پخش زنده
امروز: -
رئیس پیشین حزب حاکم انگلیس در نشست جهانی آب و هوایی اخیر در گلاسکو واقع در شمال این کشور با تبلیغات فراوان تلاش کرد انگلیس را پیشتاز حفاظت از محیط زیست در جهان معرفی کند،
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، رئیس پیشین حزب حاکم انگلیس در نشست جهانی آب و هوایی اخیر در گلاسکو واقع در شمال این کشور با تبلیغات فراوان تلاش کرد انگلیس را پیشتاز حفاظت از محیط زیست در جهان معرفی کند، چند ماه بعد ریشی سوناک جانشین او و نخست وزیر کنونی انگلیس، وعدههای اسلاف خود را با اهداف سیاسی و فراتر از تواناییهای این کشور دانست و شماری از تعهدات زیست محیطی حزب حاکم و دولت این کشور را نقض کرد.
دولت انگلیس متعهد شده است تا سال ۲۰۵۰ میلادی، تولید گاز کربن را به صفر برساند، اما با نقض تعهدات زیست محیطی دسترسی به این هدف را با تردید مواجه کرده است که موجی از انتقادها را از جمله از جانب هم حزبیهای سوناک برانگیخته است.
سایمون کلارک، نماینده حزب حاکم محافظه کار در این باره گفت: هر تصمیمی که القا کند به صفر رساندن تولید گازهای آلاینده، برای بریتانیا خوب نیست، قطعا نادرست است.
کریس اسکیدمور، نماینده دیگر حزب حاکم محافظه کاردر مجلس با انتقاد از عقب نشینی دولت از تعهدات زیست محیطی اش گفت:" من اکنون در نیویورکم و تازه از یک نشست سرمایه گذاری بیرون آمده ام. همه شرکت کنندکان از تصمیم نخست وزیر ما گیج شده اند و عصبانی اند.
سرمایه گذاران و صاحبان مشاغلی که بر اساس تعهدات دولت و چشم انداز ترسیم شده در صنایع کمتر آلاینده سرمایه گذاری کرده اند این اقدام دولت را سبب وارد آوردن خسارت و ابهام در چشم انداز سرمایه گذاری خود عنوان کردند.
حزب سبز نیز از نخستین منتقدان رویکرد دولت در نقض تعهدات زیست محیطی بوده است.
کارلا دنیر، از رهبران حزب سبز انگلیس گفت: این نخست وزیری است که چرخشی خطرناک و از روی استیصال در سیاستهای کشور ایجاد میکند که برای مردم، مشاغل و کشور خطر ایجاد میکند و برای آینده کره زمین خسارتبار است.
کارولین لوکاس نماینده حزب سبز در مجلس انگلیس گفت: آنچه ریشی سوناک اجرا میکند، هم از نظر انتخاباتی ابلهانه است و هم برای محیط زیست، بسیار زیانبار است.
دولت انگلیس همچنین متعهد شده بود تا سال ۲۰۳۰ تولید و فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی را متوقف و همچنین، همه آبگرمکنهای گازسوز را برقی کند که با تصمیم جدید اجرای این تعهد دست کم پنج سال به تاخیر افتاده است. انگیزه دولت انگلیس، اقتصادی یا سیاسی، با انتقاد شدید به ویژه از جانب حزب کارگر اصلی رقیب حزب حاکم مواجه شده است.
اد میلی بند رهبر اسبق حزب کارگر انگلیس، رویکرد زیست محیطی دولت را اقدامی ضعیف از جانب نخست وزیری مستاصل دانست و ریشی سوناک را به نابودی اقتصاد این کشور متهم کرد، اما او در این موضع تنها نبود.
سخنان صادق خان، شهردار لندن نیز با انتقاد شدید از نقض تعهدات زیست محیطی دولت گفت: من نمیدانم چرا باید موجب شویم میلیونها نفر از شهروندان و صاحبان مشاغل، با این تغییر سیاستها کنار گذاشته شوند. آن هم به دست نخست وزیری که سیاستهای محیط زیستی را به قهقرا میبرد.
این تصمیم دولت انگلیس، همچنین خشم فعالان محیط زیست و شمار زیادی از مردم را که بارها در اعتراض به سیاستهای اقتصادی و زیست محیطی دولت در خیابانهای لندن دست به تظاهرات زدند برانگیخت.
یک فعال محیط زیست در این باره گفت: من واقعا عصبانی ام از تصمیمات نادرست دولت و نقض تعهدات زیست محیطی که خسارتهای زیادی برای همه مردم دارد.
وی افزود: دولت به جای اولویت دادن به اجرای تعهدات زیست محیطی به فکر هزینه کردن برای جنگ که مایه تخریب بیشتر محیط زیست است.
یک شهروند انگلیسی هم در این باره گفت: من فکر میکنم دولت ما بر خلاف خواست مردم، منابع کشور رو به جای حل مشکلات کشور و غلبه بر بحران زیست محیطی، صرف شعله ورتر کردن جنگ میکنه، به جای تلاش برای برقراری صلح
منتقدان دولت انگلیس گفت: نخست وزیر در حالی به علت کمبود بودجه و مشکلات اقتصادی از اجرای تعهدات زیست محیطی عقب نشست که علاوه بر کمک ۴.۶ میلیارد دلاری برای تداوم جنگ اوکراین در دو سال اخیر، برامادگی برای کمکهای بیشتر مالی و نظامی به این کشور تاکید میکند.
اظهارات:
۱ – کارلا دینر- عضو ارشد حزب سبز انگلیس
۲ – صادق خان – شهردار لندن
۳ – فعال محیط زیست در انگلیس