پخش زنده
امروز: -
چین و آفریقا با استفاده از ابتکار یک کمربند یک جاده در حال گسترش همکاریها از جمله در زمینه اکتشافات فضایی هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی سی جی تی ان، ابتکار یک کمربند یک جاده همکاری میان اعضاء را حتی فراتر از سیاره زمین ارتقاء داده است. چین در حال ارتقای علوم و فناوری به دیگر کشورها از طریق این ابتکار است. حالا چین به دنبال انتقال فناوری به کشورهایی نظیر مصر است. پکن با سرمایه گذاری بر طرحهای مرتبط فضایی میگوید نه تنها به دنبال تقویت مصر است بلکه تمامی کشورهای آفریقایی هم میتوانند از این طریق توانمند شوند.
ابتکار یک کمربند یک جاده میتواند به تقویت همکاری میان چین و مصر در زمینههای بسیاری کمک کند. شاید هیجان انگیزترین پیشرفت در زمینه علوم فضایی و فناوری صورت گرفته است. تنها در سالهای اخیر، دهها دانشمند در دو کشور دیدارهای زیادی با هم داشته و اقدام به تبادل دانش در خصوص فناوریهای پیشرفته کرده اند. چین به این کشور در آفریقای شمالی کمک کرده تا بواند تعدادی از تلسکوپهای بسیار پیشرفته را برای رصد اشیاء نزدیک در فضا بسازد. دانشگاه قاهره از این کمک چین تشکر کرده است.
اسامه شلبی مدیر مرکز علوم فضایی دانشگاه قاهره: زمانی که اکثر کشورها در این زمینهها با هم همکاری دارند این موضوع را میتوان همکاری تجاری میان آنها دانست که در آن تمام تمرکز بر به دست آوردن بیشترین سود از خدمات ارائه شده است. اما تمایل به اشتراک گذاشتن دانش وابسته به علوم و انتقال فناوری تنها با چین محقق میشود. ما همکاری صادقانهای با چین در تمامی زمینهها داریم و بدون این حمایتها مصر نمیتوانست به این سرعت چنین دانشی را به دست آورد. ما باید به سمت بومی سازی فناوری فضایی حرکت کنیم.
از طرحهای اجرایی شده بین دو کشور میتوان به مرکز واحد ساخت ماهواره و مرکزی برای آزمایش این ماهواره اشاره کرد. متخصصان چینی و مهندسان مصری در حال ساخت ماهواره بومی در این کشور هستند و مصر میزبان آژانس فضایی این قاره (قاره آفریقا) است. انتظار میرود این همکاریها برای تمامی کشورهای آفریقایی سودمند باشد.
شریف صدقی مدیر آژانس فضایی مصر:
همکاری مصر و چین با ایجاد مرکز یکپارچه سازی مونتاژ و آزمایش ماهواره به ثمر نشسته است. این بزرگترین مرکز ماهوارهای در (غرب آسیا) خاورمیانه محسوب میشود. ما در حال حاضر در تلاشیم تا با کمک کشورهایی نظیر غنا، کنیا، اوگاندا، نیجریه و سودان جنوبی موجب توسعه ماهوارههای آفریقا شویم. علاوه بر این ما با کمک کنیا و اوگاندا به دنبال توسعه دوربین مجهز به سنجش از دور هستیم که این تجهیزات با پلتفرم توسعه یافته توسط ایرباس و ایستگاه فضایی بین المللی اجرایی شده است. مرکز سنجش از دور چین و افریقا که اخیرا راه اندازی شده میتواند به عنوان کاتالیستی به منظور دستیابی نسل جدید به افقهای جدید فناوریهای فضایی مورد استفاده قرار گیرد.
در طول سه سال گذشته دانشمندان چینی با گروهی از متخصصان مرکز فضایی مصر در زمینه تولید ماهوارههای نظارتی موسوم به «مصر سَت ۲» همکاری داشته است. این ماهواره جدید با هدف نظارت بر رویدادهای آب و هوایی ساخته شده است. این ماهواره جدید آزمایش شده و قرار است تا پایان سال جاری میلادی به فضا پرتاب شود.
در کنار حمایتهای فنی چین و سرمایه گذاری در طرحهای فضایی در مصر، دانشجویان در سفر به چین در مطالعات تحصیلات پسادکتری شرکت میکنند. آنها با پروفسورها ملاقات کرده و درباره طرح هایشان با آنها گفتگو میکنند. متخصصان میگویند این همکاری میتواند بنیان یک برنامه فضایی جامع را برای مصر به ارمغان بیاورد.