پخش زنده
امروز: -
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: ایران اعلام کرد سومین ماهواره تصویربرداری خود را با موفقیت در مدار قرار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد ایران اعلام کرد سومین ماهواره تصویربرداری خود را با موفقیت در مدار قرار داده است.
در این گزارش آمده است: دو مقام رسمی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه تایید کردند که بخش هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سومین ماهواره تصویربرداری خود در مدار پایین قرار داده است.
طبق گزارش ها، ماهواره نور-۳ در مداری در ۴۵۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفت و مانند نسخههای قبلی خود، با استفاده از ماهواره بر قاصد - به معنای «پیام آور» - که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن را ساخته در فضا قرار داده شد.
مقامات غربی در مورد این پرتاب روز چهارشنبه اظهار نظر نکردند.
نخستین نسخه نور در آوریل ۲۰۲۰ با موفقیت در مداری در فاصله ۴۲۵ کیلومتری سطح زمین قرار گرفت. این نخستین ماهواره شناسایی نظامی بود که ایران پس از چندین تلاش ناموفق توانست آن را پرتاب کند.
نسخه دوم با استفاده از حامل سوخت مخلوط در اوایل سال ۲۰۲۲ به مداری در فاصله ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین رسید.
با وجود انتقادهای غرب، مقامات ایرانی متعهد شده اند که برنامه در حال گسترش ماهوارهای خود را ادامه دهند و انتظار میرود در آینده قابل پیش بینی چندین ماهواره دیگر را به مدارهای مختلف پرتاب کنند.
در ماه اوت ۲۰۲۲، یک ماهواره متعلق به ایران و ساخت روسیه - که گفته میشود قادر به گرفتن تصاویر با وضوح بالا است - با موفقیت از پایگاهی در قزاقستان پرتاب شد.
کشورهای غربی میگویند: توسعه ماهوارههای ایران ممکن است ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد که اساس توافق هستهای سال ۲۰۱۵ این کشور با قدرتهای جهانی را تشکیل میدهد، زیرا این فناوری به طور بالقوه میتواند برای تسهیل سلاحهای هستهای مورد استفاده قرار گیرد.
ایران بارها چنین ادعاهایی را رد کرده و مدعی است که برنامه هستهای خود کاملاً صلح آمیز است.
توافق هستهای که به طور رسمی به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته میشود، پس از خروج یکجانبه آمریکا از آن در سال ۲۰۱۸ و اعمال مجدد تحریمهای شدید علیه ایران، همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
مقامات ایرانی اخیراً مجدداً پیشنهاد کرده اند که آماده بازگشت به توافق هستند، اما ابتدا باید عزم سیاسی طرفهای غربی را ببینند که شامل فرانسه، آلمان و انگلیس نیز میشود.
به عنوان بخشی از یکی از بندهای این توافق، تعدادی از محدودیتهای مربوط به توسعه موشکهای بالستیک ایران قرار است ماه آینده به طور خودکار برداشته شود
اما با ادامه تنشها بر سر برنامه هستهای ایران و اتهامات غرب مبنی بر اینکه ایران روسیه را با هواپیماهای بدون سرنشین برای جنگ در اوکراین مسلح کرده، قدرتهای اروپایی گفتهاند با وجود این بند، تحریمهای خود را علیه ایران حفظ خواهند کرد.