پخش زنده
امروز: -
فرماندار بهار گفت: افزایش سلامت جامعه با افزایش امید به زندگی در جامعه تحقق مییابد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان،دومین مجمع سلامت شهرستان بهار با موضوع جوانی جمعیت، ایمنی ترافیکی و سلامت روان با اولویت پیشگیری از افسردگی و خودکشی در فرهنگسرای آیت الله بهاری برگزار شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان بهار گفت: تمرکز درباره چالشهای مورد بحث شامل جوانی جمعیت، ایمنی ترافیکی و سلامت روان، مدنظر قرار گیرد و راهکارهای عملیاتی برای کاهش عوارض چالشها ارائه شود.
داود دارابی افزود: در یک سال گذشته اورژانس فوریتهای پزشکی این شهرستان ۸۹۸ مورد عملیات رسیدگی به تصادفات داشته که از این شمار ۱۸۶ مورد شهری و ۷۰۹ مورد جادهای بوده است و ۱۲ نفر نیز قبل از رسیدن آمبولانس، جان خود را از دست دادهاند.
او با بیان اینکه «افسردگی» مانند بیماری سرماخوردگی بسیار شایع است، گفت: افسردگی نوعی بیماری روحی است که در نهایت اغلب موارد به گرفتاری مزمن و بعضاً به خودکشی منجر میشود و در این رابطه در یک سال گذشته ۱۲۵ مورد اقدام به خودکشی و ۱۱ مورد فوتی در شهرستان بهار گزارش شده است.
او با تاکید بر ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری گفت: جمعیت شهرستان بهار حدود ۱۲۶ هزار نفر است که رشد جمعیت و فرزندآوری نسبت به سال ۹۵ روند نزولی داشته است.
دارابی تصریح کرد: کاهش جمعیت، تهدید پیری جمعیت را پیش رو دارد و باید تا زمانی که پنجره جمعیتی باز است؛ اقداماتی برای جلوگیری از پیری جمعیت انجام داد و جوانان را به ازدواج و فرزندآوری تشویق کرد تا دچار مشکلات متعدد از قبیل کاهش نرخ اقتصادی و افزایش تهدیدات امنیتی نباشیم.
در ادامه امام جمعه بهار نیز گفت: با توجه به ساختار انسان، باید بعد روحانی و جسمانی توأمان مورد توجه قرار گیرد، ولی امروزه فقط رسیدگی به بعد جسمانی مورد توجه است و به بعد روحانی توجهی نمیشود، این در حالی ست که اگر روح بتواند خود را تقویت کند؛ پویایی و نشاط را برای جسم به ارمغان میآورد.
حجت الاسلام رضا مصباح تصریح کرد: فعالیت نیکوکاران، نباید معطوف به جسم انسان باشد و باید تلاش کنیم جامعه را به سمت و سوی ایجاد آرامش روحی بکشانیم تا آرامش فرد و جامعه، تامین شود.
امام جمعه بهار افزود: خالق انسان، تمام جنبههای زندگی انسان را مورد توجه قرار داده و قرآن کتاب انسان سازیست که در بعد جسمی و روحی برای انسان «تعالی» به ارمغان میآورد.
اوبا تاکید به تاسی از قرآن و سنت گفت: «قرآن» به انسان مهارت رفتاری، عملی و معنوی را آموزش میدهد و همه ما باید برای انتخاب راه درست، به کتاب روشنگر تمسک جوییم.
فرماندار بهار هم سلامت را مقولهای مهم خواند و گفت: برای رسیدن به شاخص سلامت، باید نهادها و دستگاههای مختلف، خیرین و مردم، ورود نمایند.
مجتبی فیض اللهی تصریح کرد: افزایش سلامت جامعه با افزایش امید به زندگی در جامعه تحقق مییابد و برای این منظور باید دستگاههای اجرایی نقش خود را به درستی ایفا کنند.
او افزود: موضوعات مطرح شده از قبیل ایمنی ترافیکی، سلامت روان و جوانی جمعیت در راستای ایجاد سلامت و رفاه جامعه ضروری است.
فیض الهی گفت: در رابطه با ایمنی ترافیکی باید مرگ و میرها در مقایسه با سایر موارد برآورد و محاسبه شوند و وضعیت ما مشخص شود.
فرماندار بهار تصریح کرد: میزان افسردگی و رابطه آن با مشکلات و نگرانیها بررسی و وظایف دستگاههای اجرایی برای کاهش این بیماری مشخص شود.
فیض اللهی افزود: کاهش جمعیت زنگ خطر جدی برای پیری جمعیت است که باید تمهیدات لازم در این رابطه اندیشیده شود.
او با اشاره به انتخابات پیش رو تصریح کرد: دشمن با همه توان درصدد تضعیف نظام و کاهش مشارکت مردم در انتخابات است و مردم ما با حضور در انتخابات ضربه مهلکی بر دشمن وارد خواهند کرد و پشتیبانی خود را از نظام و انقلاب نشان خواهند داد.