پخش زنده
امروز: -
بعد از اعلام وزارت اقتصاد و دارائی، مجلس همه مسولان متخلف از اجرای حساب واحد خزانه را به دستگاه قضایی معرفی میکند و ضمن بستن حسابها با متخلفین، برخورد قضائی صورت می گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با حضور در استودیو خبر ۲۱ به پرسش ها درباره آخرین زمان و مهلت دستگاهها برای اجرای کامل حساب واحد خزانه پاسخ داد.
سؤال: کمتر از سه ساعت تا آخرین مهلت دستگاهها برای اجرای کامل حساب واحد خزانه باقی مانده است. براساس آمار دیوان محاسبات حدود ۴۰ هزار حساب فرعی دستگاهها اعم از دانشگاههای علوم پزشکی و شرکتهای تابعه وزارت نفت هنوز مسدود نشده است. اجرای حساب واحد خزانه در قوانین مختلف آمده است، اما کامل اجرایی نشده است، کمیسیون اصل ۹۰ هم به صورت پرونده ویژه به موضوع ورود پیدا کرده است. شما با دستگاهی که فردا اول مهرماه یا آخر امشب که آخرین مهلت است، حسابهای فرعی شان را مسدود نکنند چه برخوردی خواهید کرد؟
آقای پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: از لحاظ ما زمان نه تنها تا شهریورماه ادامه نباید پیدا میکرد بلکه تا انتهای سال ۱۴۰۱ باید این موضوع عملیاتی میشد. منتها وزارت اقتصاد و دارایی این کار بابرکتی که در کشور بسیار هم برکات زیادی دارد، هم برای دولت و هم برای مجلس، تمدید کردند تا انتهای شهریورماه، از لحاظ ما زمان تمام شده است و تمدید کردن زمان وجهی ندارد، اگر وزارت اقتصاد و دارایی فردا این موضوع را تمدید نکند که از لحاظ ما نباید تمدید کند، حتماً تمامی دستگاهها مخصوصاً بالاخره همه دستگاهها نیستند، شما مستحضرید که حدود ۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه بودند که تقریباً بین ۹۰ تا ۹۵ درصدشان اینها همراهی کرده اند و تمکین به قانون کرده اند. چند دستگاه هستند که عمده اش هم حسابهای اصلی شان را متصل کرده اند و حسابهای فرعی شان را متصل نکرده اند که فساد هم در همین حسابهای فرعی است. من خدمت وزیر محترم اقتصاد، وزیر محترم بهداشت، درمان، وزیر نفت این موضوع را تذکر داده ام که این موضوعی که دارد این کار انجام میشود خلاف است و از لحاظ ما زمان تمام شده است و هیچ وجهی ندارد. این عددی هم که اعلام کرده اند به نظر من با گزارشهایی که ما داریم، عدد بسیار بیشتر از این عدد است. یعنی ما فقط در حوزه علوم پزشکی ۴۰ هزار حساب مسدود نشده اصلی و فرعی داریم و از هزار و ۵۰۰ حسابی که در حوزه نفت و پالایش وجود دارد، ۷۰۰ تا اینها آمده اند خودشان را متصل به درگاه کرده اند باقی شان این کار را نکرده اند. یعنی تقریباً حدود ۸۰۰ دستگاه هم در وزارت نفت است، ۴۰۰ با ۷۰۰ یعنی هزار و ۲۰۰ حساب است که اینها تعیین تکلیف نشده است. ما منتظر هستیم، چون ممکن است ما یک اقدامی کنیم بعد ببینیم که وزارت اقتصاد که متولی اجرای این موضوع هست، یک مسامحهای و بعضی ملاحظات را داشته باشد، بعضی بهانههایی که از لحاظ ما اصلاً پذیرفته نیست، اینها را بپذیرد، ما انتظار داریم که جناب آقای خاندوزی این موضوع را به ما اعلام کنند که از لحاظ ما زمان تمام شده است ما بلافاصله همه شان را معرفی به دستگاه قضایی میکنیم و قطعاً همه این حسابها را میبندیم و با متخلفین آن برخورد قضائی باید صورت بگیرد.
سؤال: اجرای بخشی از این حساب واحد خزانه تا الان چه مزایایی داشته است؟
آقای پژمانفر: بیشترین مسئله اولاً اجرای قانون اساسی است اصل ۵۳ قانون اساسی را ما تلاش کرده ایم اجرایی باشد و یک مسئله بسیار مهمی است یعنی در قانون اساسی آمده است دریافتها و پرداختها باید از یک حساب باشد که آن حساب واحد خزانه است. ما اجرای قانون اساسی را میخواهیم انجام بدهیم. یکی از مسائل مهم امروز که زمینه فساد ایجاد میکند عدم شفافیت است که من در یک برنامهای اعلام کردم متأسفانه سوءاستفادههای از این حسابهای فرعی هم صورت میگیرد ولو نادر و کم، اما صورت میگرفت. ما الان پرونده داریم کسی به نام شخص حساب باز کرده دریافت و پرداخت به حساب شخصی بوده است این فرد از دنیا رفته است و ورثه آمده اند ادعا کرده اند این پول برای ما است. یعنی ما تا اینجاها مسائل داریم ولو کم باشد یک مورد، ده مورد، صد مورد، اتفاق افتاده باشد. اما در عین حال این مسئله وجود دارد. مسئله بعدی خود ام الخبائث در نظام بودجه ریزی ما عدم شفافیت است که رهبر بزرگوار انقلاب هم نسبت به این موضوع تأکید کرده اند که شما شفافیت را در لایحه بودجه داشته باشید. ما امروز اصلاً نمیدانیم دولت چه درآمدهایی دارد، چه مخارجی را دولت انجام میدهد، اصلاً شفاف نیست. حتماً ما باید تلاش کنیم که این موضوع شفاف شود. کاملاً روشن بشود و بدانند که این کار دولت و مجلس که دارد به صورت مشترک انجام میشود این است که یک پدری برای هزینههای زندگی اش یک مثلاً تقسیم بندی میکند، میگویند من مثلاً برای حوزه بهداشت درمان منزل ام این پول را قرار میدهم بعد میبینید این پول تمام شده است بچه در معرض درمان است و مشکلات درمانی دارد پدر در حساب دیگرش پول دارد و نمیتواند این کار را بکند. ما متأسفانه خیلی از مطالبات مردم را نتوانسته ایم پرداخت کنیم، امروز مطالبات گندم کاران، مطالبات معلمها و بسیاری از مطالبات را اگر شفاف شود این موضوع، ضمن اینکه رسوبی که این پولها دارد، طبق گزارش ۲۰۰ همت رسوب این پول است، چرا این پول در جای دیگری هزینه شود، من انتظار دارم این چند وزارتخانه کوتاهی نکنند، ما هشدارهای لازم را به این چند وزارتخانه داشته ایم، وزارت بهداشت درمان، وزارت نفت و متولی هم وزارت اقتصاد، جلسه با آنها داشته ایم تلاش هم دارند میکنند، ما این تذکرات را داده ایم. اگر که در این موضوع مسئله را حل نکنند حتماً با برخورد قضائی موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
سؤال: برخی از دستگاهها موضوعات یا بهانههایی را مطرح میکنند که امکان مسدود کردن این حسابها وجود ندارد. این ادعا چه طوری است، پذیرفتنی است؟
آقای پژمانفر : خودشان آمدند و مسائلی را مطرح کردند که همه اش غیرقابل دفاع است. مثلاً میگویند که این حسابی که باز شده است ما براساس این حساب تسهیلات به آن دستگاه داده ایم. سؤال من این است که، آیا این تسهیلاتی که داده شده است از ناحیه بانک به این مجموعه، حالا آن علوم پزشکی، وزارت نفت، آیا نسبت به اینها ضمانتهای لازم برای برگشت پول اخذ شده است یا نشده است، اگر نشده باشد تخلف کرده اند حتماً باید برخورد مقتضی را داشته باشند، اما اگر ضمانت لازم اخذ شده باشد، چرا ما باید یک حساب را نگه داریم و خلاف قانون عمل کنیم و حال اینکه این قانون چه میگوید قانون میگوید که شما باید این حسابها را مسدود کنید. آقایان به ما میگویند شما اجازه بدهید ما با این حسابها کار نمیکنیم، آقا مرّ قانون مسدود کردن حسابها و بستن حسابها است، ما اصلاً نمیپذیریم باید این حسابها بسته شود، چون ممکن است باز به بهانههای دیگر همین حسابها فعال شود. از لحاظ ما هیچکدام از این بهانههای ارائه شده قابل دفاع نیست و از لحاظ ما امروز بیش از آن مقدار پیش بینی شده زمان به این دستگاهها داده ایم از لحاظ ما باید معرفی به دستگاه قضائی شوند. اگر این موضوع را وزارت اقتصاد به ما اعلام کند ما فردا صبح این کار را حتماً انجام خواهیم داد.