پخش زنده
امروز: -
علاوه بر پیوند هزار و ۵۵ عضو کبد به بیماران نیازمند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۴۷۴ عضو کبد هم به مرکز پیوند اعضای سایر نقاط کشور ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه، شمال شرق کشور را زیر پوشش دارد، افزود: واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده و علاوه بر این آمار، سه پیوند کبد از اهداکننده زنده در مرکز پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.
دکتر محسن علیاکبریان افزود: همچنین از سال ۱۳۸۳ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کار برداشت و ارسال کبد به سایر مراکز پیوند اعضا در کشور، آغاز شده است که طی آن بخشی از کبدهای اهدایی برای پیوند به سایر مراکز تخصصی کشور مانند شیراز ارسال میشود و تاکنون ۴۷۴ عضو کبد به مرکز پیوند اعضای سایر مراکز پیوند اعضای کشور ارسال شده است.
رییس بیمارستان فوق تخصصی پیوند اعضای منتصریه مشهد ادامه داد: پیوند کبد در این بیمارستان نیز از سال ۱۳۹۲ انجام میشود که تاکنون ۵۸۴ مورد اهدا و پیوند کبد از بیماران مرگ مغزی به بیماران مبتلا به نارسایی کبد در این مرکز انجام شده است.
به گفته وی، سه مورد پیوند کبد انجام شده از اهداکننده زنده در بیمارستان منتصریه شامل دو اهداکننده از کشور عراق و یک اهداکننده ایرانی بوده است.
علیاکبریان افزود: آخرین پیوند کبد از اهداکننده زنده در مرکز پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی روزهای اخیر از مادر عراقی به دختر ۹ ساله دچار نارسایی کبد انجام شد که در این جراحی حدود ۴۰ درصد از کبد این مادار فداکار برداشته و با موفقیت به فرزندش پیوند شد.
وی ادامه داد: عضو کبد این قابلیت را دارد که اگر تا ۷۵ درصد یک کبد سالم برداشته شود، پس از مدتی بازسازی میشود و از نظر حجمی و اندازه به حالت نزدیک به قبل و طبیعی برمیگردد.
رییس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پیوند کبد از اهداکننده زنده بیشتر برای کودکان انجام میشود، گفت: در صورتی که اهدا کننده مرگ مغزی مناسب برای پیوند وجود نداشته باشد و جان بیمار نیز در خطر باشد، با تشخیص تیم پزشکی پیوند از خویشاوندان و بستگان درجه یک بیمار انجام میشود.
علیاکبریان گفت: مجوز پیوند عضو چه از فرد زنده و چه از فرد مرگ مغزی ایرانی به غیر ایرانی وجود ندارد و پیوند عضو برای بیماران نیازمند عضو خارجی باید از خویشاوندان نزدیک و از همان کشور باشد.