مهمی در حل معمای کهکشانهای اولیه ایفا کند.
این گروه که متشکل از اخترشناسانی از دانشگاه کیوتو و دانشگاه سنت مری بود، در بیانیهای اعلام کرد: این بچه کهکشان شواهدی نشان میدهد که رشد آن ناشی از ادغام دو کهکشان کوچکتر است. این دو کهکشان کوچکتر ELG۱ و ELG۲ نام دارند.
یوشی آسادا، اخترشناس دانشگاه کیوتو، میگوید: از مطالعه کهکشان تازه متولد شده، متوجه شدیم که وقتی اجزای فرعی کوچکتری مانند ELG۱ و ELG۲ با هم برخورد میکنند و ادغام میشوند، کهکشانها میتوانند به طور شدیدی شروع به شکل گیری ستاره کنند.
دادههای جیمز وب دو تصویر از ادغام کهکشانها را نشان میدهد که هنگام خم شدن نور در اطراف خوشه کهکشانی عظیم MACS ۰۴۱۷ ایجاد شدهاند. به گفته دانشمندان، این تصاویر درخششی منتسب به گاز هیدروژن یونیزه شده را نشان میدهد که شواهدی از تولد ستارگان داغ و جوان در این کهکشانهای جوان ارائه میکند.
چندی پیش نیز تلسکوپ جیمز وب، دورترین و کم نورترین کهکشان شناخته شده به نام JD۱ را شناسایی کرد. تصویر منتشر شده، JD۱ را که ۱۳.۳ میلیارد سال پیش ظاهر شد، نشان میدهد.