پخش زنده
امروز: -
استاد دانشگاه ترکیه گفت: سطوح مختلف یک جامعه یعنی همه مذاهب، فرهنگها و مکاتب سیاسی که در جغرافیای مسلمانان زندگی میکنند، باید بر سر موضوع وحدت و یا حداقل درباره مشترکات کوچک خود به اتفاق نظر برسند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد اوقرون استاد دانشگاه ترکیه امروز جمعه در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی گفت:مسئله وحدت هرگز نباید از دستور کار مسلمانان خارج شود، زیرا یک دستور دینی است و از سوی دیگر، حتی اگر این موضوع حساسیت اسلامی هم نباشد، هر فردی که در این جغرافیا زندگی میکند، باید عادلانه و شرافتمندانه از صلح به عنوان لازمه زندگی مشترک حمایت کند و هرگز از این مسئله دور نباشد.
وی افزود: طرح وحدت اسلامی پیش از اینکه طرحی سیاسی باشد، طرحی تمدنگرایانه است. فقط مسلمانان نیستند که به وحدت اسلامی احتیاج دارند، زیرا میبینیم مشکلاتی که در آسیای میانه رخ میدهد، غیر مسلمانان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
وی تأکید کرد: مشکلات میان مسلمانان باید توسط علما و روحانیون بررسی شود. حاکمان کشورهای اسلامی نیز مسئولیت بزرگی در این زمینه بر عهده دارند.
اوقرون گفت: بنابراین اگر بخواهیم طرح وحدت تحقق پیدا کند، باید با واقعیتها روبرو شویم و جسارت بیان آن را داشته باشیم. به عبارت دیگر هر کشوری دارای پیش قضاوتها، رادیکالها و تعصباتی است که توسط ساختارهایی که درک دینی آن کشور را تشکیل میدهد، ایجاد میشوند. مذهب، واقعیت ماست و نمیتوانیم از این واقعیت فرار کنیم. هر مذهب باید برای رام کردن افراط و تفریط موجود در درون خود و جلوگیری از آسیبهای آن گامهایی بردارد؛ مهمترین راه برای تحقق این امر، راههای علمی، کلامی و فلسفی و تاریخی است، زیرا جهل در خط مقدم عواملی است که موجب افراط گرایی و تفریط میشود.
وی افزود: ما به دیدگاه عمیقی که به نفع مشترکات اسلام باشد، به حاکمیت قرآن اهمیت دهد و انسانیت را در نظر بگیرد، احتیاج داریم. طرح واقعی وحدت باید بدون در نظر گرفتن مذهب، همه افرادی که در یک خاک و هوا زندگی میکنند در نظر داشته باشد.
استاد دانشگاه ترکیه گفت: در مقابل ما دشمنانی هستند که پروژههایی درباره جهان اسلام را در قالب پروژههای تفرقه اجرا میکنند و از نقطه ضعف ما در حساسیت دینی و اختلافات مذهبی بهره میبرند.
اوقرون افزود: موضوعی که ما به عنوان مشکل میبینیم، مذاهب نیستند، بلکه تعصبات مذهبی هستند. بسیار مهم است که مذاهب، یکدیگر را شرافتمندانه بپذیرند و سعی در تغییر یکدیگر نداشته باشیم.
وی گفت: نقش روشنفکران، هنرمندان و حتی رسانهها در سازماندهی به اینگونه برنامهها و کارگاههای وحدت اسلامی با عناوین مشخصتر و گامهای موضوعیتر و پذیرش آنها توسط اقشار مختلف جامعه بسیار مهم است.
سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی از پنجشنبه ششم مهر مصادف با ۱۲ ربیع الاول آغاز هفته وحدت آغاز شده است و تا ۱۱ مهر برابر با ۱۷ ربیع الاول به صورت وبیناری و حضوری برگزار میشود. بخش وبیناری که از ششم مهر آغاز شده است تا هشتم مهر ادامه دارد و بخش حضوری روزهای نهم و دهم مهر برگزار میشود.