پخش زنده
امروز: -
برنامه مکتبخانه از شبکه سحر افغانستان پخش میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این برنامه آموزشی برای حمایت از دختران افغانستانی بازمانده از تحصیل تهیه میشود.
ابراهیم علیبرزی مدیر شبکه جهانی خبر در گفتگو با شبکه خبر در خصوص چگونگی تهیه مکتب خانه گفت: برنامه مکتب خانه به همت همکاران در شبکه جهانی سحر و با همکاری دفتر نمایندگی صدا و سیما در کابل در حال تولید است که بخش اعظم آن تولید شده است، از اساتید شاخص افغانستانی دعوت شده در دفتر حضور و تدریسکنند؛ یک فصل کامل آموزشی تولید و پخش آن شروع شده است، ما امیدواریم این برنامه را روی آنتن تا آخر سال تحصیلی داشته باشیم و بتوانیم با کیفیت خوبی ۴ درس اصلی فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی که حال پخش است، ارائه کنیم.
وی افزود: مقدمات دروس عمومی هم در حال فراهم کردن است و بزودی آنها هم تولید و به پخش میرسد.
آقای علیبرزی افزود: هدف ما در مرحله اول دختران افغانستانی هستند، که نمیتوانند با توجه به جو افغانستان سر کلاسهای درس حاضر شوند، هدفی که تعریف کردیم برای کمک به ارتقای سطح کیفی زندگی در افغانستان است و شاخصه مهم کیفیت زندگی فرهنگ و سواد است، اعتقاد داریم که اگر خانمها سواد داشته باشند، درکنار این که مدرک دارند و میتوانند ادامه تحصیل دهند سطح کیفی زندگی را هم میتوانند ارتقا دهند.
اقای علیبرزی گفت: ما ۴ درس را در ۴ زمان ۱۵ دقیقهای تعریف کردیم که هر روز یک ساعت آموزشی داریم، یک بار پخش اصلی ساعت ۷ و نیم صبح به وقت کابل پخش میشود، یک بار در میانه روز تکرار میکنیم و شب هم مجدد تکرار میکنیم.
اقای علیبرزی در خصوص رفع اشکال دانش آموزان و پرسش از اساتید گفت: ما در شبکههای اجتماعی متداول در افغانستان صفحه داریم و این درسها آنجا بار گزاری میشود و تعاملی هست بین ما و استادان و صفحات تعریف شده و جلسات رفع اشکالات هم برای دانش آموزان فراهم است.
مدیر شبکه جهانی سحر در خصوص برگزاری امتحانات و اخذ مدرک هم گفت: به این مسئله فکر شده که ارتباطی با نهادهای مرتبط برقرار کنیم تا بتوانیم امتحانات را به صورت برخط برگزار کنیم و مدرک دهیم، معاونت بین الملل وزرات آموزش و پرورش خودمان در کنار نهادهایی که با افغانستان در تعامل هستند مثل نمایندگی ویژه ریاست جمهوری و نهادهای دیگر یک تعامل خوبی برقرار کردیم و به این سمت میرویم که این امکان فراهم شود که در پایان هر فصلی امتحان برخط برگزار کنیم و بتوانیم به دانش آموزان مدرک بدهیم.
اقای علیبرزی در خصوص بازخورد این ۳ برنامه که پخش شده هم گفت: بازخوردهای خوبی گرفتیم و با پیامهایی که در شبکههای اجتماعی افغانستان وجود دارد، مشخص شد که این برنامه با استقبال خوبی روبرو شده است و با مخالفتی از سوی طالبان هم مواجه نشده است.
وی ادامه داد: من فکر میکنم این برنامه که با استقبال خوبی از طرف مردم افغانستان و دانش آموزان مواجه شده، معادل یک مدرسه واقعی خواهد شد.
علیبرزی در پایان افزود: شبکه ما هم از طریق ماهوارههای معمول افغانستان در حال پخش است وهم از طریق شبکه کابلی داخل شهر کابل و هم بعضی از شبکههای محلی که حتی گاهی اوقات ما را روی آنتن خودشون بازپخش میکنند، میتوان گفت که شبکه سحر افغانستان شبکه مقبولی برای مردم افغانستان است.