پخش زنده
امروز: -
با همت بنیاد برکت ۵۰۰ کلاس درس درقالب ۱۱۰ مدرسه در ۲۰ استان به ویژه مناطق کم برخوردار، ساخته و جایگزین مدرسههای کانکسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، برنامه صبحگاهی سلام خبرنگار امروز در گفتگو با آقای ترکمانی مدیرعامل بنیاد برکت درباره ساخت مدرسه در مناطق کم برخوردار و افتتاح مدارس جدید گفتگو کرد.
مشروح گفتگو را در ادامه میبینید:
سوال: درباره بهره برداری از ۱۱۰ تا مدرسه در مناطق کم برخوردار، بفرمایید که چه مناطقی هستند؟
آقای ترکمانی: از ۱۴ سال گذشته که بنیاد برکت فعالیت خودش را با عنایت مقام معظم رهبری شروع کردند، یکی از اصلیترین مأموریتهایی که دنبال کردند ساخت مدارس بود در مناطق کم برخوردار کشور، که مورد تأکید مقام معظم رهبری هم بود، از سال ۸۷ تقریبا این کار شروع شد، اولین مدرسه ساخته شد و همین طور ادامه پیدا کرد تا هزار مدرسه که ساخته شد به محضر مقام معظم رهبری ارائه شد و ایشان تأکید داشتند که این مسیر ادامه پیدا کند، امروز که خدمت شما هستیم دو هزارو صد و دهمین مدرسه بنیاد برکت، به نمایندگی از مقام معظم رهبری عزیزمان تحویل مردم داده میشود، در مناطق کم برخوردار کشور، که تمرکز ما بر ساخت مدارس در استانهایی بوده که سرانه آموزشی اش کمتر بوده، ما در سیستان و بلوچستان، در خوزستان، استانهایی که کمتر بحث سرانه آموزشی دارد آنها را تمرکز کردیم و الان بیشترین کلاس درس و بیشترین مدارس را در آنها داریم، امروز هم که خدمت شما هستیم ۱۱۰ مدرسه تقدیم مردم عزیزمان میشود در ۲۰ استان کشور و متمرکز در مناطق کم برخوردار کشور هست.
سوال: میفرمایید به ترتیب اولویتی، چندتا اولویت اول را که بیشترین تعداد مدرسهای که در آن استان دارید به عنوان استان کم برخوردار تحویل میدهید؟
آقای ترکمانی: این مدارس درآذربایجان شرقی امروز هست، سیستان و بلوچستان که بخشی از مدارس کانکسی که تبدیل به ساختمانی شدند، در استان کرمانشاه و همچنین در استان ایلام و خراسان رضوی که امروز افتتاح میشود.
سوال: میشود گفت مدارسی که امروز افتتاح میشود بیشتر در استانهای غربی و شرقی کشورهستند صحیح است؟.
آقای ترکمانی: این ۱۱۰ امین مدرسه هم به نام شهید عزیزمان آرمان علی بردی نامگذاری شده است در شهرستان اسلامشهر هست منطقه فیروزبهرام که انشاالله آن مدرسه ۱۵ کلاسه هم امروز به دست اعضای خانواده یک شهید افتتاح و تحویل مردم عزیز میشود.
سوال: این ۱۱۰ مدرسه که استفاده میشود درواقع چندتا کلاس درس به سرانه آموزشی کشور اضافه میکند؟
آقای ترکمانی: از ابتدای برکت تا به امروز ما ۱۰ هزار و ۷۵۰ کلاس درس تحویل دادیم.
سوال: تا امروز یعنی با همین ۱۱۰ تایی که تحویل میشود؟
آقای ترکمانی: بله، حدود ۵۰۰ کلاس درس هست این امروز ما این ۱۱۰ مدرسه، بخشی از آنها مدارسی هستند که قبلا کانکسی بودند تبدیل به ساختمانی شدند که امروز تحویل داده میشوند و تعهدی که ما داریم تا انتها سه هزار و ۳۰۰ مدرسه تا الان تعهد کردیم به مجموعه وزارت آموزش و پرورش و ۱۴ هزار کلاس درس است.
سوال: یعنی یک چیزی حدود هزار مدرسه دیگر از آنچه که تعهد کردید تعداد مدارس انشاالله برنامه ریزی تان این هستش که اینها را چه زمانی بتوانید به آموزش و پرورش تحویل بدهید؟
آقای ترکمانی: بیش از هزار مدرسه تا پایان سال بخش عمدهای از آنها را به خصوص در مدارس کانکسی انشاالله ساخته میشود و تحویل داده میشود، خب این همکاری هست که با سازمان نوسازی مدارس کشور داریم انجام میدهیم و الحمدلله تا به امروز هم این همکاری خوبی بوده، بخشی از تعهداتی که مربوط به مجموعه بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام هست، انشاالله تا پایان سال تمام میشود و مابقی آنها به سال ۱۴۰۳ مربوط به میشود.
سوال: پس اولویت مدارس کانکسی هست؟
آقای ترکمانی: بله، ما هزارتای سوم را تمرکزمان را گذاشتیم بر هزار مدرسه کانکسی که تبدیل به ساختمان شود.
سوال: چقدر هزینه کردید، حالا برای همین ۱۱۰ تایی که امروز قرار هست که تحویل بدهید به آموزش و پرورش برای این که دانش آموزان بتوانند سرکلاسهای درس یکسری مدارس ساخته شده حضور پیدا کنند؟
آقای ترکمانی: نزدیک به هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری یعنی هزینه شده که برای این کار هزینه شده است.
سوال: و بعد از این سه هزار و حدود ۳۰۰ حدرسهای که شما تعهد دارید، برنامههای بعدی در این حوزه را هم بفرمایید.
آقای ترکمانی: ما تمرکزمان را بر بحث عدالت آموزشی و بحث توسعه سرانه آموزشی که عرض کردم جزو مأموریتهای اصلی بود که بنیاد برکت در کنار بقیه فعالیت هایش دنبال میکرد، ما این مسیر ادامه دارد یعنی حتما مسیری نیست که بحث نوسازی مدارس، تمرکز به ساخت مدارس با تکنولوژیهای جدیدتر که الان کاری را که انجام دادیم با سازمان نوسازی به صورت مشترک، برویم به سمت ساخت مدارسی که بتوانیم استفاده از دانش روز انجام بدهیم، تحت عنوان مدارس آینده، اینها هم تو منطقه کم برخوردار به خصوص جاهایی که موضوع آموزش یک خرده کیفیتش کمتر هست که بتوانیم آنجا از این امکانات استفاده بکنیم، یک خرده کیفیت آموزش بتوانیم بالا ببریم.
سوال: این مدارسی که الان شما حالا درموردش هم صحبت کنید مدارس آینده، این مدارس آنلاین خواهند بود؟ یعنی شما این تجهیزات را هم در اختیار مدارس قرار میدهید؟
آقای ترکمانی: برخط بودن یک بخشی از مدرسهای میشود باشد که جزو مدارس آینده، یعنی بخشهای مختلف در حوزههای کالبدی مدرسه، در حوزه آموزشی مدرسه، یک بخشهای مختلفی دارد که مفصل باید درموردش توضیح داده بشود.