با حضور معاون علمی فن آوری ریاست جمهوری:
تولید داروی آلتلایز در ایران
با تولید داروی التلایز در شهرکت برکت، شهرستان ساوجبلاغ ایران در جایگاه دومین تولید کننده داروی آلتلایز قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛معاون علمی فن آوری ریاست جمهوری گفت: با تلاش پنج ساله محققان جوان کشور داروی آلتلایز که برای درمان اولیه بیماران سکته مغزی،قلبی و ادم ریه مورد استفاده قرار میگرد در شهرک دارویی برکت تولید شد تا بعد از آمریکا ایران دومین کشوری در دنیا باشد که به این فن آوری دست پیدا می کند.
روح الله دهقانی گفت: سالانه ۲۵۰ هزار نفر در کشور با مشکل سکته مغزی،قلبی و ادم ریه مواجعه مشوند که برای رفع نیاز دارویی این بیماران سالانه ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج میشد که حالا علاوه بر صرفه جویی این رقم انتظار میرود در سال بعد با صادرات این دارو سالانه شاهد ۳۰ میلیون دلار ارز آوری برای کشور باشیم.
بابک خوئینی، مدیر عامل این شرکت دارو نیز از اهمیت حیاطی این دارو برای نجات بیمارانی که با مشکل سکته رو برو میشوند گفت و افزود: اما داروی آلتلایز (شکل بیوسیمیلار آلتپلاز: Alteplase) به عنوان افتخار صنعت دارویی کشور از زمانی مدنظر قرار گرفت که یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در جهان، اختلال در جریان خون به علت تشکیل لخته های خونی شد، این اختلال که در موارد حاد منجر به قطع جریان خون در قلب، مغز و ریه ها می شد و به دنبال آن حمله های قلبی، مغزی و یا آمبولی ریوی رخ می داد نیازمند الگوهای جدید درمانی به عنوان روش های پیشگیری اولیه موثر بود.
وی گفت: تولید این محصول ابتدا با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک رده سلولی مولد، ماده موثره تولید شده و بانک سلولی مربوطه تهیه می شود.
وی افزود: در مرحله کشت سلول، پروتئین دارویی توسط سلول تولید می شود. طی مراحل پیش پالایش و خالص سازی، ماده موثره با خلوص بالا تهیه شده و سپس فرموله، پرکنی، لئوفیلیزاسیون و بسته بندی انجام می شود که فرآیند کلی تولید و تکمیل محصول شامل آماده سازی seed سلولی،انتقال سلول به بیوراکتور تولید و ایجاد بستر مناسب برای کشت سلول ،فرایند خالص سازی محصول تولید شده است.
گفتنی است برای ساخت و راه اندازی خط تولید این دارو ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.