توصیههای تغذیهای برای افراد سردمزاج
کسانی که مزاج سرد دارند، باید در انتخاب و مصرف مواد غذایی و میوهها دقت داشته باشند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه دقت به خواص سردی و گرمی غذا یکی از مسائل مهمی است که باعث ادامه بهتر زندگی میشود، گفت: کسانی که بدنی با
طبع سرد دارند بهتر است مراقب خورد و خوراک خود باشند.
احمد میرحافظ افزود: مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی در افراد سرد مزاج موجب ابتلا به بیماریهایی نظیر درد استخوانها یا ضعف و بیحالی میشود، این درحالی است که افراد گرم مزاج به مصرف مواد غذای سرد تمایل دارند و در صورت مصرف بیش از اندازه غذاهای گرم مثل شکلات، عسل و خرما بدن دچار التهاب و گر گرفتگی میشوند.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه غذاهای سرد و خشک مضر است، ادامه داد: مواد غذایی سرد مانند؛ گوشت گاو، غذاهای مانده و کنسرو شده و همچنین عدس به دلیل طبع سرد و خشک آن مضر است و توصیه میشود در کنار مواد غذایی سرد چاشنیهایی با طبع گرم هم استفاده شود، مصرف عدسی به همراه گلپر و دارچین موجب تعادل خون میشود.
میرحافظ با بیان اینکه مصرف متعادل غذاهای گرم باعث بهبود جریان خون و نگهداری گرمای بدن میشوند، اضافه کرد: از علائم مصرف بیش از حد غذاهای گرم میتوان به جوش، تب، یبوست، بالا رفتن فشارخون، عطش زیاد، افسردگی، سردرد، بیقراری و سرگیجه اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد غذاهای سرد، باعث به وجود آمدن برخی بیماریها در بدن میشود، گفت: مصرف زیاد غذاهای سرد باعث ورم مفصل، تکرر ادرار، گرفتگی عضله، ترشح زیاد بزاق، دل درد، نفخ شکم، روماتیسم، اسهال، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه میشود.
میرحافظ با بیان اینکه اغلب میوهها و سبزیها طبع سرد و غذاهای با منشأ حیوانی طبع گرمتری دارند، افزود: برخی افراد طبیعت سرد دارند و با خوردن بیش از حد مواد غذایی سرد مثل ماهی، بدن آنها ضعف میکند و دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خواب آلودگی یا کم حوصلگی میشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه هر ماده غذایی که وارد بدن میشود بسته به مزاج فرد، موجب تولید اخلاط چهارگانه (صفرا، دم، بلغم و سودا) میشود، ادامه داد: باید مشخص شود بدن افراد در کدام یک از مزاجهای چهارگانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار دارد و برای این کار لازم است بدانند علائم هر یک از این مزاجها چیست و بیشتر علائم کدام یک از این مزاجها با آنها تطابق دارد.
رنگ صورت افراد، گویای نوع مزاج
وی تغییر رنگ صورت افراد را بیان کننده نوع مزاج آنها عنوان و اضافه کرد: مزاج افراد دم، گرم وتر و رنگ چهره آنها قرمز و پرخون است، مزاج بلغمی سرد وتر چهره این افراد سفید و پوست آنها نرم و سرد است، مزاج صفراوی گرم و خشک است و سفیدی چشم آنان به زردی میزند، مزاج افراد سودا سرد و خشک است و رنگ پوست آنها تیره و سفیدی چشم آنها سفید تیره است.
میرحافظ میگوید: در ارتباط با ۴ مزاج اصلی لازم است بدانیم که غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد میکنند، غذاهای مانده، شور و بیات، نمک سود، سودا را زیاد میکنند و غذاهای سردیبخش مثل لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را زیاد میکنند که رعایت سردی و گرمی غذاها برای افراد با توجه به طبع سرد یا گرم آنها اهمیت دارد.