پخش زنده
امروز: -
جانباز شهید «میرزامحمد سلگی» همواره در هر محفلی که سخن از شهید و شهادت بود، حضور داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان،جانباز شهید «میرزامحمد سلگی» علیرغم جراحتهای فراوانی که از دوران دفاع مقدس بر جسمش باقی مانده بود، همواره در هر محفلی که سخن از شهید و شهادت بود، حضور داشت.
«میرزامحمد سلگی» متولد نخستین روز فروردین سال ۱۳۳۵ در روستای «هادیآباد» بخش فیروزان نهاوند است، در نهاوند بزرگ شد و در سن کم با «پروین سلگی» که وی نیز فرزند و خواهر شهید بود، ازدواج کرد.
وی در سن ۲۲ سالگی از اولین روزهای جنگ تحمیلی در جبههها حضور داشت، سال ۱۳۶۲ فرمانده گردان ۱۵۲ حضرت ابوالفضل (ع) و رئیس ستاد لشکر سپاه انصارالحسین (ع) شده بود که در این گردان تا بعد از عملیات «کربلای ۵» در سال ۱۳۶۵ حضور داشت و به درجه جانبازی نائل آمد.
سردار «میرزامحمد سلگی» در عملیات «مرصاد» فرماندهی عملیات را تا رسیدن نیروهای کمکی در روز اول هجوم منافقین برعهده گرفت.
انجام مراحل اولیه عملیات «مرصاد» تا آنجا برای جمهوری اسلامی مهم بود که امیر سپهبد شهید «علی صیاد شیرازی» در سال ۱۳۷۷ درخصوص نقش نیروهای همدان در تنگه مرصاد، گفته است: «وقتی با هلیکوپتر داخل تنگه رسیدیم؛ دیدیم خاکریز زده شده و یک عده پشت سنگر میجنگند، من اسم اینها را میگذارم ملائک، اینها از کجا آمدند، از چه کسی دستور گرفتند، گردانی بوده از تیپ ۳۲ انصارالحسین (ع) همدان، توی مسیر با منافقین مقابل میشوند و سریع خاکریز میزنند و میروند پشت خاکریز، ۵۰ درصد این گردان شهید میشوند؛ ولی کسی راه به اینها نداد.
کتاب «آب هرگز نمیمیرد» به قلم «حمید حسام» در شرح زندگینامه شهید «میرزامحمد سلگی» بزرگوار است که مورد تفریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت و ایشان در خصوص این شهید والامقام، فرمودند: «واقعاً اگر ممکن بود میرفتم همدان دیدن این مرد».
در نهایت این سردار رشید دوران دفاع مقدس پس از تحمل دوران رنج و سختی باقی مانده از دفاع مقدس در اثر مشکلات تنفسی یادگار از حمله شیمیایی رژیم بعث عراق، در روز ۱۴ فروردین سال ۱۳۹۹ به جمع یاران شهیدش پیوست.