به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،حجتالاسلام بخشیپور در جلسه شورای شهر با بیان اینکه درآمد بقاع صرف هزینههای خود این اماکن مقدس میشود، گفت: امامزادگان باقریه
بزرگترین مرکز فرهنگی بیرجند است که به علت نبود اعتبار نیمه کاره رها شده است و ساخت و ساز آستان مقدس امامزادگان باقریه از محل عواید بقعه و کمک خیران است و برای ادامه کار منتظر اعتبار است.
وی با اشاره به اینکه درآمد ضریح کفاف کار بنیادی را ندارد به وجود اراضی پشت خیابان شهید رجایی اشاره کرد و افزود: چنانچه شهرداری در زمینه تغییر کاربری به تجاری و مسکونی همراهی لازم را داشته باشد میتوان ساخت و ساز انجام دارد و از انتفاع آن برای ساخت و ساز امامزادگان باقریه استفاده کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: بقعه باقریه آبروی شهر است و امید است شورای شهر و شهرداری با اداره اوقاف همراهی و همکاری کنند.
وی با بیان اینکه همه نیات واقفان به روز اجرا میشود، گفت: انجام کوتاهی در این موارد از نظر شرعی بر گردن ما بوده و به طور کامل موقوفات بر اساس نیت واقفان اجرا و مدیریت میشود.
بخشی پور درباره تجمیع موقوفات گفت: با توجه به اینکه مالک اراضی موقوفه در شهر و روستا اداره اوقاف است، برای تجمیع اراضی از نماینده، ولی فقیه مجوز لازم دریافت شده و به زودی این مهم اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه اجرای مزایده قانون و قاعده خاص خود دارد؛ گفت: ما تابع قانون هستیم و باید برای املاک، مغازه، منازل مسکونی و ... حتی در روستاها مزایده برگزار کرد و عواید آن بر اساس نیاز واقف انجام میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با اشاره به احدات تعدادی واحد مسکونی برای زوجهای جوان به صورت استیجاری، گفت: ۹ واحد در خیابان مدرس داریم که در یک طبقه احداث شده و با توجه به کمبود زمین برای اجرای نیت واقف، میتوان این واحدها را با سازه سبک به دو طبقه تبدیل کرد.
بخشی پور خواستار همکاری شهرداری در زمینه مجوزهای ساخت و ساز شد تا بتوان تعداد بیشتری واحد در اختیار زوجهای جوان قرار گیرد.
وی همچنین گفت: امام راحل پس از پیروزی انقلاب فرمودند باید همه موقوفات برگردد و اسناد صادره باطل شود، اما این مهم به طور کامل محق نشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی به اراضی رها شده سطح شهر اشاره کرد و با بیان اینکه اکثر مالکان در خارج از کشور زندگی میکنند، خواستار همراهی نمایندگان مردم در شورای شهر شد.
بخشیپور با بیان اینکه عواید موقوفات بر اساس نیت واقف اجرا میشود و کوتاهی در این زمینه مسئله شرعی به گردن ما دارد، گفت: در حال حاضر مشاوره وقفی هم برای واقف انجام میشود تا بر اساس مسئله و نیاز روز که مسئله جوانان است، اقدام به وقف کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در زمینه موقوفه کشاورزی گفت: موقوفات کشاورزی در اختیار همه قرار میگیرد.
به گفته وی برخی کشاورزیها نوین است و نمیتوان به افراد بدون تجربه سپرده شود و از آنجا که برای احداث گلخانه بالغ بر ۲ میلیارد تومان جهت سازه، گازکشی و.. آن هزینه شده نمیتوان این موارد را در اختیار افراد بدون تجربه قرار داد.
بخشی پور افزود: این مهم برون سپاری شده و امسال از گلخانه شماره ۵ بالغ بر ۱۷۰ تن خیار سبز فروخته شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی درباره موقوفات بافت تاریخی و میراثی گفت: با هدف اجرای نیت واقف، این اماکن به سرمایه گذار بخش خصوصی به مدت ۵ تا ۱۰ سال برای احیا واگذار میشود.
بخشیپور گفت: پرونده قضایی بنگاه خیریه آبلوله بیرجند پرونده اقتصادی در دستگاه قضا است. اساس نامه این موقوفه در سال ۱۳۰۲ نوشته شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی ادامه داد: در دادگاه استان پرونده خیریه آبلوله پرونده اقتصادی در حال رسیدگی است و در حال حاضر این پرونده به ۲۲ جلد رسیده و برای آن تاکنون ۲۲ وکیل گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس اساسنامه تاکنون برای خیریه آبلوله چهار مجمع برگزار شده است؛ افزود: از خویشاوندان هیئت امنا تاکنون در این مجامع شرکت نکردند و پیگیر برگزاری مجمع هستیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه موقوفه نفعی برای ما ندارد گفت: متأسفانه درگذشته اقدامات ناخوشایندی مانند تحویل ۱۱ قطعه زمین در ظفر به جای طلب وکیل، خرید تنخا به ارزش ۴۵۰ میلیون تومان بدون وجود سند انجام شده است که پیگیر همه این موارد هستیم.
وی درباره زمین جنب بیمارستان تأمین اجتماعی گفت: این زمین تاسیساتی بوده که موقوفه درخواست تغییر کاربری آن را داده و قرار است حق بهره برداری به بیمارستان شهید رحیمی داده شود.
بخشیپور با بیان اینکه اگر بخواهیم حقوق موقوفات را بگیریم، بسیاری از کارها لنگ میشود، افزود: در ۹ مهرماه دادگاهی در مرکز برای بررسی این مهم و برگرداندن حق موقوفه برگزار خواهد شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی به برگزاری جلساتی در استانداری اشاره کرد و گفت: بر این اساس برای تغییر کاربری شهرداری درخواست رقمی معادل ۱۸ میلیارد تومان کرده است.
بخشی پور در زمینه حسینیه امام رضا (ع) نیز گفت: برای احیای این موقوفه ۸۰۰ میلیون تومان در سال ۸۶ هزینه شده است و حسینیه نواب هم به مدت ۱۰ سال در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفته که به علت کمبود اعتبار هنوز در این راستا ورود نکردهاند.
رئیس اداره اوقاف شهرستان بیرجند نیز در این جلسه با بیان اینکه خیریه آبلوله به روز اجرای نیت واقف انجام میشود گفت: اجرای صحیح و مدیدیت این موقوفه در حال انجام است و با توجه به اینکه نیت واقف تأمین آب شرب برای مردم بیرجند است، ۹ باب سقاخانه در اقصی نقاط شهر احداث شده است.
حجت الاسلام خدایی با اشاره به اینکه ریالی از عواید این موقوفه از بیرجند خارج نشده است، افزود: اداره اوقاف برای اجرای نیت واقف آمادگی دارد در صورت همکاری شهرداری در پارکها هم سقاخانه احداث کند.
شهردار بیرجند نیز در این جلسه به نشست گذشته شورای شهر و شهرداری در امامزادگان باقریه اشاره کرد و گفت: پس از جلسه طرحی برای اجرا در این امامزادگان باقریه به شهرداری ارجاع شد که بودجه یک ساله شهرداری هم کفاف اجرای آن را نداشت.
مهدی بهترین افزود: با شورا جلسهای برگزار خواهد شد تا در حد توان برای این مرکز فرهنگی ورود شود.
وی موافقت خود را با تغییر کاربری اراضی پشت امامزادگان باقریه اعلام کرد و افزود: درخواست لازم را آماده کرده تا در کمیسیون ماده ۵ مورد بررسی قرار گیرد چرا که باید کار بنیادی انجام شود؛ اقدامات مقطعی کارساز نیست و تغییر کاربری این اراضی باقیات الصالحات است.
رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند نیز با بیان اینکه براساس شنیدهها به برخی موقوفات عمل نمیشود، گفت: انعکاس خواستههای شهروندان از اهداف برگزاری جلسه است.
حجت الاسلام عبدالرزاقنژاد گفت: بر اساس شنیدهها برخی از موقوفات بر اساس نیات واقف عمل نمیشود در حالی که با اجرایی شدن محتوای وقف تعداد فقرا، ایتام کمتر میشود.
یزدانشناس یکی از اعضای شورای اسلامی شهر بیرجند نیز به نامههای امام علی (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد: مسئولان با الگوگیری از سیره علوی این راه را ادامه دهند.
وی با بیان اینکه برخی اماکن موقوفه در برخی مناطق به صورت مزایده واگذار میشود، افزود: این اقدام باعث افزایش قیمت اراضی و اجاره بهای چند برابری در این مناطق و به دنبال آن افزایش فقر و زباله گردها شده است.
یزدانشناس به امامزادگان باقریه اشاره کرد و گفت: این مکان زیارتی فرصتی برای شهر است و باید به مرکزی فرهنگی برای بیرجند شناسی و ... تبدیل و باعث تحول شود.
حجت الاسلام درخشی عضو دیگر شورا ساخت و احداث واحدهای مسکونی توسط اوقات برای زوجهای جوان را کاری پسندیده دانست و گفت: با اجرای این طرح و در اختیار قرار گرفتن واحدهای مسکونی به صورت استیجاری به زوجهای جوان کمک شایانی میشود.
وی به اراضی موجود اوقاف در اطراف شهر گریزی زد و گفت: اداره اوقاف میتواند با ارائه طرح و تعامل با شهرداری و شورا، نسبت به ساخت و سازها ورود کند.
حسنی صفت نایب رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند نیز با بیان اینکه باید شورا، رسانه و اداره اوقاف در زمینه تبلیغات وقف ورود کنند، گفت: با توجه به نیاز روز جامعه باید به مسئله موقوفات جهت داد چراکه ممکن است واقف در این راستا اطلاعات دقیقی نداشته باشد.
پخش زنده
امروز: -