پخش زنده
امروز: -
پژوهشگر مقیم کشورهای اسلامی با ارائه تحقیقات در حوزه توسعه فناوری مخابرات نوری بیسیم زیر دریا برگزیده پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) در اصفهان شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گزارش ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی، پروفسور مورات اویسال، استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی و یکی از برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۳ در گروه فناوری ارتباطات و اطلاعات با تحقیقات و مقالات بیشمار خود به توسعه فناوری مخابرات نوری بیسیم زیر دریا کمک شایانی کرده است.
پروفسور مورات اویسال یکی از محققان برجستهای است که در راه توسعه و تکامل این حوزه علمی از طریق تحقیقات و مقالاتش کمک کرد.
وی استاد تمام دانشگاه نیویورک ابوظبی، امارات و موسس و مدیر مرکز پیشرفت در فناوریهای مخابرات نوری است و حوزههای مورد علاقه مطالعاتی این دانشمند، طیف مطالعاتی گستردهای در حوزه نظریههای ارتباطی و پردازش سیگنال با تمرکز خاص روی جنبههای فیزیک لیزری سیستمهای مخابراتی بیسیم و باندهای فرکانس نوری است.
این پژوهشگر جهانی بیش از ۴۰۰ مقاله برای نشریات و سخنرانی در همایشها در این موضوعات نوشته است.
مخابرات نوری بیسیم که نام دیگر آن مخابرات نوری فضای آزاد یا شبکه نوری بیسیم است، روشی برای انتقال داده با استفاده از نور به عنوان منتقلکننده پیام و مستلزم استفاده از الای دی (LED) یا دیود نورگسیل برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق هوا یا فضا بدون نیاز به کابل فیزیکی یا سیم است و طیف گستردهای از فناوریها برای کاربرد آن به کار میرود که از انواع مختلف نور شامل نور مرئی برای مخابرات بیسیم استفاده میکند.
مخابرات نور مرئی زیر آب، طیف نوری را به کار می گیرد که آن بخش از طیف نور برای چشم انسان قابل دیدن است و امکان ارسال داده را با تنظیم شدت نور ساطع شده با منابع نوری الای دی فراهم میکند. همچنین این فناوری با خاموش و روشنشدن سریع منابع نوری الای دی در فرکانسهای بالا عمل میکند که برای چشم انسان نامحسوس است. این تغییرات سریع، اطلاعات دیجیتال را به شکلی کدگذاری میکند که قابل دریافت و کدگشایی با یک دریافتکننده مخابرات نور مرئی باشد. این دریافتکننده سپس دوباره سیگنالهای نوری دریافتشده را به داده تبدیل میکند.
پروفسور اویسال در زمینه جنبههای مختلف این فناوری تحقیقات گستردهای داشته که شامل الگوسازی شبکهای، روشهای نوسان، طراحی دریافتکنندهها و بهبود سیستمهای مختلف است. تحقیقات وی بیشتر بر بهبود عملکرد و قطعیت سیستمهای مخابرات نور مرئی زیر آب متمرکز است و باعث میشود این سیستمها در استفادههای کاربردی قابل استفاده باشد.
پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی روز دهم مهرماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد. این نخستین بار است که جایزه مصطفی خارج از تهران برگزار میشود و اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود. علاوه بر شهر اصفهان که مرکز این رویدادهای علمی است، رویدادهای پراکندهای نیز در دانشگاههای شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد. جایزه مصطفی به عنوان یک جایزه دوسالانه برای تقدیر از دانشمندان مسلمان پیش از این در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.