حضور دو دانشمند برگزیده پنجمین دوره از جایزه مصطفی در دانشگاه صنعتی شریف
پروفسور احمد حسن و پروفسور مورات ایسال دو دانشمند برتر پنجمین دوره از جایزه مصطفی امروز در دانشگاه صنعتی شریف حضور دارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ پروفسور احمد حسن برگزیده جایزه مصطفی ۲۰۲۳، استاد دانشگاه کویینز، کانادا، متولد ۱۳۵۵ در مصر با اثر کاوش مخازن نرمافزاری (MSR) در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات از برگزیدگان پنجمین دوره از جایزه مصطفی معرفی شد.
پروفسور احمد حسن برای توسعه حوزه کاوش مخازن نرمافزار (MSR) و دیگر فعالیتهای خود در زمینه مهندسی نرمافزار و برنامهنویسی، برگزیده پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی شد.
پروفسور احمد حسن در سطح جهان در زمینه نرمافزار، نامی شناخته شده است.
مهمترین حوزههای تحقیقاتی وی شامل نرمافزار، مهندسی نرمافزار، دادهکاوی، کیفیت نرمافزار و شبکه اینترنت است. تحقیقات وی در زمینه نرمافزار موضوعاتی مانند کد و کدمنبع را باهم میآمیزد.
احمد حسن در مورد نرمافزار در حوزههای مختلف شامل نرمافزار به عنوان منبعی برای سرویسدهی، نگهداری نرمافزار، توسعه نرمافزار، تحلیل و مرور نرمافزارهای مشابه تحقیق کرده است. پژوهشهای او در زمینه دادهکاوی شامل مولفههایی مانند الگوسازی پیشبینیکننده، جنگلهای تصمیم تصادفی، عیبیابی و نقصزدایی برنامههای نرمافزاری و یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی است.
مخازن نرم افزار، یک حوزۀ چندرشتهای است که روشهای مهندسی نرمافزار، دادهکاوی، هوش مصنوعی و بازیابی اطلاعات در آن با هم ترکیب میشود. محققان میتوانند با بکارگیری این روشها در دادههای مخزن نرم افزار، اطلاعات خوبی در مورد فرآیندهای توسعه، کیفیت و تکامل نرمافزار به دست آورند.
کاوش مخازن نرمافزار فرصتهایی را برای ارتقای فعالیتهای مهندسی نرمافزار و تحلیل نواقص برنامهها برای جلوگیری از وقوع آنها فراهم میکند. چالشهای کیفیت و امنیت مهندسی نرمافزار را میتوان با تجزیه و تحلیل اطلاعات بدون ساختار از مصنوعات مختلف توسعه نرمافزار حل کرد.
پروفسور حسن همچنین بنیانگذار کنفرانس کاوش مخازن نرمافزار و جامعه تحقیقاتی پیرامون این موضوع در سراسر جهان بوده است. وی به همراه دیگر محققان این حوزه یک ویژهنامه از مجله ماهنامه مروری موسسه مهندسان برق و الکترونیک و نشریه مهندسان نرمافزار تجربی را در مورد این موضوع سردبیری کرده است.
امروزه ابزار و روشهای اولیه طراحی و توسعهدادهشده توسط پروفسور حسن و گروه محققان همراه او در وسایل مختلفی به کار رفته که میلیونها نفر در سراسر جهان از آنها استفاده میکنند.
پروفسور مورات اویسال برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۳، استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی، امارات متولد ۱۳۵۲ در ترکیه با اثر فناوری ارتباطات بیسیم نوری در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات از برگزیدگان پنجمین دوره از جایزه مصطفی است که در دانشگاه صنعتی شریف حضور دارد.
پروفسور اویسال تحقیقات زیادی در مورد جنبههای مختلف این فناوری انجام داده است که شامل الگوسازی شبکهای، روشهای نوسان، طراحی دریافتکنندهها و بهبود سیستمهای مختلف است. تحقیقات وی بیشتر بر بهبود عملکرد و قطعیت سیستمهای مخابرات نور مرئی زیر آب متمرکز است و باعث میشود این سیستمها در استفادههای کاربردی قابل استفاده باشد