عزم مرکز ملی رقابت برای استفاده از ظرفیت بریکس
رئیس شورا و مرکز ملی رقابت، عضویت ایران در بریکس را فرصتی مغتنم برای گسترش مناسبات دوجانبه دانست و گفت: شورای رقابت حضور ایران را مثبت ارزیابی میکند و در حوزه رقابتپذیری و انحصار از ظرفیت بریکس بهره خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از روابط عمومی مرکز ملی رقابت؛ در راستای تقویت روابط دو جانبه و نیز عضویت ایران در بریکس، پیتر ایوانف، معاونت سرویس فدرال ضد انحصار روسیه با حضور در مرکز ملی رقابت با رئیس شورا و مرکز ملی رقابت دیدار و دو طرف درباره ظرفیتهای همکاری ایجاد شده توسط بریکس و انتقال تجارب و نیز همکاریهای دوجانبه گفتگو کردند.
وی با تأکید بر قدمت و فعالیتهای مؤثر شورای رقابت در مقابله با انحصار در کشور به ظرفیتهای قانونی این شورا اشاره کرد و افزود: تجربه این شورا اکنون موجب شده است که سایر نهادها و در مجموع اقتصاد کشور تحت تأثیر تنظیم گری این نهاد مستقل به سمت رقابتپذیری هرچه بیشتر هدایت شود.
پیتر ایوانف نیز با تأکید بر فضای ایجاد شده در بریکس بر اساس توسعه همکاریهای مشترک، با ضروری دانستن همکاریهای مشترک گفت: این ظرفیت بزرگ برای توسعه وجود دارد که تاکنون مغفول مانده و باید بیش از پیش به آن توجه کرد.
در این نشست دو طرف با تبادل تجربیات مشترک بر گسترش اجرای توافقنامه اخیر دو دستگاه، تأکید و چارچوب ملاقاتها و همکاریهای آتی را مشخص نمودند.
گروه بریکس یک گروه بینالمللی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهوری است. بریکس (BRICS) مخفف پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور است: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی. از سال ۲۰۰۹، دولتهای کشورهای بریکس سالانه در اجلاسهای رسمی تشکیل جلسه داده اند.
«سیریل رامافوسا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی در آغاز نشست اخیر «بریکس پلاس» در کنفرانس خبری مشترک سران «بریکس» موافقت ۵ عضو اصلی این گروه با عضویت اصلی جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر، اتیوپی و آرژانتین را اعلام کرد.
عضویت ایران، عربستان، امارات، مصر، اتیوپی و آرژانتین از ابتدای ژانویه ۲۰۲۴ رسمیت خواهد یافت.