پخش زنده
امروز: -
با پایان یافتن مرمت جدارههای بنای امام زاده ۷۲ تن ساروق تزئینات داخلی در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی در بازدید از طرح مرمت بقاع 72 تن ساروق از پایان مرمت بقاع 72 تن ساروق خبر داد.
حسین محمودی گفت: در این مرحله از مرمت جدارههای داخلی و بیرونی گنبد، اصلاح عایق بام اجرای پوشش حفاظتی بر روی پوشش اصلی و دفع رطوبت، دوغابریزی و مرمت گنبد اصلی با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد و 500 میلیون ریال انجام شد.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: در فاز بعدی این مرمت سایر بخشها به ویژه مرمت و تثبیت تزئینات و نقاشیهای داخل بقاع در دستور کار قرار دارد.
محمودی با تاکید بر اینکه امامزاده ۷۲ تن ساروق یکی از مهمترین قطبهای گردشگری زیارتی استان است گفت: بنای امامزادگان 72 تن مربوط به سده ششم هجری است که در سال 1316 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی افزود: امامزاده ۷۲ تن در۵۰ کیلومتری شهر اراک قرار دارد، اصل بنا در دوره ایلخانی احداث شده و در دورههای سلجوقی تا قاجار، الحاقاتی در آن صورت گرفته است. کتیبههایی که در بنای امامزادگان وجود دارند مربوط به دورههای مختلف است. طبق اسناد و مدارک موجود در مجموعه زیارتی ساروق امامزاده طاهر(ع) و شاهزاده علی(ع) و همچنین چهار تن از فرزندان و نوادگان امام سجاد(ع) به نامهای حضرت علی الصالح، عبیدالله، محمدبن علی و نصرت خاتون و 66 نفر از نوادگان امامان معصوم، مریدان و شهدای اسلام، دفن هستند، مجموعه بقعه امامزاده 72 تن از دو بنای جداگانه ساخته شده است که جلوههای خاصی از معماری در آن دیده می شود.
یکی از معجزات قرن حافظ قرآن شدن کاظم ساروقی است که در این امامزاده صورت گرفته است.
بقعه متبرکه امامزادگان هفتاد ودو تن در استان مرکزی در شهر ساروق واقع شده است، بنای امامزادگان 72 تن مربوط به سده ششم هجری است که در سال 1316 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. کتیبه هایی که در بنای امامزادگان وجود دارند مربوط به دوره های مختلف است.
امامزادگان هفتاد دو تن از احفاد نوادگان امام زین العابدین (ع) و امام محمد باقر (ع) و موسی کاظم (ع) هستند که به صورت دسته جمعی از کربلا به مقصد توس جهت زیارت علی ابن موسی الرضا (ع) عازم بودند که این حرکت را مزدوران مامون دانستند و ایشان را به شهادت رساندند.
در بقعه شرقی محوطه بزرگ 72 تن که با داشتن دو گنبد، 10پله در طرفین پایه های دو گنبد از دیگر بقعه ها متمایز است دو فضای چند ضلعی وجود دارد که محل ورود فضای دوم از طرف شرق و یا به عبارت دیگر بالا سر امامزادگان عبدالله ثانی و علی صالح است.
این فضا که از نظر مساحت بقعه و ضخامت دیوارها و نقشه کلی حایز اهمیت است دارای یک صندوق قدیمی چوبین با شش قبر مرتفع از زمین با پوشش مرمر و کاشی است این فضا با ایوان طاق نمای ورودی به طول 40/1 متر به فضای اول متصل می شود و در مجموع 25 متر می باشد که در میانه صندوق منبت با طرح های هندسی و گلدانی مقبره ام سلمه به چشم میخورد که او دختر عمو و همسر علی صالح و مادر عبدالله ثانی است که امام کاظم و امام رضا علیهم السلام به آن دو همسران صالح شایسته میگفتند.
در این بقعه متبرکه کربلایی کاظم ساروقی معجزه قرن در حالی که هیچ سوادی برای خواندن نداشت، به یک باره حافظ کل قران کریم شد.